• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetim Forumda gerçek isim zorunlu olsun mu?

Forumda gerçek isim zorunlu olsun mu?

  • Evet

    Oy: 200 70.9%
  • Hayır

    Oy: 82 29.1%

  • Kullanılan toplam oy
    282
  • Anket kapatılmış .
Arkadaşlar,

Anketten çıkan sonuç belli. Bu sonuca göre forumda gerçek isim kullanımını zorunlu tutacağız. Kullanmayan kişiler içinde çeşitli kullanım kısıtlamaları getirebiliriz.
1613386096874.png

Diğer taraftan, anonim kalma ihtiyacını da anlıyor ve saygıyla karşılıyoruz. Bu nedenle bunun içinde bir seçenek sunacağız çok yakın zamanda.
1613386359094.png

Mesaj yazarken editörlerinizde işaretli alanı göreceksiniz. Seçeneği seçmeniz durumunda da o mesajınız için adınız gözükmeyecek.

Umarım bu seçenek ile her iki tarafıda memnun etmiş oluruz.

İyi günler dileriz.
 
Bu platform nick kullanılarak bu seviyeye gelmedi mi? Yani karşındakinin adını soyadını cinsiyetini bilmeden de sistem yürüyor. Eğer rahatsızlık veren hesap varsa zaten gerekli işlem yapılır.
Anonim kalmak isteyen kişilerin hakkına saygı göstermek lazım. Burası bir forum insanlar bu şartlarda üye oldu ve şartları değiştiriyorsunuz.
İsim Soyisim kullanmak istemeyenler ne olacak? Hesapları silecek misiniz?

Anonim mesaj olacak demişsiniz ancak sanırım isim soyisim isteyen kişiler karşılarındaki muhataba ismen ve cinsiyete göre hitap etmek istiyorlar. Anonim mesajda nasıl hitap edecekler? sayın Anonim Bey/Hanım diye mi?
 
Anonim mesaj alternatif bir kullanım olacak, gerçek kişilerin kısa süreli kendilerini gizlemesi gibi düşünün.

Bu platformda yıllardır gerçek isim kullanımına yönelik teşvik vardı, şimdi alınan kararda buna aksi değil.

çevrimiçi platformlarda çeşitli nedenlerle ve genellikle kaliteyi yükseltmeye yönelik her zaman kural değişiklikleri söz konusu olabilmektedir. En popülerinden yeni adı duyulan platformlara kadar hepsinde. Ki biz gayet iyi bir çözüm yoluda sunduğumuzu düşünüyoruz.

Kuralları kabul etmek istemeyen meslektaşlarımda bana ulaşırlarsa istemeleri durumunda hesaplarını kullanıma kapatabilecekleri bir ekleme de yaparım foruma.

Tekrar hatırlatmak istiyorum ki bu kararın amacı çıtayı bir üste taşımak.
 
Bir ilave daha yapmak istiyorum, bu platform bu hallere ismini, emeğini ve zamanını sakınmayan birbirinden kıymetli meslektaşlarım sayesinde bu seviyelere geldi.

HEPSİNE HUZURUNUZDA TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
 
Son düzenleme:
İsim düzeltme için bir süre verilecek mi ? İvedi bir şekilde değişim mi yapılmalı ?
 
Süre verilirken forumda isim değişikliği izni verilen tarihlerin göz önüne alınarak gerekli işlemlerin yapılmasını rica edeceğim.
 
Fatih ÖzcanForumda yakın zamanda isim değişikliği yaptığım için 8 mart tarihinden önce değişikliğe izin verilmemektedir. Sizler 1 Mart dediğiniz için o tarihten 1 hafta sonra isim düzeltmesi yapabileceğim. Forumda benzer şekilde yakın zamanda isim değişikliği yapmış ve süre engelinden dolayı düzeltme yapamayacak kişiler olabilir. Onu belirtmek istedim.
 
kimlik ve kredi kartı bilgilerimizi kime gönderiyoruz
 
Bence cok saçma bir uygulama benim adımın ne önemi var, önemli olan yazdıklarım.
 
Fatih ÖzcanBen burada 10 yıldır yazıyorum.

Eğer böyle bir şey yapılacaksa hesabımı silebilirim.

Burasi LinkedIn değil, onda bile hesaplarım %50 si sahte hesap.

İnternette herkes özgürce yazmalı kimse isimlerin altına saklanmamalı. Eğer rahatsız edici bir durum varsa hesabı askıya alırsın olay biter.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
hepaistosMerhaba sayın hepaistos, ben bu konuda sizlere pek katılamıyorum. Yazdıklarınızdan her zaman %100 sorumlusunuzdur. Yapılacak/açılacak bir soruştuma/dava sırasında zaten kullandığınız hizmet sağlayıcılar sizlerin ip adreslerinizi vermek ile sorumlular. Yani genel manada özgür olduğunu düşündüğünüz internet çok da özgür değil :)
 
Tekrar söylüyorum benim isminin ne önemi var, burası kimsenin kimseyi birseyleri ispat etme yeri değil.

Madem profesyonellikten bahsediyorsunuz profesyonel hiç bir cv de fotograf olmaz ırk, cins, gibi ayrıcalık yapılacak seylerden bahsedilemez.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
hepaistosProfesyonel CV de değil söylediğiniz ülke kanunlarıyla korunan yerlerde olmaz. İngiltere bu konuda katıdır dediğiniz konuda ki orada bile %100 uygulanmıyor.

Her CV de isim olur bu gizli bilgi değildir, ve bizde aksi yönde bir talepte bulunmuyoruz. Ayrıca bir kariyer sitesinde sahte bir ilan oluştursam ruha hitap eden binlerce CV toplarım. Herkes bu kadar gizli anlayacağınız. Sizlerden devlet sırrı istiyormuşuz muamelesi yapmayın lütfen.
 
Üst