• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
Arkadaşlar merhabalar,

Firma/Tesisler Protokol yapmış olduğu ve sistem üzerinden onay verdiği danışman firmayı nasıl iptal edebilir. Bir tesis ile aramda protokol var kendi ekranımdan tesisi ekledim. Ancak tesis danışmanlık firmasına onay verirken benim danışmanlık firmam yerine başka bir firmaya onay verdi. Tesis benim firmama onay vermek istediğinde ise sistem ''Onaylanmış bir protokolünüz bulunmaktadır. Onaylayamazsınız'' şeklinde uyarı veriyor.

Bu sorun ile karşılaşıp çözümleyen arkadaşlar var ise yardımlarınızı rica ederim.
 
Merhaba, Tesis Devri yaptığınız bölümde, adres ve unvan değişiklikleri de var. Onları da tek tek başvurarak halletmeniz gerekiyor. Aynı anda yapılmıyor maalesef.

Screenshot_1.jpg
 
Arkadaşlar merhaba. Ben Belediyede çalışıyorum. Daha önce ambalaj bilgi sistemi vardı şimdi entegre çevre bilgi sistemi. Ancak neredeyse bütün yorumları okudum ama ne yapmam gerektiğini hala anlamış değilim. bu sisteme hakim olabilmiş bana yardımcı olabilecek birileri var mı aranızda :uzgnm: İl çevreyi arıyorum bi haberler bakanlığa sorun bildir yapıyorum dönüşler alakaya maydanoz. Kısaca yaşadıklarımı özetlemek isterim. Öncelikle ambalaj bilgi sistemi başka çevre mühendisi arkadaş üzerine kayıtlı idi. Entegre çevre bilgi sistemine girdim e devlet şifremle sonra yetki değişikliği başvurusu yaptım ve il çevrede onaylattım. Hesaplar kısmıma bu aşamada firma bilgileri gelmesi gerekmiyormuydu artık tesis yetkilisiyim ama hesaplar kısmı boş hala ve sorun bildir diyorum firmayı aktifleştirmeniz gerekiyor diye cevap alıyorum. Firmayı nereden aktif hale getireceğim diyorum eskiden sistem kimin üzerindeyse onun sisteminden diyorlar, arkadaşın sistemine giriyorum onun hesaplar bölümüde boş nolur yardım edin bana bu firma nasıl aktif hale gelecek?
 
@ay.ay Yönetmelik maddesini iletiyorum.
Çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesine ait başvurunun değerlendirilmesi ve belgenin düzenlenmesi

MADDE 9 –
(1) İşletmelerin, geçici faaliyet belgesi alınmasından itibaren yüz seksen takvim günü içerisinde EK-3C’de belirtilen bilgi, belge ve raporlar ile birlikte çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru yapması zorunludur.
 
Merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin öncelikle.
EÇBS deki firmaya devir başvurusunda bulundum ve bugün onaylandı. Fakat sistemde eski firma adresi ve ismi gözüküyor. Değişen sadece bağlı olduğu firma yeni firma oldu. Firmanın unvanını ve adresini değiştirmem gerekiyor. Nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz?
 
@Olgaç Sürmelihindi Merhaba Olgaç Bey, göstermiş olduğunuz yerden adres değişikliği ile tesisin adres değişikliği başvurusu butonuna basınca aynı işlem mi yapılıyor? Yani sizin göstermiş olduğunuz yerden yapsak yeterli midir?Yoksa ekte göndermiş olduğum yerden mi yapmalıyım?Adres değişikliği başvurusu.JPG
 
@Olgaç Sürmelihindi Firmanın adresi değiştiği için yani çevre iznine başvuruda bulunacağım bu adres ile çıkmasın diye ek olarak sisteme girdiğimde eski adres göründüğü için sizin gösterdiğiniz yerinde güncellenmesini istiyorum
 
@Fatih Koçak Şöyleki firmanın ÇED belgesi güncellendi ambalaj bilgi sisteminde de güncelleme yapıldı sadece tesis listesinde firmaya tıklayınca eski adresi görünmekte bende buradan da değiştirmek için hangi taraftan başvurmalıyım daha doğru olur diye sormak istemiştim ama cevabımı aldım çok teşekkür ederim dediğiniz gibi bir problem olursa kendisine ulaşmaya çalışırım teşekkür ederim??
 
Arkadaşlar merhaba,bir firma için faaliyete geçici olarak ara verdiği için il müdürlüğüne faaliyete ara verme dilekçesi verdik firmayı sistemden düşürecek miyim?Çünkü firma çalışma takviminde gözüküyor ara verdiği için denetimlere gidilmiyor nasıl bir yol izlemeliyim?Şimdiden teşekkür ederim.
 
Elif Hanım Merhaba, firma geçici süreliğine ara verdiği için sistemden düşürmenize gerek yok. Ancak aylık değerlendirme raporu hazırlarken tesisin kapalı olduğunu ve dilekçeyi de belirtin.
 
Merhaba arkadaşlar, danışmanlık firmamızı OSGB firmamız ile birleştirdik sistemde firmamızın güncellemesini nasıl yapmalıyız yardımcı olur musunuz?
 
Hesap(Firma, Kurum...) dan +Yeni Hesap (Firma, Kurum...) deyip yeni hesap kaydı mı yapmak gerekiyor acaba? Yardımcı olur musunuz lütfen
 
Unvanınız değişti mi, vergi no değişti mi, adres değişti mi, yetkililer değişti mi? İlerlemenizi gerektiren yolu değiştirecek çok etmen var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst