• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Evsel Katı Atık Hizmetleri İçin Ücretlendirme Hk.

mfyldz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Nisan 2020
Şehir
Samsun
Firma
Kamu
Evsel katı atık tarife türleriyle alakalı yıl sonuna kadar belirlenmesine yönelik bir yazı mı yayınlandı? Bilgisi olan var mı acaba?
 

Ekli dosyalar

  • evsel-kati-atik-tar-feler--20200717083951 (1) (1).pdf
    305.2 KB · Görüntüleme: 37
Yazıda bir tezat var aslında..

Yönetmelik uyarınca toplama, taşıma, aktarma, geri kazanım (kompost, yakma gibi), bertaraf (Düzenli depo sahasının kurulması, işletilmesi, kapatılması, kapatma sonrası bakım ve gözetim) ve satış olup büyükşehir belediyelerinin sistemi bir bütün olarak değerlendirip bileşenleri dâhil toplam sistem maliyetini bu duruma göre hesaplayarak tahsil etmesi gerekmektedir.

Geçen sözle sanki tüm evsel katı atıkların bedeli belediyeye aitmiş gibi gösteriliyor. Belediyelerin yerinde ben olsam mutlaka ambalaj atıklarının toplama taşıma ve geri dönüşüm bedellerini atığın hacimce %70i ve ağırlıkça %25 ini oluşturduğu düşünülerek kirleten öder prensibine göre piyasaya sürenlerin karşılaması gerekir. bu kapsamda Toplanan GEKAP gelirlerinin de aynı şekilde belediyelere aktarılması gerekmektedir. Ne de olsa o yazıda yazdığı gibi çevre için toplanan paralar amacı dışında kullanılamaz..

Belediyelerinizin katı atık gelirlerini tek elden yönetme talebi hissettim yazıda.. Ben her belediyenin maliyetinin bir biri ile karşılaştırma tablosunu çok merak ediyorum aslında bilgi edinme den yararlanarak talep de ettim :D
 
Üst