• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik Hakkında

Arifs

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Mart 2017
Şehir
Bursa
Firma
Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş
Arkadaşlar Merhaba

Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmeliğe göre işletmemizde bulunan HFC134a gazı ile ilgili merkezi veri tabanına raporlama yapmamız gerekiyor.

Merkezi veri tabanı nedir? Nasıl kayıt olabilir ve raporlama yapabiliriz? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Merhaba, bildirim yapabildiniz mi? İzlediğiniz yol nedir? Yardımcı olabilir misiniz?

Biz de de tek kullanımlık basınçlı tüplerde, sabit cihazların bakım onarımı için bu gazlar kullanılıyor ve biz direkt ithal etmiyoruz. Türkiye içindeki bayiden alıyoruz. Bildirim için de bu tüplerin net ağırlığı zaten 25 kg olduğundan direkt beyana tabi oluyoruz diye yorumluyorum.
Doğru mudur?
Teşekkürler
 
@handeoo Hande Hanım Merhaba,

Bildirim konusu ile ilgili bakanlığı aradım ve bu konuda bir duyuru yayınlayacaklarını söylediler lakin henüz yayınlanmış bir duyuruları yok. O yüzden herhangi bir bildirim yapmadık.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ArifsMerhaba merkezi veri tabanından kastı entegre çevre bilgi sistemini kast ediyor olarak biliyorum ana sayfa da konu ile ilgili bir veri tabanı var. Tesis olarak yönetmeliğe tabi iseniz tesis yeterliliğini TSE tarafından yaptırmanız gerek aynı zamanda konu ile alakalı mesleki yeterlilik konusunda eğitim vermeye yetkili kuruluşlar tarafından personelinizin eğitim alması gerekmektedir.
 
Merhaba, işletmedeki klimalar da sisteme dahil değil mi? genel bilgilendirme yapabilecek bir arkadaşımız var mı?
 
Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelikte belirtilen merkezi veri tabanı bildirim sistemi açıldı mı? Aktif değil diye biliyorum.
 
Üst