• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Extruder Makinesinin Bacası

Gizem Kayıkçı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Temmuz 2012
Şehir
Bursa
Firma
İslamoğlu Atık Yönetimi ve Çevre Danışmanlık
Merhaba,
Plastik geri dönüşüm tesisinde kullanılan extruder makinesinin üzerindeki bacanın nasıl olması gerekiyor? Bacanın standartları ve özellikleri neler olmalıdır?
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba Gizem Hanım,

Öncelikle extruder makinesi üzerindeki bacadan kastınız nedir?? Baca ile atmosfere salınan gaz kütlesinde kirleticileri belirlemeniz gerekir. Plastik sektörü baz alınacak olursa, kirleticileriniz toz, VOC ve yanma gazları olacaktır. Ek bir filtreleme olup olmayacağı, baca iç çeperinde yağ birikimi olup olmayacağı göz önünde bulundurularak baca tasarlanmalıdır. Konuyla ilgili olarak Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinden ve eklerinden yararlanabilirsiniz.

İyi çalışmalar....
 
Bizim tesisimiz 2 katlı. alt katta gelen plastikler cinslerine göre ayrılıyor ve kırılıyor. Üst kattada granül haline getiriliyor. Alt katta kırma işlemi olduğundan toz oluşumu var. Granül makinası için davlumbaz sistemi var ama bacalar çatıya çıkarılmamış. Sanırım bunun için SKHKKY nin EK-4 üne göre baca yüksekliğini 1,5 m yükseğe çıkarmamız gerekecek.

Teşekkürler...
 
Baca yüksekliğini en yüksek baca kotundan 2 metre yükseğe çıkarmanız daha doğru olacaktır. Davlumbaz sisteminin fotoğrafını ekleyebilirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz sanırım. Davlumbaz sistemi uçuşan plastik tozunu geri kazanmak için mi yapılmış?? neden bacaların çatıya çıkarılmadığını anlayamadım..
 
Bir sorum olacak ;
çevre danışmanlık firmasında göreve yeni başladım, sanayi kaynaklı hava kirliliği kontrol yönetmeliğini inceliyorum da sera gazlarının azaltılması diye bir madde var. işletmenin yakıt tüketiminden , yakma sisteminden, üretimden kaynaklanan sera gazlarını (CO2 , CH4, NO2, HFCS, PFCS) miktarlarını her yıl bakanlığa göndermek zorundadır.
Bu madde yerine getiriliyor mu yapan kimse var mı acaba?
 
@seycan
Sera gazları ile ilgili yönetmelik Nisan 2012 de yayınlandı İzleme yükümlülüğü 2015 te yürülüğe girecek şimdilik öyle bir zorunluluk yok diye biliyorum ben.
 
Üst