• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici Depolama ve TAT

Tuğba Cabi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2010
Firma
SHAMROCK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
Merhaba Arkadaşlar,
Bir tesis düşünün ki,bertaraf tesisi olmayacak,sadece geçici depolama tesisi olacak ve ambalaj,yağ,pil..v.b. atıkları da bünyesinde bulundurucak.Ambalaj için toplama/ayırma tesisi kurulacak,aynı zaman da diğer atıkları da o tesis içinde depolayacağız.Bu lisans aşamasında mümkün müdür?Tesis alan konusunda şüphelerim var.Onu hallettik diyelim,yasal olarak da diğer depolama lisanslarını ayrı ayrı alabilir miyiz?Bu konuda bir fikir verebilirseniz memnun olurum.
 
Tuğba hanım konuya şöyle bakmak istiyorum diyelimki bazı ambalaj atıkları toplama ayırma tesislerin de toplama ayırma tesisi için gerekli şartlar sağlanıyor ve TAT lisansı alınıyor.buna ek olarak tesise kırma makinesi,granül makinesi vb. ilave edilerek aynı yere geri dönüşüm lisansıda alınıyor.tabi bu aşamalarda istenen şartlar yerine getiriliyor.
benzer durumda benim kanaatim eğer ambalaj atıklarının yanında diğer atıklar için ilgili yönetmeliklerde aranan özellikler mevcut ise lisans alınabilir görüşündeyim. Şunu biliyorum genel olarak TAT tesisleri hurdacılıktan gelme tesisler oldukları için bir çoğu hurda metallerlede ilgilenmekte ve bu yüzden tehlikesiz atık tebliği kapsamında bazı TAT tesisleri ambalaj atıkları lisansı yanında tehlikesiz atık toplama ayırma yazısı alma çabası içersindeler.aynı işlem değişik türden atıklar içinde yapılabilir görüşündeyim.tabi burda yapılmak istenen çalışmanın faaliyet belgesi,ticaret sicil gazetesi,kapasite raporunda da belirtmek doğru olur sanırım.:)
 
Merhaba Arkadaşlar ;

Bildiğim kadarıyla ambalaj atığı tesisine , granür makinası , kırıcı vs. koyup gdt alabilirsiniz ama tehlikesiz atık lisansının aynı adrese vermiyorlar.

Tehlikesiz atık tesisi için ayrı kullanılacak bir alan gerekiyor.
 
Teşekkürler Müjdat Bey,
Peki,TAT için en az 1000 m^2 alan olmalı ve ayrıca ara depolama için de en az 1000 m^2 açık+kapalı alan olması gerekecek.Bu kriterler göz önüne alındığında hem TAT için hem de diğer atıklar aynı alan da depolanabilir mi?Sözü bahsi geçen 1000 m^2 lik alanı diğer atıklar için de düşünebilir miyiz?Müdürlüğün teknik açıdan uygun görmeme ihtimalleri ne derecedir?
 
Evet Gülin Hanım teşekkürler,benim de kafama takılan nokta; atık yağ,atık lastik,e-atık v.b. atıkların aynı sınırlar içerisinde ambalaj toplama/ayırma tesisinde depolanıp depolanmayacağı.
 
Ben çalıştığım ambalaj atık toplama ayırma tesisine tehlikesiz plastik toplama ayırma lisansı almak istedim il çevre başka bir alanda almanız lazım aynı tesiste olmaz dedi.Yani atık yağ,atık lastik gibi tehlikeli atıklar için de muhtemelen başka alan isteyeceklerdir.
 
evet katılıyorum TAT lar için istenen 1000 m2 ve bunun komple kapalı olması vs. gerekmiyor.alan küçük ise diğer lisanslarıda vermemeleri gayet normal.ben şöyle düşündüm.örneğin elimizde 3000m2 yer var bu alanın 1200 m2 sinde toplama ayırma diğer kısmında başka bir faaliyet.bu bence yapılabilir ve konu il çevrelerin tutumuna göre değişiklik gösterebilir.
 
Üst