• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba, ilk kez TAT için il müdürlüğü uygunluk yazısı başvurusunda bulunacağım. Başvuru ekranında lisans konusu olarak Ambalaj atığı toplama ayırma gibi bir ibare yok, hepsi geri kazanım olarak görünüyor. Bir de muafiyet yazıları var. Herhangi bir muafiyet yazısı da almadım. Nasıl ilerlemem gerektiği konusunda bilgisi olan var mı?
 
Merhaba ,
Ambalaj TAT veya Tehlikesiz TAT belgelerini almak veya yenilemek için sistemden ilerleme yapmıyorsunuz.
Sistemden Geri Kazanım lisanslarınızı ve hangi konudan tabi iseniz İzin belgenizi yenilemek için ilerleme yapabilirsiniz.
TAT olarak hangisini almak istiyorsunuz ?
 
Fatih Bey,

Ambalaj atığı toplama ayırma tesisi için GFB alacağız. Onun öncesinde de il müdürlüğü uygunluk yazısına başvurmamız gerektiği söylendi. Sektörde yeni biri olarak gerçekten kavram karmaşasını engelleyecek ne bir kurum, ne de kurumda bilgili kişiler var. Şu anda ne yapmam gerekiyor yani?
 
@Leyla Emlek İlk kez aldığınız için öncelikle tesisinizin kapsamını belirlemeniz gerekiyor. Ancak bu kapsam belirleme için Çevre İl Müdürlüğünden dilekçe ile kapsam görüşü istemelisiniz. Daha sonra belirlenen kapsamınıza göre hangi izin konusuna dahilseniz ECBS sisteminden o konu ile ilgili İl müdürlüğünden başlamak üzere GFB ve İzin aşamasına kadar ilerleyeceksiniz.
Kapsam görüşü için başvurular dilekçe ile.
İzin için işlemler ise ECBS sisteminden ilerlemekte.

İlk kez Ambalaj TAT alacaksanız bunu da dilekçe ile başvuru yapıp ilerlemeniz gerekmektedir.
 
Leyla Hanım , Fatih arkadaşıma katılarak bir şey eklemek isterim , Yeni yönetmelikte Ambalaj TAT firmaları ayırma kapasitesine göre sınıflara ayrılmakta , bunun için de Kapasite Raporunuzu Ayıklama Kapasitenize göre m3/ gün cinsinden düzenlenmiş olması gerekmektedir.
 
@Fatih Koçak bahsettiğiniz kapsam görüşü ÇED görüşü değil, değil mi?

@Gülin Ç. Gülin Hanım, TİP 1 tesis olacak. Fiziki şartları ve ayırma kapasitesini uygun şekilde düzenledik. Çed görüşü,kapasite raporu gibi gerekli tüm evraklar hazır. Sonrasında sistemden il müdürlüğü uygunluk yazısı için başvuracaksınız dendi. İşini tam anlamıyla doğru bilen/yapan sayısı çok az maalesef. Yanlış yönlendiriliyoruz bu yüzden.
 
@Fatih Koçak Bende bir firmam için Muafiyet almak için kapsama girip girmediği hususlarında dilekçe yazacaktım. Fakat İl Müdürlüğünde yetkili kişi ile görüştüğümde çevre izni için kapsama girip girmediğinizi çevre mühendisi olarak bizim belirlememiz gerektiğini girmiyorsa neden girmediğini iş akım şeması ve proses özetinde açıklamamız gerektiğini dile getirdi. Bende bu sebeple görüş almadım.
 
@Leyla Emlek Hayır ÇED görüşünden ayrı olarak Çevre İzin kapsamınızdan bahsediyorum.

Şuradan inceleyebilirsiniz. Eklerine bakınız.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


@kubraeren Kübra Hanım aslında olayın özeti şudur.
Siz Çevre Mühendisi olarak yönetmelik üzerinden firmanızın kapsama girip girmediğini belirleyebilirsiniz.
Ancak bunu belgeleyecek olan İl Müdürlüğü olacağı için dilekçe ile başvuru yapmalı ve onların denetimine tabi tutulup muafiyet yazınızı almanız gerekmektedir.
Sonuç olarak Çevre Mühendisiyim benim firmam muaf dediğimde hiç bakanlık veya müdürlük yetkilisi bana tamam demeyceği için onlara belge sunmam gerekir. Bu belgeyi verecek kişilerde yine kendileridir.
 
@Fatih Koçak Anladım. O zaman ben muafiyet başvurumu yaptığımda gerekli dilekçe ile birlikte sunarım. Bir de şey sormak istiyorum bu muafiyet işlemi eçbs sistemi üzerinden mi yapılıyor?Yoksa dilekçe ile belirli evrakları elden teslim ederek yazıyı alabilir miyim?
 
@kubraeren Bu işlemi manuel olarak yapacaksınız. En son yaptığım başvurunun dilekçesini ekte iletiyorum. Ancak daha sonra müdürlükten istenilen bir belge olduğu zaman kendilerine iletiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Kapsam Değişiklik Dilekçesi.docx
    19.9 KB · Görüntüleme: 35
e imza da sorun yaşayan var mı izin lisans başvurusu yapacağım e imza imzalamıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst