• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gayri sıhhi müessese izni ve sağlık koruma bandı

Funda İmrek Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Şubat 2011
Şehir
Ankara
Firma
Başkentgaz
Danışmanlığına yeni başladığımız beton santrali için gayri sıhhi müessese izni almalımıyız. Yönetmelik kapsamında mı bulamadım. yardımcı olabilecek arkadaş var mı? buna bağlı olarak da 1. ve 2. sınıf işletmelerin (tabi sanayi bölgesinde bulunanların) sağlık koruma bandı oluşturulması gerekiyormuş.
 
gayri sıhhi müesseseler yönetmeliği kaldırılıp yerine işyeri açma ve çalıştırma yönetm. gelmiş. hazır beton tesisleri de 2. sınıf müessese ve izin almasına gerek yok ama sağlık koruma bandı gerekiyor.
 
Bahsettiğiniz ruhsatın ismi "İŞ YERİ AÇMA ve ÇALIŞTIRMA RUHSATI" dır. İş yeriniz, ilgili yönetmeliğin ek'lerine göre sınıflandırılan bir gayrı sıhhi müesse olduğundan ruhsat verilmektedir. Bu nedenle GAyrı sıhhı işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı demek yerine GSM ruhsatı diyerek kısaltma yoluna başvuruyorlar... bunun için İl Özel idareye başvurmanız gerekmektedir.Adsız.png
 
gsm ile ilgili benimde bir sorum olacaktı; gıda ile temas eden plastik malzemeleri üreten tesis için bir sınıf belirleyemedim, nasıl bir yol izlemeliyim;

ikinci sorum firmanın adı değişirse GSM'si de yeniden düzenlenmeli midir?
 
@oructut
merhaba birinci sorunuzun cevabı 1. sınıf GSM,lerden
4.17
- 100 HP ve üzeri motor gücü kapasitedeki plastik, plaksiglas, polyester gibi maddelerden eşya, oyuncak, reklam levhaları, izolasyon malzemeleri vb. yapan yerler,
kurulu gücünüzü bilmiyorum ama bu sınıfa girer diyebilirim.
ayrıca firma ismi değiştiğinde ruhsat değişecektir.Yeniden düzenleme yapılacaktır.
 
merhabalar Ali Osman Bey;

faaliyet konusu: plastik poşet, çöp torbası, çanta, torba, çuval, file, sandık, kutu, kasa, damacana, şişe, bidon, makara, masura, bobin, tıpa, kapak, kapsül, vb. paketleme malzemelerinin imalatı

1.sınıf GSM sınıfından;
sizin bahsettiğiniz sınıf dışında, 4.1.3. temel plastik malzemeleri ile kimyasal elyaf üretim tesisleri de olabilir mi?

bir de isim değişikliği olduğu için dosyayı yeni isme göre revize ederken; ÇED belgesinde de isim değişikliği yapılacak mı?

teşekkür ederim şimdiden.
 
@oructut
Merhaba Niigün Hanım,
Öncelikle faaliyet konunuzun 4.17 ye için daha uygun olduğunu düşünüyorum ama kurulu güç daha önemli bu maddede 100hp den daha yüksek motor gücü gerekli.CED konusunda yeterince bilgiye sahip değilim o nedenle yorum da yapıp sizi yanlış yönlendirmeyeyim.
İyi çalışmalar dilerim.
 
Üst