• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Forumda siyaset ve futbol konuları hakkında

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Forumda siyaset ve futbol tartışmaları yeniden serbest olmalı mı?

  • Futbol tartışmaları serbest olmalı

    Oy: 11 8.9%
  • Siyasi tartışmalar serbest olmalı

    Oy: 3 2.4%
  • Her iki tartışma konusu da serbest olmalı

    Oy: 28 22.8%
  • Forumda siyaset yapmak ve futbol üzerine tartışmak yasak olmalı

    Oy: 81 65.9%

  • Kullanılan toplam oy
    123
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cok iyi oldu cok güzel iyi oldu tamam mı? simdi meselam türban olayını çok karıstırdılar ha aralarında bir fark kaldı o farkınan çok güzel oldu meselam
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ha nasıl karısamaz? ben bu sekil giyinirim bu bayan su sekil giyinir su sekil giyinir ha hic kimse hic kimse karışmaya bir hakkı yok. özgürlügü budur.

Nokta. :D

Tayfun gruplarda yeteri kadar siyaset yapıyorsun zaten D:
 
Açıkçası şu anketin açılıpta insanların bu denli fikirlerini beyan etmesi benim için sevindirici oldu.
Bence gayet güzel bir ortamdayız :)
 
Küfür etmeden, kavga etmeden tartışabilmek insanın seviyesine göstermez mi! Seviyemizi anlatamayız ancak gösterebiliriz.
Azıcık haklı çıkmaya değil, seviyeli insan olmaya çaba gösterelim.
Benden başka herkes de, haklıdır! Sevinci de üzüntüsü de kişiyi ilgilendirir, yorum yada tartışma getirmek ne hakla!
 
Arkadaşlar yanıtlarınız çok güzel. Lütfen yazmaya devam edin. Fikir ve görüşleriniz bizim için çok önemli. Cumartesiye kadar herkes savunduğu fikri şuraya sağlam temeller ile yazsın ve oyunu kullansın. Kaç tane mühendis arkadaşız, çoğumuz danışmanız. Münazara, tartışma yeteneğiniz kayboldu mu dostlar? Sizler firmaları nasıl ikna ediyorsunuz yapılacak işlere? Alın size görüşlerinizi savunmanız için fırsat. Kimse kimseye küfür vs etmedikçe, uygunsuz davranmadıkça uyarı vs kesmeyecek, forumdan uzaklaştırmayacak. Siz yeter ki yazın, tartışalım. Hep birlikte bu konuları aşalım.
 
Biz odayı siyasete bulaşıyor diye eleştirirken bu site de tartışılması ne kadar doğru çelişki gelir bu sitenin amacı farklı ekşi sözlük ile karşılaştırılması doğru olmaz ...
 
Can kardeşim biz siyasete bulaşalım demiyoruz ki yani en azından ben demiyorum :)
Benim isteğim naçizane takımım bir başarı yakalamışsa bunu insanlarında gördüğü ve benim gibi sevinecek birkaç insanın olduğu mecra da paylaşmaktır :)
 
Ben de her iki konunun da yasaklanmasını doğru bulmuyorum. Koskoca insanlarız, birinin de çıkıp ÇED başlığında bir şeyler konuşulurken Gassaaaraaay oleeey yazacağını sanmıyorum hehe.:rolleyes: Yani mesleki konularda konuşulacaklar konuşuluyorz zaten, bir sürü de güncel başlıklar oluyor (bugüne bir resim paylaş gibi), günlük hayatta da buluşuluyor ne güzel, insanlar durumlarına da istediğini yazabilmeli. Bir de futbol konuları demişiz, tenis konuşabiliyor muyuz? O daha mı elit spor : )

Şakası bir yana mesela ben futbolun bir afyon olduğunu, özellikle Türkiye'de insanları günlük streslerden ve devlet işlerinden uzak tutmak için kurgulandığını düşünüyorum ama çıkıp da burada asla konuşulmamalı demem, diyemem.

Sevgiler : )
 
Oyumu ikisinin de yasak olmasından yana kullandım.Çünkü burası mesleki forum ve diğer sosyal medyadaki forumlar gibi değil. Herkes aynı siyasi görüşü veya futbol takımını desteklemek zorunda değil ama eğer serbest olursa bir kaos ortamı olur ve forum amacından sapar diye düşünüyorum. Bunun yerine birbirimizi yönlendirelim bilgilerimizi paylaşalım ..
 
Gülin Hanım paylaşımlarımla çelişmek değil :)

Ben her ikisinin de birbiriyle alakası olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla burada futbol anlamında coşkumu yaşamak istiyorum. Kimseyi yazdığım birşey ile rahatsız ettiğimi de düşünmüyorum :)

Dediğim gibi bugün yaptığım paylaşımlardan rahatsız olan rahip takımlı arkadaşlarım var ise gerçekten kendilerini sorgulamalılar. Bunun için ben kısıtlanmayı neden isteyeyim
 
Bu toplumsal bir dejenerasyon , herkes her şeyi Saygı çerçevesinde konuşabilmeli ; Hakaret ve holiganlık içermediği sürece niye rahatsız etsin.Sorgulamak bizi geliştirir arkadaşlar.Ayrıca forumun konudan sapacağını neden düşünüyorsunuz , her konu farklı başlık altında toplanıyor , isteyen istediği konuyu takip edebilir.Birbirimize Saygı duymayı öğrenmek zorundayız.
 
Ben oyumu "Her iki tartışma konusu da serbest olmalı" şeklinde kullandım.

Öncelikle bunların serbest olması forumda her an bu konuların açılacağını ve/veya diğer konuların arka planda kalacağını göstermiyor bize. Öyle olsa bile hakaret, küfür, aşağılama gibi genel görgü kuralları çerçevesinde kaldığı sürece sorun olmamalı. Zaten bu saydığım kuralların ihlali siyaset veya futbol konusu olmasa bile uzaklaştırılma sebebi. Bu şekilde bakarsak hakaret, küfür, aşağılama olmadan siyasi bir konuyu veya bir spor dalını tartışamıyorsak zaten daha başlamadan bitmiş herşey bizim için :)

Ayrıca hakaret, küfür, aşağılama gibi unsurlar yasak bile olsa kesin bunları yapanlar çıkacaktır o yüzden tamamen yasaklayalım mantığı benim gözümde yine sorunlu bir durum. Bu tarz durumlar yaşandığında sorun bu konuları konuşmanın serbest olması değil bunu yapan insanlardır.

Tartışmayı bilmemek insanların sorunu siyaset veya futbolun serbest olmasının değil.
Fanatiklik insanların sorunu siyaset veya futbolun serbest olmasının değil.


Yani konular serbest olacak ama tartışmayı bilmeyen, görgü kurallarını hiçe sayan insanlar ayıklanacak. Doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum.

Diğer türlü bu durum gece çantasını çaldıran bi kadın için hırsızı suçlamak yerine gece dışarı çıkmasaydın demek gibi geliyor bana.
 
Bence her ikisi de serbest olmalı. Okumuş etmiş, belli yerlere gelmiş, kocaman insanlarız. Günlük hayatta o kadar bastırıldık ve konuşmaya korkar hale getirildik ki, bir yerde rahatça konuşabilmek, hatta konuşabileceğimizi düşünmek bile insana mutluluk veriyor. "Forumda siyaset ve spor konuşmak yasak olsun" demek kendimize hakarettir, biz bunları insanca konuşamayız, kavga ederiz, hırgür çıkar demektir ki; bunu düşünmek dahi istemiyorum. Burda herkes gayet aklı başında, herkes ne yazıp ne yazmayacağını biliyor. Yani en azından ben öyle olduğunu düşünüyor ve umut ediyorum.

Ancak fikir ayrılığından dolayı aramızda birbirini fişleyecek, "şu da bucuymuş ya bak sen" diyerek iletişimi ve bilgi paylaşımını kesecek insanlar umarım aramızda yoktur. Burda sözlü olarak tartışmaktan ziyade kişilerin kafada bu sebeplerle birbirini bitirmesi asıl sıkıntıyı yaratır. Burda da mevzu yine kişinin kendisinde bitiyor. Söyleyeceklerimizi yazmadan önce kafamızda ölçüp biçersek, ve karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koyarak empati yaparsak (Ben bana bunun denmesini istemezdim, veya ben bana bu konuda karışılmasını istemezdim vb. diyerek kendimizi dizginlersek ) bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst