• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici atık depolama alanı - geçici depolama izni - endüstriyel atık yönetim planı

Bilgilendirme açıklayıcı mı, sizce yararlı mı?


  • Kullanılan toplam oy
    20
MESELA ;
ATIK YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Madde 8 de böyle bir ibare var,
Ambalaj atıkları bu hükme tabi değil diyor ben mi yanlış anlıyorum. Ama peki 20 01 01 için düşünsek onun için balyalı şekilde bekletmek için geçici depolama izni mümkün müdür?

(4) Atıkların geçici depolanması işlemi atığın üretildiği tesis/kuruluş sınırları içinde yapılır. Tıbbi atıklar ile ambalaj atıkları hariç olmak üzere, tesis/kuruluş sınırları içinde uygun yer bulunmadığının il müdürlüğü tarafından tespiti durumunda üreticiye ait il sınırları içerisinde il müdürlüğünden uygunluk alınmış olan bir alanda güvenli bir şekilde geçici depolama yapılabilir. Bu alan için miktara bakılmaksızın geçici depolama izni alınır. Geçici depolama alanına atıkların taşınmasında lisanslı araç şartı aranmaz. Tıbbi atıkların geçici depolanmasında 22/7/2005 tarihli ve 25883 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Ömer EsÜstad Merhaba,
Dediğiniz ifade yönetmeliğin 13. Maddesinde yer almaktadır. 😊

İlgili maddeyi açıklayacak olursak; ambalaj atıkları ile tıbbi atıkları biriktirme ekipmanlarında biriktirebilirsiniz. Buna tehlikesiz atık olan 20 01 01 atık kodunu da ekleyebilirsiniz. Eğer kapalı ve uygun bir yer varsa şerit çekerek ambalaj ve tehlikesiz atıkları depolayabilirsiniz.

Ancak tehlikeli atıklarda durum öyle değil. Tehlikeli atıkları almaya gelen lisanslı firmaların rahat girip-çıkabileceği, üretim prosesinden uzak bir yerde, yağmur almayacak şekilde etrafı ve üstü kapalı bir yerde depolanması gerekir. Eğer tesis sınırları içerisinde uygun bir yer yoksa ve bu durum il müdürlüğü tarafından tespit edilmesi halinde atık üreticisine ait il sınırları içerisinde başka yerde uygun bir şekilde depolama yapılabilir.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Olgaç SürmelihindiAynen zaten biz 1. tip topalma ayırma tesisiyiz. 5000m2 alanımız var yan araziyi alıp 8000 e çıkarmak isityoruz, ortada duvar var onu yıkıp tümden bir alan ama dün memur bana yenileme talebi olabilir hem kapı numarası değişeceği için hemde ruhasata toplan alan işletilmeli dedi ve bunun üzerine ben senin yerinde olsam geçici depolama izninden yürürüm dedi ama ben kendime burda yürüyecek bir açık kapı bulamadım sorun orda.
 
Merhaba, Sayın Üstadlar. Bilgi ve tecrübelerinize dayanarak bir şey sormak istiyorum.
Yeni bir tesis, geçici depolama alanı yapım aşamasında ama mazot tankını yanına koymuşlar. Arada sadece briketten örülmüş, sıvalı duvar var. Bu durum bir sorun teşkil eder mi. Görüş ve deneyimlerinizi paylaşabilirseniz, sevinirim
 
Hüsamettin SelçukÜstad Merhaba,

Geçici depolama alanlarını tesis içerisinde konumlandırırken; atıkları alacak araçların rahat girip çıkacakları ve üretim faaliyetlerine belirli bir mesafede yapılması gerekir. Bazı firmalar atık alanlarını öyle yerlere yapıyorlar ki; atıkları alacak lisanslı firmalar girip çıkmakta zorluk yaşayabiliyorlar. Mazot tankının etrafını ve üstünün kapalı olmasına özen gösterin. Bu durum atık alanları için de geçerli. Gerekli önlemleri alın. Meydana gelen bazı patlamalardan dolayı atık alanları etkilenebilmektedir ve bu durum zarar oluşturmaktadır.

Benim şahsi düşüncem; atık alanları etrafında tehlikeli bir durum oluşturabilecek herhangi bir şeyin olmamasıdır. Siz yine il çevre müdürlüğüne görüş sorabilirsiniz.

Tehlikeli ve tehlikesiz atık alanları ile ilgili özelliklere dosyadan ulaşabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geçici Depolama Alanları Özellikleri.docx
    24.8 KB · Görüntüleme: 56
Üst