• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Floresan atık ve elektronik atık lisanslı firmaları

Zeynep O.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ağustos 2012
Şehir
İstanbul
Firma
-
Herkese merhabalar öncelikle,

Ben çalıştığım firmada çevre görevliliği sorumluluğunu yeni üstlendim ve bu işte yeniyim. Firmamızda çok çıkmayacak da olsa elektronik atıklarımızı ve floresan lambalarımızı lisanslı firmalara göndermemiz gerekiyor. Konu ile ilgili 2 sorum olacak:

1. Lisanslı firmaların bir listesi mevcut mudur ? (Geri dönüşüm firmaları için böyle bir liste bulabildim ancak floresan ve elektronik atıklar için bulamadım ne yazık ki.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresini kontrol ettim ancak linkler bir başka adrese taşındı ise bulamıyorum.)

2. Atıklar biriktirilmeye başlandıktan sonra gönderilene kadar uzun bir süre geçecektir. Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin yönetmeliğe göre tesis içinde yapılacak geçici depolama işlemi atık miktarı göz önüne alınarak ve önlemler alındıktan sonra en fazla 180 gün olabilyor. Floresan atıklar ve Elektronik atıklar için de bu durum geçerli mi, bu süre içinde firmamda 1 adet floresan lamba çıkmış ise süre sonuna gelindiğinde bunu göndermek durumunda mıyım yani? Yada incelemem gereken başka bir yönetmelik, tebliğ vs var mıdır?

İlginize şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar...
 
@CMNet Okuru Orhun



Zeynep Hanım öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun.

1 . link değişti yenisi bu
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ama şuan bu da çalışmıyor.( ilgililere yazdım ama hala dönüş yapılmadı.)
2. tehlikeli atıkları Tehlikeli Atıkların kontrol Yönetmeliği madde 9
n) (Değişik:RG-30/3/2010-27537) (1) Ayda bin kilograma kadar atık üreten üretici biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmemek kaydı ile valilikten izin almaksızın atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir. Bu durumda herhangi bir tehlike halinde arazide önlem alabilmek için en az bir kişiyi görevlendirmekle ve bu kişinin iletişim bilgilerini valiliğe bildirmekle,

diye madde var atığınız az olduğu için uygun koşulları sağladığınızda istediğiniz kadar biriktirebilirsiniz diye biliyorum.
 
Kesinlikle girilemiyor, bakanlığın sitesinden tehlikeli atık şube müdürlüğü ayfasına bakmaya çalıştım orda da sayfa yapım aşamasında yazıyor.
 
Evet şu an denedim ben de yapabiliyorum. Atık kod grubuna göre aradığımda firmaları bulamıyorum ama ile göre seçtiğimde tüm firmalar çıkıyor ordan bulabileceğim sanıyorum.
Teşekkürler hepinize arkadaşlar, kolay gelsin hepinize.
 
Merhaba Zeynep Hanım

Elektronik atıkalrınızın yönetimi ile ilgili olarak yardımcı olmak isterim, Konuyla ilgili istediğiniz destek için mail atarsanız daha detaylı konuşabliriz.

Selma HALIÇ
Çevre Mühendisi
 
Arkadaşlar,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
linki açılmıyor. Bertaraf tesislerinin lisansları görebileceğim başka bi sistem var mı? yoksa da mevcut linkin güncel haline nerden ulaşabilirim?Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim, iyi çalışmalar.
 
Üst