• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetim Forumda gerçek isim zorunlu olsun mu?

Forumda gerçek isim zorunlu olsun mu?

  • Evet

    Oy: 200 70.9%
  • Hayır

    Oy: 82 29.1%

  • Kullanılan toplam oy
    282
  • Anket kapatılmış .
kimlik ve kredi kartı bilgilerimizi kime gönderiyoruz
 
Bence cok saçma bir uygulama benim adımın ne önemi var, önemli olan yazdıklarım.
 
Fatih ÖzcanBen burada 10 yıldır yazıyorum.

Eğer böyle bir şey yapılacaksa hesabımı silebilirim.

Burasi LinkedIn değil, onda bile hesaplarım %50 si sahte hesap.

İnternette herkes özgürce yazmalı kimse isimlerin altına saklanmamalı. Eğer rahatsız edici bir durum varsa hesabı askıya alırsın olay biter.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Aytaç EmreO tam olarak doğru değil. IP adresinin verilmesi tek başına yeterli bir delil olmamaktadır. Aynı IP ile birden fazla kişi bağlanabilmektedir. Tek başına çözüm değil bunlar. İnternet özgür bir ortamdır, yeter ki devlete karşı suç işlemeyin.

Profesyonel bir iş denmiş. İşin bamteli bu. Profesyonel işler forumlarda konuşulur mu sorusu gelir. Burası bir bilgi paylaşma ortamı olduğu doğru. Buradaki sorun, kişilerin aynı zamanda bir unvan sahibi olarak yazıyor olması. Unvan sahibi kişiler iş yaparken asla unvanları dışında bir isim, rumuz vb. şeyler ile iletişim kurmazlar. İşte sorun da burada çıkıyor. Burada yazan insanlar burayı bir İş Platformu gördükleri için böyle bir sorun çıkıyor. Burası kurumsal bir ortam mı? Yoksa Çevre Mühendisliği üzerine konusu olan bir "kâr amacı gütmeyen" platform mu? Bu karar ile kurumsal bir ortam olduğunu kabul etmiş oluyoruz. Ben görmüyordum.

Sevgili arkadaşlar, DİB Mevzuatı içerisinde memur adaylarının "İslam'a uygun yaşaması" koşulu vardır. Gayet makul bir şart olmakla birlikte, gerçek isminiz ile yazılan (Sosyal Medya hesapları dahil) her şey didik didik edilir. DİB'in merkezi ve kurumun yaptığı sınavı geçseniz bile, sosyal medya hesabınızda yapılan tek bir "paylaşım" bile sizin kariyerinizin sonu demektir. Bu durum ülkenin %90 ın üzerinde olumlu karşılanan, fıkıhta ihtliaflı bir şey de olabilir (Mesela sportif faaliyetler, sanatsal bazı eylemler, mesela müzik gibi) Gerçek rumuzla yaptığınız her paylaşımdan sorumlusunuz. Ama anonim olduğu zaman DİB görevlileri bilemez. O nedenle benim gerçek ismimle yazı yazdığım şey son derece nadirdir.


Neyin gizemi? Burası bir forum. Çok az forumda gerçek isim kullanılma zorunluluğu vardır, usül budur. Forumların amacı zaten insanların birbirlerini tanımadan ilişki kurmalarını sağlamaktır. Sosyal Medya dönemi öncesinde yaygın iken şu an değildir. Forum dediğiniz şeylerde ben 2004 yılından beri yazıyorum, en eski aktif üyeliğim 2006 yılına aittir. Anonim olarak cevaplama seçeneği uygun seçenektir. Forumda bu isteğe uymanın çoğunluğun istediği bir şey olması sebebiyle buna karşı bir hesap silme ya da askıya alma seçeneğini düşünmüyorum. Gerçek ismi ne şekilde kullanacağımı 28 Şubat günü sisteme işleyeceğim.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
SinioriYeter ki devlete karşı değil, herhangi bir suç unsuru oluşturabilecek konularda da yazamazsınız. Ayrıca tek başına yeterli delil olmaması anonime ulaşılmayacağı anlamına gelmez.

Alınan karardan sonra burada beyan ettiğiniz isimler de sizlerin direkt kimlik karşılığınız olabilir/olmayabilir. Aynı isimde onlarca veya yüzlerce insan olabilir, sonuç olarak burada kimlik beyanı yapmış olmuyorsunuz.

Demek istediğim isminize Mehmet Deniz veya Aytaç Emre yazdıktan sonra bile takma isimden farkı olmuyor bunun.

Mesela bu durumu boykot etmek isteyen herkes ismini Fatih Özcan yapabilir :))
 
Aytaç Emre
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Burada kast ettiğim, hakaret tarzı suçlardı. Hakaret forumlarda yasaktır ve forumdan atılmayı gerektirir. Oysa bir şahsa hakaret kişinin kendisine bağlı bir suçtur.

Kurumlar ancak "Devlete karşı işlenen suçlarda" ya da toplumda "infial" yaratacak suçlarda devreye girmektedirler. Kimlik olayına gelince, üstte yazdığım durumu tesadüf olarak yazmadım.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
SinioriBurada yazan insanlar burayı bir İş Platformu gördükleri için böyle bir sorun çıkıyor. Burası kurumsal bir ortam mı? Yoksa Çevre Mühendisliği üzerine konusu olan bir "kâr amacı gütmeyen" platform mu? Bu karar ile kurumsal bir ortam olduğunu kabul etmiş oluyoruz. Ben görmüyordum.

@Siniori Birçok meslektaşımız forum sayesinde tanışıyor, iş alıyor, özelden ürün alıyor yada satıyor. Hatta birçok profesyonel ortamda "Siz CMNet 'te ki ... misiniz?" lafını çok sık duyar olduk. Bizler ortamımızı korumanın derdindeyiz. CMNet 'in artık bir forumdan öte olduğunu düşünmekteyim ve bunu da korumak gayemiz.
 
Tekrar söylüyorum benim isminin ne önemi var, burası kimsenin kimseyi birseyleri ispat etme yeri değil.

Madem profesyonellikten bahsediyorsunuz profesyonel hiç bir cv de fotograf olmaz ırk, cins, gibi ayrıcalık yapılacak seylerden bahsedilemez.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
hepaistosProfesyonel CV de değil söylediğiniz ülke kanunlarıyla korunan yerlerde olmaz. İngiltere bu konuda katıdır dediğiniz konuda ki orada bile %100 uygulanmıyor.

Her CV de isim olur bu gizli bilgi değildir, ve bizde aksi yönde bir talepte bulunmuyoruz. Ayrıca bir kariyer sitesinde sahte bir ilan oluştursam ruha hitap eden binlerce CV toplarım. Herkes bu kadar gizli anlayacağınız. Sizlerden devlet sırrı istiyormuşuz muamelesi yapmayın lütfen.
 
çok gereksiz uzatıldı bu konu bence, alt tarafı isim tc kimlik no istemiyor adamlar ya. nickname de bir isim sonuçta.

gerçekten ne bu gizemler.
 
Pp ye de yakında zorunluluk gelecek mi?
 

Ekli dosyalar

  • images-47.jpeg
    images-47.jpeg
    30.1 KB · Görüntüleme: 13
-Forumda takma ad (nickname) kullanımı 1 Mart 2021 itibariyle yasak olacaktır

Forumun kurallarının olması da normal, kuralların üye oylaması neticesinde değişmesi de.
Paylaştığım bir emeğim olmadığı için bu konuyla alakalı fikir belirtme hakkımın kısıtlı olduğunu düşünüyorum.
Bir meslektaşıma ismiyle hitap etmek isteyebilirim, ama meslektaşım isminin bilinmesini istemiyor olabilir. Ya da isminin bilinmesini istiyorsa özel mesaj yoluyla ismini paylaşabilir. Bu konunun bir kurala bağlı olması bana çok doğru gelmiyor fakat en başta da dediğim gibi, forumun kurallarının bu yönde değişmesi için yapılmış bir oylama var. (Çok paylaşımda bulunmadığım için CM.net forum kültürünü yeterince bilmiyor olabilirim.)
Hayır diyenler %30 değil de %49 olsaydı da aynı karar mı alınacaktı?

Belli kurallar olacaksa, imla kurallarının takma ad-gerçek ad kuralından daha öncelikli olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarımıza ciddiyet katacak şey, yazdıklarımızın içeriği, yazım ve imla kurallarına uygunluğudur.
 
elduderinoBirbirine yakın bir sonuç çıksaydı bu beklentimizi zamana bırakır ve sonra yine tekrarlayabilirdik.

İmla kuralları konusunda kesinlikle haklısınız. Hiçbirimiz Türkçe öğretmeni değiliz yada edebiyat yapmıyoruz burada fakat mümkün olduğunca dilimizi iyi kullanmamız gerekir. Bununla ilgili kuralımızda yıllardır var forum kurallarında. Elimizden geldiğince takip etmeye çalışıyoruz fakat maalesef mesajları tek tek kontrol etme şansımız zor oluyor fakat bu kuralla en azından asgariye indirmiş oluyoruz.

  • Kullanıcıların özellikle forumdaki yazışmalarda olabildiğince düzgün Türkçe kullanmaları önerilir. Asgari yazım kurallarına uyulması (Cümleye büyük harfle başlamak, nokta ile bitirmek) gerekmektedir. Tamamı büyük harften oluşan, noktalama işaretlerine yer verilmemiş veya haddinden fazla seviyesiz bir tarzda yazılmış iletilerin zor anlaşıldığı ve anlaşılsa bile dikkate alınmadığı bilinmelidir. Bu tür hatalar içeren ileti veya başlıklar yöneticiler tarafından gerek görülürse kaldırılabilir.
 
Arkadaşlar günaydın,

Öncelikle duyuru süresinden beri çağrımıza kulak verip isim değişikliği yapan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. Bundan sonra süreç nasıl işleyecek bilgi vermek istedim.

Yukarıda gördüğünüz duyurunun aynısı forum kayıt sayfasında da yer almaktadır. Gün içerisinde kısıtlı kullanıcı izinleri olan bir yetkilendirme oluşturacağım. Forumda tespit ettiğimiz kişilere uyarı verdiğimiz zaman bu kişiler otomatik olarak kısıtlı kullanıcı grubuna geçecekler. Bunun anlamı tam bir yasaklama değil fakat forumun temel özelliklerinden faydalanılmayacak. Gerekli isim değişikliği yaptıktan sonra ilgili kişi bize dönüş yaptığı zaman hesap ayarları tekrar eski haline döndürülecektir.

Herkese işbirliğinden dolayı teşekkür ederim.
 
Merakımdan soruyorum, bu zorunluluk KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU ile bağlantısı var mı?
 
Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları

MADDE 6-
(1) Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir.

(2) Özel nitelikli kişisel verilerin, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır.

(3) Birinci fıkrada sayılan sağlık ve cinsel hayat dışındaki kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hâllerde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

(4) Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde, ayrıca Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması şarttır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst