• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
Bende sıkıntı yaşadım bugün. Ama oldu. E-imza yı satın aldığınız firma ile iletişime geçtiniz mi onlar, uzaktan bağlantı ile yönlendiriyor.
 
e imza yı aldığım firma ile iletişime geçmedim bide onlarda iletişime geçiyim teşekkür ederim hatırlatmanız için.
 
@Cem Yılmaz @Olgaç Sürmelihindi

Merhabalar,

Yukarıda bahsettiğim geçirmiş olduğumuz denetimin eksiklik yazısı tarafımıza ulaştı. 2018 yılına ait atık beyanı yapmamızı istiyorlar. Ben 2018 yılına ait beyanda sadece tekstil atıkları belirtmiştim, ama diğer bütün atıklar bizim diğer firmaya iletilip ordan gönderildiği için elimde miktarlar olmadığı ve atık firmasına bu firmadan iletilmediği için beyana eklememiştim. Sadece tekstil atıklarının bulunduğu beyanı EAYP ekinde iletsem bir problem yaratır mı sizce? Zaten geçmişe dönük de yapamıyoruz beyanları bildiğim kadarıyla. İletişime geçip beyan sayfasını bir şekilde açtırsam da elimde miktarlar olmadığı için yanlış beyan yapacağım, bu daha da kötü olur bence.
 

Ekli dosyalar

  • img-610110930.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 35
  • img-610110951.pdf
    1.3 MB · Görüntüleme: 21
@Beril Çataltepe Sadece Tekstil Atığı kısmını eklemeniz bence sorun yaratır. Çünkü gelen resmi yazıda 150110, 150111, 200135 kodlarını da istemişler. Beyan sayfasını açtırmaya bakın. Miktarları da bir şekilde hâlletmeniz gerekecek. Hatta mümkünse iki tesisin de beyanını açtırmanız daha uygun kaçar. Atıkları belli yüzdeye göre bölersiniz. Bundan sonrası için zaten ayrı gönderim gerçekleştirirsiniz. 30 gün süreniz var onu kaçırmayın aman deyim :rolleyes:
 
@Cem Yılmaz Elimde tekstil atıkları dışında diğer atıkların miktarları yok Cem Bey, ve o atıklar bu firma üzerinden atık firmasına verilmediği için beyan etmek ne kadar doğru olur bilemedim. Sonuçta sevk irsaliyelerinde diğer firmanın ismi geçiyor, bu firmadan iletilen bir atık yok. İl Müdürlüğünden ilgili mühendise ulaşmaya çalıştım bu konuyla ilgili ama henüz ulaşamadım.
 
@Beril Çataltepe böyle bi düzenleme istenmiş ama atığı alan firmanında sistemini açtırıp kütle dengesinde ilgili firmadan alım yaptığını bildirmesi gerekir atık gönderdiğiniz tesiste atık almadığı firmadan atık almış gibi gösteremez ki sistemde evrakların da düzenlenmesi gerekir değişik bir talep olmuş açıkcası bahsi geçen iki tesisin ve atık kabulünü yapan tesislerin sistemde giriş çıkış düzenlemesi gerekir
 
@betül akkuş Katılıyorum, bütün bunların geçmişe dönük yapılması çok yanlış olur, çünkü dediğiniz gibi bu firmadan direkt olarak iletilen bir atık yok, haliyle atık alan firmanın beyanlarıyla uyuşmayacak. Sadece tekstil atıklarımızı birkaç kez bu firma üzerinden direkt atık firmasına iletmiştik, sevk irsaliyelerinde bu firma yazıyor, o tekstil atıklarının miktarını beyan etmeyi düşünüyorum. Bu konuyu danışacağım mühendise ulaşabilirsem
 
Merhaba;
Vize sürecim bitmeden başvuru yaptım, ancak araya bayram tatili girince şuan -4 gün içerdeyim, bu durumda sıkıntı çıkar mı, böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba?

23125
 
siz başvurunuzu yapmışsınız onay sürecinize girmiş bende aynısı yaşadım başvurumu yaptım vize süresi bitmeden ama hemen onaylanmadığını için eksi gün olarak bende de yazıyordu.
 
Onay süreci aslında belgeleriniz onaylandı demek. İnceleyen memur, şube müdürü, daire başkanı, müdür vs. derken hepsinin imzası uzun sürüyor. Muhtemelen belgeniz çıktığında, tarih olarak dosyaların onaylandığı süre yazacak. Şu anki -4 önemli değil.
 
Merhaba, çevre görevlisi belgesi için başvuru yapıyorum fakat ecbs-->şahıs uygulamalarını tıklayınca "Kullanıcı Zaman Aşımı" uyarısı alıyorum. Çözümü nedir acaba?
 

Ekli dosyalar

  • hata.png
    hata.png
    43 KB · Görüntüleme: 20
evet volkan bey dünden beri yeterlilik uygulamasına girmiyor bende aynı hatayı veriyor.Beklemekten başka çözümü yok sistem bakımı alınmıştır ondan hata veriyor.
 
Aynı hata devam ediyor. Şahıs uygulamalarını tıklayınca problem yok ama bu kez de çevre görevlisi başvurusuna tıklayınca aynı sorunu alıyoruz.
 
merhaba arkadaşlar eçbs ye giriş yapacağım sırada ambalaj beyanı yapmak için tesis(şube) listesine tıklıyorum fakat sorumlusu olduğum herhangi bir tesis gözükmüyor? sabah gözüküyordu neden kaynaklanıyor olabilir bilen var mı ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst