• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gaz klorun hava ile teması sağlık koruma bandı lütfen bilgisi olanlar yazsın..

Nazan Şirin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Haziran 2009
Firma
KARABÜK BELEDİYESİ / SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ
Arkadaslar merhaba gorus ve bılgılerınızı beklıyorum bu konuda da;umarım guzel bı paylasım olur, öğrenmek istedıgım, ıcme suyu dezenfeksıyonunda kullanılan gaz klorun hava ıle muhtemel bır temasında yada bır ıskazası sonucu temasında, olusabılılecek durumalar nelerdır. bununla ılgılı bır guvenlık korum serıdı varmıdıır. yanı bu tur tesıslerın olası bır gaz klor hava temasında ne kadarlık bır çemberde zararlı etkıılerı vardır. kac metre? bu mesefe sanırım saglık koruma bandı olarak adlandırılıyor ve bununla ılgılı mevzuatta herhangı bır yonetmelık vs mı?
 
Fatih bey teşekkürler, peki gayri sıhhi müesseler yönetmeliğine göre klorun insan sağlığı için olumsuz etkisi kaç metrede etkilidir bunu nerden ögrenebilirim? Sağlık koruma bandı mesafesi kaç metredır. Bu konuda bilgisi olan var mı?
 
@nazsirin

Sağlık koruma bandı ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü personeli ile görüşmüştük bir süre önce. Kendileri kullandıkları bir şablondan bakarak sağlık koruma bandı mesafesi ile ilgili resmiyeti olmayan veri sağlayabilmişlerdi. Fakat görüş bildirmeleri durumunun kendilerinden görüş sorulduğunda Mahalli Çevre Kuruluna sunulduğundan bahsetmişlerdi. Bulunduğunuz ildeki İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir sorun isterseniz.
 
Üst