• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eski Çalıştığınız yerden paranızı alamama!

Ercan Koca

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2011
Firma
Karadeniz Holding
Arkadaşlar bir konuda sizden yardım istiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan yada daha önce böyle bir durumda karşılaşan arkadaşlar yardım ederlerse çok memnun olurum.
Bir şirkete mayıs sonunda giriş yapılır. İlk başlarda maaş ödemeleriniz düzenli olur daha sonra maaş ödemeleriniz aksar ve iyice sarpa sarar. Bu sebeple aralık ortasında istifa edilir ama içeride hala alacağınız olur. Patronunuz içerdeki parayı ödeyeceğim diye diye sizi 4-5 ay oyalar ve siz istifa etmenize rağmen sigortanız hala dewam etse... İş mahkesine başvurulabilirmi? Yada nasıl başvurulabilir???
 
Mahkemeye gitmenize gerek yok, eğer hala sigortanız devam ediyorsa, haklarınızda devam ediyor.

Bende aynı sorunla karşılaştım, Tak ettiğinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına gittim. Noterden ihtar çekmemi, eğer 1 hafta içinde alamazsam gelip şikayette bulunmamı söylediler.

Notere giderek, şu şu nedenlerden dolayı işi bırakıyorum, tazminatım ve maaşımın en geç 3 gün içerisinde ödenmesini talep ediyorum dedim.

Fakat şirketim buna rağmen birşey yapmadı. Noter ihtarım ile birlikte çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına gittim. Şikayetten 15gün sonra şirketim beni arayarak anlaşmak istediğini ve şikayetimi geri çekmemi rica etti.

Çalışma ve Sosyal bakanlıktan müfettiş gitmesi sonucunda hem sizin alacaklarınız alınıyor, hemde şirket incelemeden geçiyor. bu tarz patronlar açıklarının olduğunu bildiklerinden, bu tarz denetimlerden geçmek istemiyorlar ve ödemek zorunda kalıyorlar.
 
Peki Canan Hanım sigortanın yakın bir tarihte bitmiş olması herhangi bir sıkıntı yaratırmı acaba? Ben sigorta yatırılışının son gününe kadar saygı ve iyiniyet gösterip bekledim. Hep yatırıcam dedi. Fakat bu sadece söylemde kaldı. o zaman ilk yapmam gereken adım sanırım noter gidip bir ihtar yazısı göndermek. eğer bu yazı ciddiye alınmazsa sosyal güvenliğe gitmek doğrumudur???
 
Sigortanız bitti ise öncelikle çalışma sosyal güvenliğe danışabilirsiniz. ben çalışırken kendilerine danışmıştım. gayet ilgili bir kurum. telefon ile bile ulaşabilirsiniz.
 
Üst