• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Faydalı bölümler?

Ebubekir Sıddık Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Temmuz 2012
Arkadaşlar ben Ondokuz Mayıs Üniversitesi 3. sınıfı yeni bitirdim. 4. sınıfta paket program seçecez. 4 tane paket program var.
1 Katı ve Tehlikeli Atık Yönetimi
2 Su Kirliliği ve Kontrolü
3 Hava Kirliliği ve Kontrolü
4 Kentsel Altyapı
ileriye yönelik olarak bana en faydalı hangisi olabilir. yardımcı olabilir misiniz?
 
Kişisel fikrim Katı ve Tehlikeli Atık Yönetimi.Sebebi ise atık konusu Türkiye'de maalesef geç algılandı ama hızlı bir şekilde de büyüyor bu sektör.Ama bu arada sizin bu konuyu sevip sevmeyeceğiniz,ilgi duyup duymayacağınız da çok önemli.
 
ben katı ile kentsel altyapı arasındayım. biraz çizime autocad merakım olduğundan kentsel altyapıyı düşünüyordum fakat üst sınıflardan aldığım izlenimler seçmem de düşünmemi gerektirdi. okuldaki personel kodrosu katıda daha iyi gibi. ama hala ikisinin arasındayım.
öneriniz için teşekkürler hayri bey.
 
Katı ve Tehlikeli Atık Yönetimi derisinde ilk dönem bu dersler veriliyor.
1 Deponi Tasarımı ve İşletimi
2 Konpostlaştırma
3 Geri Kazanma

ikinci dönem ise bu dersler veriliyor.
1 Tehlikeli ve Tıbbı Atık Yönetimi
2 Termal Arıtım
3 Sızıntı Suyu Kontrolü

Katı ve Tehlikeli Atık Yönetimi paketinde Autocad i kullanma alanı mevcut mu acaba???
 
@Ebubekir
Bence yok denilecek kadar az dır kullanma alanı. Belki deponi tasarımında kullanılır. Autocad özellikle kentsel altyapı da kullanılır ve arıtma dizaynları için de atıksu kontrolünde
 
1 Kentsel Drenaj Sistemleri
2 Çevre Maliyet Analizi
3 Arıtma Tesisi Hidroliği
4 Derin Deniz Deşarjı
5 Terfi Merkezleri
6 Zemin Mekaniği
Kentsel Altyapı da verilen dersler de bunlar.
 
@Ebubekir
Kimyaya biraz ağırlık verebilirsin Çünkü tehlikeli atığa tehlikeli özelliğini kazandıran kimyasıdır, böylece elindeki materyali daha iyi anlayıp ona göre müdahale edebilirsin.Mevzuat dan gerekeli yönetmelikleri okuyarak takip edebilirsin ayrıca bu konudaki yabancı kaynakları ve AB direktiflerini takip edebilirsin.Burada forumlarda ki konuları da takip edersen faydalı olacaktır.
 
Üst