• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Erdoğan bayraktar'ın büyük ayıbı!

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Bakan Erdoğan Bayraktar'ın, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçları için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kıza karşı takındığı üslup genç kızı göz yaşları içerisinde bıraktı. Bir süre sonra Bakanın yanına tekrar giden genç kız "Ben dilenci değilim" diyerek bakanın kendisine verdiği parayı iade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kızın cebine para koyup, ilaçları kendisinin almasını istedi ve "düşürme" diye uyardı. Kendisine dilenci muamelesi yapıldığını söyleyerek göz yaşlarına boğulan üniversiteli genç kız Selimiye Camii’nde namaz kılıp çıkan Bakan Bayraktar’a giderek, "Ben dilenci değilim, tedavim için yardım istedim" dedi ve cebine konulan parayı Bayraktar’ın eline tutuşturup ağlayarak uzaklaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iki günlük Trakya gezisi kapsamında bugün Tekirdağ’dan Edirne’ye gitti. Bakan Bayraktar önce vilayete giderek Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Ardından AKP Edirne İl Merkezi’ne giden Bayraktar, daha sonra da Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret etti. Başkan Sedefçi, Bakan Bayraktar’a kentin sorunları hakkında bilgi verdi.

"Al işte bu parayı başka ne yapacağım?"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar belediye binasından çıkarken yanına üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen kemoterapi gördüğü için saçları dökülen genç bir kız yaklaştı. Bakanın elini tutan genç kız, kanser hastası olduğunu söyleyerek, yurt dışından ilaçlarını getirtemediği için yardım istedi. Bunun üzerine Bakan Bayraktar cebinden çıkardığı parayı yardım isteyen genç kızın hırkasının cebine koyarak, "Al işte bu parayı. Başka ne yapacağım? Onları sen kendin al. Parayı al, cebinden düşürme" dedikten sonra yoluna devam etti. Bakan Bayraktar, Edirne Valisi Hasan Duruer ve protokol üyeleri ile belediye binasının 300 metre uzağındaki Selimiye Camii’ne giderek öğle namazını kıldı.

Genç kız camiye gidip bekledi
Bakan Bayraktar’dan tedavisi için yardım isteyen ancak, cebine para konulması nedeniyle üzülen genç kız da Selimiye Camisi’ne geldi. Bakanın namazda olduğunu öğrenince camii bahçesinde beklemeye başlayan genç kızın parayı iade edeceğini öğrenen polisler, bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek onu vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştı. Polislerin ikna çabası sırasında Bakan Bayraktar’ın camiden çıktığını gören genç kız, "Bakanım bir şey diyeceğim, kimseye bir zararım yok" diye seslendi. Bu sırada koruma polisleri genç kızı tuttu ancak, bakanın talimatı ile bıraktı.

'Ben dilenci değilim'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanına giden ve elini tutan genç kız cebine konulan parayı iade ettikten sonra ağlayarak, "Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" dedi. Genç kızın parayı iade etmesi ve sözlerine anlam veremeyip şaşıran Bakan Bayraktar, yanından koşarak ayrılmak isteyen kızı kolundan tutarak, "Yardım edeyim kızım, ne istiyorsun?" diye sordu. Ancak, ağlayan genç kız, koşarak cami bahçesinden ayrıldı. Genç kızın ilaçlarını getirtmek için kendisinden yardım istediğini söyleyen Bakan Bayraktar, "İlaçlarımı getirteceğim yurt dışından imkanım yok dedi. Biz de yardımcı olduk. Vali bey ’Ben ilgileneyim’ dedi. Ama kızcağız alındı. Biz yardımcı oluruz kendisine. İlaçlarını alma konusunda yardımcı oluruz" diye konuştu.

Haber ve görüntüler için:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
zannedersem sorun daha geniş çaplı, fazla haber izlemiyorum ama geçen bir babanın çocuğuna benzer bir dertten karaborsa ilaç aramasını haberlerde gösterdiler. tepkiyi görmesi gereken kişi sağlık bakanı, her kimse artık, şu avcılar hospitalin sahibi midir nedir.. bi de sol haber portalı biraz türk filmi tadında anlatmış olayı. ona da ayrıca takıldım. neyse ajitprop manevrası da olsa kanser hastalarının böyle müşkül bir durumu var. bilelim bildirelim çevremizdekilere.
 
trajikomik bir durum. Kızın da çevre bakanına gitmesi de garip. İletişim eksikliği olmuş biraz.
 
@İbrahim Uysal
''Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" yeterli değil mi?
@CMNet Okuru
En geniş çaplı anlatılan ve video görüntüsü olduğu için o linki verdim.
 
Böyle boş bakan bir bakandan beklenen bir hareket.Karşındakinin insan olduğunu unutmayacaksın. Geçenlerde de para dağıtıyordu , milleti dilenci zannediyor. Millet seni oraya getirdi diyeceğim de öyle bir şey de yok. Liste başlarına konulanlar milletvekili oluyor. Üstüne bir de bakan yapılıyor.
 
Oğlum ben sana padişah olamazsın demedim; Adam olamazsın dedim. Eğer sen adam olsaydın babanı ayağına çağıracağına, o çok matah makamını bir an olsun bırakıp da babanın ocağına kendin gelirdin. Anlayana bu sözler. Kimin parasını dağıtıp saçıyorlar. Eğer karşındakini can kulağı ile dinlemezsen ardında bıraktığın göz yaşları ile boğulur gidersin. Ne yazık ki o çocuk kendi evladı değil. Zaten benim şu söylediğim de doğru değil aslında, o hasta olan da bizim kardeşimiz acil şifalar diliyorum duyarsız ve vurdum duymaz yapmışlar bizleri. Kısacası Rabbim kimseyi çaresiz ve dermansız bırakmasın, sağlık sıhhat ve afiyet dileklerimle, kazasız günler.
 
Vali'den tedavi sözü

Edirne'de Bakan Bayraktar'dan yardım isteyen kanserli genç kızın tedavisi için harekete geçildi. Olayın ardından genç kızla bir araya gelen Edirne Valiliği, hastalığın tedavisi için genç kıza yardım sözü verdi.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
arkadaşlar ben de en başta yanlış yapmış diye düşündüm. ama sonra klasik laf aklıma geldi. " her gelene istediğini verseydi ohooo"..
olaya kişisel bakarsak işin içinden çıkamayız. sadece bayraktarın karakterini sorgulamayalım. genele bakarsak, olaya tepeden yaklaşırsak eksikliğin bakanda değil devletin bütününde olduğunu görürüz...
orada yapması gereken neydi ? (diğerlerinin de yaptığı gibi " tamam söz halledeceğiz gerekli yerlere ileteceğiz" lafını söylemesi. eğer cebine para koymayıp da bunu deseydi ondan da iyisi olmayacaktı bunu herkes biliyor..) tabi bizim baktığımız o dar açı : her zaman olduğu gibi bir devlet büyüğü halktan birini aşağıladı diye bakarız olaya. bu ahlaki olarak yanlış.. fakat bir şey vardır hakemlerde; kural hatası veya hakem hatası diye. bayraktar burada hakem hatası yaptı. ben olaya böyle bakıyorum
 
Erdoğan Bayraktar'ın klasik davranışları bunlar. Daha önce gittiği van gezisinde kameralar önünde küçük çocuklara 200 tl lik banknotlar dağıtmıştı :)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


erdogan_bayraktar_5428.jpg

Adam bir de "düşürme orda çok para var" diye tembih ediyor. :) Yine kameralar önünde kendince tribünlere oynama hareketleri. Sonra islam'ın özünden yoksun bu zavallı adam, camiye namaza giriyor, oysa kutlu doğum haftasını kutladığımız rahmet peygamberi diyor ki. "Sağ elin verdiğini sol el görmesin". Bu kadar kısa bir cümleye ancak bu kadar yoğun bir anlam sıkıştırılabilirdi, ve karşıdaki insan onuru korumak, ancak bu kadar güzel bir cümleyle anlatılabilir ve tembihlenebilirdi.

Ama normal tabiki bu hareketler, çünkü son zamanlarda Türk'lüğümüz ve ananelerimiz adına ne varsa hepsinden birer birer koparılıyoruz. Eskiden kültürümüzde gece yarısı gizlice kapı çalınıp, ihtiyacı olan kişi daha kapıya çıkmadan, ihtiyacı kapıya bırakılıp kaçılırmış, Fatih zamanında insanlar aylar boyunca zekat verebileceği bir insan ararmış, bulamayanlarda sadaka taşlarına yada belirli yerlere bırakıp üzerlerine not yazarlarmış, ihtiyacı olan kişilerin alması için. O arkadaşımıza Allah yardım etsin, acil şifalar nasip etsin, şükür ki kameralar vardı bu olay yaşanırken yoksa bu adamın farklı bir ortamda nasıl davranacağını kestirmek çok da zor olmasa gerek.
 
@Yasemin Aslantürk

Herkes bir şey yapabilir bence, bizi bu duruma kimse getirmedi, biz kendimiz bu durumlara geldik. " Nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz" hadisi tam da içinde bulunduğumuz bu durumu anlatıyor. Herkes eskisi kadar düzgün ve dürüst olsa zaten böyle adamlar bırakın başa gelmeyi, karşımıza bile çıkamazdı.
 
Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı hareket hiç hoş bir davranış değil ancak benim değinmek istediğim başka bir konu var; şimdi bu kardeşimiz basının önünde bir bakanla konuşabildiği için tedavisi tamamlanacak, ilaçları alınacak.. Peki ya diğer kanserli kardeşlerimiz ne olacak? Diğer kanserli kardeşlerimizin de tedavilerinin tamamlanabilmesi, ilaçlarını alabilmesi için bir bakanın karşısına mı çıkmaları gerek? Neden bu ilaçlar Türkiye'ye getirilmiyor, neden ithal ediliyor? Bu sorun neden çözülmek istenmiyor?
 
Arkadaşlar Bakan'ın olaydan sonraki açıklamasını izleyin lütfen. Sevmiyor olabilirsiniz yanlışları da olabilir ama sonuçta insan ve de parasızlıktan ötürü alamadığını sanmış ve o an birden kız öyle çıkınca para vermiş. zaten ilaçlarla ilgili sorunların neden kaynaklandığı vs bunun çözümü çözümünün yaratacağı başka şeyler de geniş çaplı haberlerde çıktı ve hasta arkadaşımızın ilaç sorunları da çözülmüş, o ilaçlardan bir tanesi sgk ile ilgili bir sıkıntı varmış şimdi hastalara ücretsiz temin edilmesine karar vermişler ama tabi sorun bir iki ilaçta değil neyse hepiniz okur yazar insanlarsınız bu bilgilere detaylıca ulaşabilirsiniz. Bakan veya herhangi birine de bu kadar yargısız infaz yapılmaması lazım bu konuda açıklamasını ve olayın gidişatını takip edin derim. Seversiniz ya da sevmezsiniz, iyidir kötüdür, insandır vicdansızdır ama siz tarafsız olarak bi bakın derim
 
Üst