• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Fabrikadaki çevre mühendisleri

Tuğba Cabi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2010
Firma
SHAMROCK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
Merhaba,
Sizce fabrikalarda çalışan çevre mühendisleri (çevre görevlileri) hangi birime bağlı olarak çalışmaktadır/çalışmalıdır?
 
"Entegre Yönetim Sistemi" firmalarda oturtulduğu için "Kalite Güvence" denildiğinde: Kalite, çevre, İSG anlaşılıyor. Dolayısıyla Kalite güvence altında olması çok da anlamsız değil...
 
@Tuğba CABİ

direk genel müdürlüğe bağlı, çevre yönetim birimi adı altında çalışmaları gerekir, çevre birimi kalite güvence biriminin alt birimi olmamalıdır. tam tersi kalite güvence biriminin yapacağı çalışmalarda oluşturulacak çevre yönetimi şartlarını belirleyici ve yön verici birim olmalıdır.
 
Bizde de çevre direk genel müdüre bağlı. Kalite bambaşka bir birim.
Kalite piramidin en tepesinde gibi gözükse de sonuçta ISO 14001 olmayan bir firmada çevre mühendisi çalışabilir.
Kaliteden bağımsız faaliyetlerine devam edebilir. Örnek: ben
 
Entegre yönetim sistemlerinde değerlendirilse bile yönetim sistemlerinde 14001 , 9001'in alt dalı olarak değerlendirilmiyor diye biliyorum.Ama tabii uygulamada bazı sorunlar yaşanabilir;o zaman her yönetim sisteminin yöneticisi farklı olurdu değil mi?Bu da pek istenmeyen bir durum olsa gerek.Konu aslında bir noktaya geliyor,fabrikanın politikası ile ilgili bir durum.
 
Ben maden firmasında çalışıyorum.Holdinge bağlı olarak merkezde maden hakları ve tesis çed grup başkanlığına bağlı olarak çalışıyorum.Merkezde çevre birimine bağlı çalışmak daha yararlı diye düşünüyorum.
 
Teknik Müdürlüğe bağlı çalışıyorum. Ama bildiğim kadarı ile çoğu firmadaki arkadaşlar direk Genel Müdürlüğe bağlı olarak çalışıyor.
Bence şu sorulmalı Genel Müdürlüğe bağlı olarak çalışmanın avantajları + dezavantajları nelerdir?
 
Çevre konusu, Yönetim Sistemleri veya Kalite Güvence ile yeterince örtüşmediği gibi uzman olan siz iken bağlı olduğunuz yöneticinizin konuyla ilgili zaafiyetleri ve size yaşatacağı zorluklar...
Genellikle ve olması gereken, İş Güvenliği ve Çevre ayrı bir departmandır, genel müdüre bağlı olmalıdır.
Selam.
 
Kalite Müdürüne bağlı olarak çalışınca , aaa seni unutmuşum üretim daha öncelikli sözünü duydukça ... Hay okuduğum bölüme diyorum . Fabrika Müdürüne bağlı çalışmak hakimiyet ve işleyiş bakımından daha hızlı kararlar alınmasında kolaylık sağlayacaktır diye düşünüyorum.
 
arkadaşlar en mantıklı olan genel müdüre bağlı olarak çalışmaktır. Entegre sistemlerde denetleyici bir algı içinde çalıştığımızı varsayarsak alt birim olarak çalışmak çeşitli sorunlar yaratacaktır. Denetleme mekanizması içinde en mantıklı olan genel müdüre bağlı olmak ve yaptırımları onun onayını alarak gerçekleştirmek. alt birim olarak çalışıldığında özellikle çevreyle ilgili yaptırımlarda sorun yaşanacağı aşikardır:)
 
Üst