• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Forumda siyaset ve futbol konuları hakkında

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Forumda siyaset ve futbol tartışmaları yeniden serbest olmalı mı?

  • Futbol tartışmaları serbest olmalı

    Oy: 11 8.9%
  • Siyasi tartışmalar serbest olmalı

    Oy: 3 2.4%
  • Her iki tartışma konusu da serbest olmalı

    Oy: 28 22.8%
  • Forumda siyaset yapmak ve futbol üzerine tartışmak yasak olmalı

    Oy: 81 65.9%

  • Kullanılan toplam oy
    123
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Melih Coşar

Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Danışmanlık Grubu Yönetim Grubu
Katılım
3 Temmuz 2010
Şehir
Ankara
Firma
.
Merhaba Arkadaşlar,

Forumdaki üyelerimizden son zamanlarda artan talepler ve gelen tepkiler üzerine daha önceden yasaklamış olduğumuz siyasi ve futbol başlıklarını açma ve tartışma önerisini sizlere sunuyoruz. Anketimiz 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü akşam sona erecektir.

Şimdiden klavyenize, düşüncenize sağlık.

Demokrasi kazansın.
Cmnet kazansın.
 
Oyumu iki konu için de konuşmanın yasak olması şeklinde seçtim. Sebebini de 10 yılı aşkın süredir forum sitelerini kullanan birisi olarak şöyle açıklamak istiyorum:
-Burası genel kategoride bir forum sitesi değil. Mesleki bir forum sitesi. Eğer bu konuların konuşması serbest olursa; ana amacımızdan oldukça uzaklaşırız.
-Tartışmayı bilmediğimiz için ipin ucu kaçar, en sonunda kalpler kırılır.

Yoksa ben de isterim farklı takımdan bir taraftarla aynı çatı altında buluşup sohbet edebilmeyi, sadece yeri burası değil diye düşünüyorum. Aksini iddia edenler için de lütfen mantıklı bir sebep sunmanızı istiyorum. "Yasaklarla bir yere varamayız" demeyin arkadaşlar, bu yasaktan öte "kural". Nasıl ki ülkenin işleyişi için anayasal kanunlar varsa, buranın da işleyişi için çeşitli kurallar var. Bu kurallar hepimizin sükunet içinde yazması için konulmuş.
 
Bence her ikisi de serbest olmalıdır. Mesela Ekşi Sözlük Türkiye'nin en çok girilen sitelerinden birisidir. Ayda kaç milyon kişi girip okuyor. Neden? Çünkü her türlü düşünceye açık yapısı var. Zaten bir içeriği beğenmeyen basıp engeli geçiyor ve devam ediyor. Bu özellik burada da var. Misal birini engelleyince durum güncellemesini ve mesajlarını görmüyorsun. Rahatsız edici mesaj gören engeller olur biter. Bu yüzden burası artık her düşünceye açık olmalı diye düşünüyorum. Benim önerim bu şekildedir. Ayrıca, 'bence bunlar olmamalı, insanların arasını açar' demek, biz bazı konularda halâ aşamamışız demektir. Bence artık aşmak gerekiyor. Ama yok aşılamayacaksa, elbette yasak olsun ne diyeyim.

Buna ek olarak, soytarı gibi lokanta basıp insan dövmeye kalkan, hiçbir başarı göstermeyip ülkemizi avrupada rezil edip devletin kurumundan bilmem kaç milyon Euro parayı davalarla baskıyla zoraki almaya çalışan ve her ne hikmetse sadece Galatasaray'da güya başarı gösteren bir adamın şampiyonluğunu kutluyorsunuz, farkında mısınız? Açıkçası bu durumu CMNet'in bazı Galatasaray'lı üyelerine yakıştıramadım. İşin futbol tarafını konuşmuyorum. Sadece kendisine imparator denilen birini masaya yatırdım, o kadar.
 
Vallahi ben siyaset kısmı için yorum yapmasam da futbol için gerçekten serbest olması düşüncesindeyim.
Siyasetle ilişkilendirmek futbolu gerçekten bana garip geliyor.
Ben sadece futbolun serbest bırakılması taraftarıyım.

Çünkü zamanında futbolla insanlar birbirlerine kenetlenmiş birbirlerini (rakip olsalar da ) desteklemişlerdir.
Futbolun yasaklanmasından sonra olası milli takımımızın bir başarısının ya da türk takımlarından herhangi birinin ülkemizi yüceltecek bir başarısının burada konusulamaması beni üzer.
Kaldı ki bu hayatta kimse kimseye katlanmak zorunda değil.
Teknolojinin gözünü seveyim ki birisini görmek istemediğiniz zaman sizden uzaklaştırıyor. ''Engelle''

Yarın bir gün burada futbol ve siyaset gibi insanların karşılaştığı konulardan tartışma çıktığında onları da yasaklamanız gerekirse ne olacak ?

Sadece iş mi ? Nereye kadar ...

22888 @Gülin Ç.
 
Forumda siyaset yapmak ve futbol üzerine tartışmak yasak olmalıdan yana kullandım oyumu. Foruma girdiğimde durum güncellemelerinde ya da diğer bölümlerde fikir ayrılıklarının ne yazık ki fikir ayrılığı olarak kalmayıp büyüdüğüne şahit olduk. Mesleki bir forum olması sebebiyle "engelle-geç" yaklaşımı da doğru değil bence; herkesin mesleki fikri, görüşü, foruma katacakları önemli.
 
Teknik direktörü kendi taraftarımız içinde de desteklemeyenler var. Bu şampiyonluk Fatih Terim'in değil GALATASARAY'ın dır. Unutmayın ki Galatasaray Kulübünün üstünde hiç bir güç yoktur. Kişilere indirgenmeyecek kadar büyük bir kulüptür.

Kişileri sevmiyorsunuz diye yasalar tarafından haklı görülmüş kişileri yargılamak ya da suç isnat etmek bize düşmez diye düşünüyorum.


 
Serbest olmalı diyen arkadaşlar forumu genel bir forum olarak görüyorlar ekşi sözlük ile ilişkilendirip kıyaslanması bence yanlış bir düşüncedir. Burası mesleki bir forum bana göre forumun temel konular çevre mühendisliği yönetmelikler, sorunlar, tezler, makaleler, iş ilanları bilgi-tecrübe paylaşımı vb. kısımlardır. Siyaset yapabilmek için çevre mühendisi olmanız gerekmiyor ise o zaman sitede siyaset yapılmasının bir anlamı yok.
 
Reyimi 'Forumda siyaset yapmak ve futbol üzerine tartışmak yasak olmalı' seçeneğinden yana kullanıyorum. Ama yukarıda da tartışıyorum durduramıyoruz kendimizi belli. ? :koptum: ?
 
İşte benim anlatmak istediğim bu , Olayları kişiselleştirdiğimiz sürece hiç bi konuda özgür olamayacağız , bu bir anket ve herkes fikrini beyan etmekte özgür , site kural koyunca da Ona uymak zorunda..
 
Forumda siyaset yapmak ve futbol üzerine tartışmak yasak olmalıdır. Siyaset ve futbol işin içine girince kalpler çok fazla kırılır. Herşey iş değil doğru siyaset ve futbol dışında da güzel muhabbetler yapıldığını düşünüyorum.
 
Konuya şu açıdan bakmak gerekiyor bence: Burası mesleki bilgi paylaşımı amacıyla açılmış bir forum evet ama sosyal anlamda da birçok paylaşıma yer veriliyor ve bu paylaşımların forumu amacından uzaklaştırdığını düşünmüyorum. Keyif alarak izlenmiş bir maçın mutluluğunu paylaşmanın kime ne zararı olabilir ki? Meslek sahibi olmuş, belli bir yaşa ulaşmış insanların olduğu bir platformda futbol, basketbol vs. gibi bir konuyu tartışma/kavga haline getirecek insanlar olduğuna da inanmak dahi istemiyorum. Benim için bu durum; izlenilen bir filmi, tiyatroyu konuşmaktan farksız. Siyaset konusuna ise hiç değinmiyorum çünkü siyaset ve futbolun aynı kefeye konmuş olmasını hala idrak edebilmiş değilim :)
 
Burası sadece mesleki bilgilerin paylaşıldığı Platform olsaydı ctesi günü İzmitte insanlar özel hayatlarından zaman ayırıp da iftara gelmezdi. Forumun en altında sinema ve tiyatro başlığı var onu da kaldıralım o zaman mesleki bir konu değil. Burası bence artık mesleki bir site olmaktan ziyade aynı meslekten insanların buluşup herşeyi konuşup tartışabildiği bir platform oldu-olmalı.
 
@Fatih Özcan Futbolda şike davası ve gezi parkı olaylarında kan gövdeyi götürmüştü burada, ama 2 kişi hariç kimseye de foruma da bir şey olmamıştı. İlgili 2 kişi de küfür ettikleri için siteden uzaklaştırılmışlardı. Bu şekilde olan bir insan zaten normal şartlarda da burada olmasın.

@Süleyman Doğan Malum kişinin adını soyadını bile özenle vurgulayarak yazıyorsunuz. Sadece kişisel görüşümü söyledim. Yoksa ben balık istifi içinde gibi İETT ile duvarlarının sıvası çatlamış evime dönerken, futbolcuyu da 1 trilyonluk Ferrari'si ile malikaneden oluşan evine dönüşünü gördüğüm günden beridir futbolla ilgilenmeyi bıraktım. Burak Yılmaz gibi insanlıktan nasibini almamış yobaz bir çomarın Beşiktaş'a geldiği günden beri de Beşiktaş taraftarlığımı askıya aldım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst