• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Evsel atıksuyun PH'ını azaltmak

H.Yeliz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Nisan 2015
Şehir
Bursa
Firma
bsm
Merhabalar,

pH 8,26 olarak gözlemleniyor. Tesis aerobik bir tesis. Aslında genellikle 7 - 7,5 arasındaydı öncelerden ama son bir kaç aydır bu şekilde ph.

pH'ı azaltmak istersek ne gibi bir yol izlemeliyiz ?
 
Kubilay bey bahse konuda yanlış bilgilendirmeler mevcut . Ph değerini kostikle düşür diyen var , sülfirik asiti kullan diyen var :) eksik kalmış durumda.
1. Suyun ph'ı yükseliyorsa tesisin genel akışını değerlendirmek gerekir. Niye artıyor ? Giriş suyunda mı problem var , yoksa tesisin diğer noktasında PH değerini yükselten bir prblem mi var ? Bunu anlamak için çöken çamurun durumunu bilmek gerekir, giriş suyunun ve diğer ünitelerin PH değerlerine bakmak gerekir.
2. Şimdi PH düşürmek isteniyorsa , PH düşüren ürünün nereye verileceği de önemlidir. Kontrollü verilmezse farkında olmadan tesisi gümletir. Bu yüzden vereceğiniz ürünün suda çözünen çökelme oluşturmayan bir ürün olması gerekir. HCL , H2SO4 verilecekse bile PH metre ile kontrol altında tutmalısınız . Kullandığınız zaman dozajlama yaptığınız yerde karışım olması gerekir.
3. Sisteminizde yosunlaşma var ise PH yükselmesine neden olmuş olabilir, bu yüzden çıkışa yakın yerlerde temizliğe önem verin.

İyi çalışmalar
 
Cem bey bilgilendirme için teşekkürler,

Bahse konudaki bilgileri revize edici de yorumları ilgili konu altında yazar mısınız ? Bundan sonra arkadaşlar yanlış bilgilenmesin
 
Üst