• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici Faaliyet Belgesi adımının İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı Uygulaması Sebebiyle Kaldırılması Gerekliliği

  • Konuyu başlatan Silinen üye 5328
  • Başlangıç tarihi

öneri mantıklı mı?


  • Kullanılan toplam oy
    74
  • Anket kapatılmış .
S

Silinen üye 5328

Merhabalar Arkadaşlar,

Son 1 yıl içerisinde çevre danışmanlığı sektörüne adapte edilen/edilmeye çalışılan "ecbs - İzin Lisans" uygulamaları içerisinde
"İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı" alım aşamalarının belgelerin olmasına ve bilgilerin tam olarak girilmesine dayalıdır.
Bu sebeple "Geçici Faaliyet Belgesi" alım aşamasının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Gerekçeler;
- Uygunluk yazısı başvuru adımları ile geçici faaliyet belgesi verilmesi için girilen verilerin aynı olması,
- Yeni uygulama ile kap. raporu, çed evrağı gibi evrakların tam olmadan başvuru yapılamaması (önceden eksik evrak ile denetim yapılabiliyordu)
- Uygunluk yazısı aldıktan sonra aynı sistemde tekrar gfb başvurusuna yönelimin sadece bir zaman kaybı yaratması,
- Saha fiziksel olarak uygun ve çalışabilir durumdayken bakanlıkta veya il müdürlüğünde görevli personelin ücret onayı için vakit bulmasının beklenmesi,
- Uygunluk yazısında yapılan değerlendirmede eksik bulunmuyorken, ek-1 tesislerde gfb aşamasında çevre izni alımı aşamasında istenebilecek bilgi/belge/işlemlerin (örn; analiz, ölçüm vb.) tekrar istenmesi vb. vb.
- Saha denetiminde fiziksel şart tabloları gibi onay verilen evrakların sisteme yüklenmesine gerek olmaması (bakanlıktaki personelin görmesi için),

Bu adımın çıkarılarak uygunluk onayı verilirken ücret talebinin otomatik yapılmasını (ek-1 veya ek-2 farketmeksizin) yapılmasını öneriyorum.
 
Mantıklı, "GFB" kavramını hiç oturtamadım mesleğe başladığımdan beri. Resmen 1 yıllık çalışma izni verilir gibi bir şey, e firma 1 yıl ve aşağısında çalışacaksa izinden muaf olabiliyorken; neden 1 yıllık bir belge verip bir daha insanlara izin süreci yaşatıyorlar hiç anlamıyorum. ÇİLY için taslak yayımlanırsa bu tür bir görüş iletilebilir hocam.
 
Bende mantıklı olduğunu düşünüyorum özellikle şu iki madde o kadar mantıklı geliyor ki


- Saha fiziksel olarak uygun ve çalışabilir durumdayken bakanlıkta veya il müdürlüğünde görevli personelin ücret onayı için vakit bulmasının beklenmesi,
- Uygunluk yazısı başvuru adımları ile geçici faaliyet belgesi verilmesi için girilen verilerin aynı olması,
 
Kesinlikle katılıyorum. Aynı evrakları tekrar yüklüyoruz zaten değişen hiçbirşey olmuyor.
 
kesinlikle. aslında sistemi baştan tasarlamak zorundayız.
evraka dayalı gereksiz bilgi paylaşımı yaptığımız bir sistemdeyiz.
sadece fiziksel şart ve atık takibi, beyanı, düzenli toplanabilmesi üzerine tasarımlamalıyız.
 
konuyu üste taşımak adına... alternatif diğer mevzuat ile ilgili önerileri yazabiliriz.
Mesela; Maliye'den online sorgulama yapan sisteme, ticari sicil gazetesini
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sitesinden alıp indirmek ne kadar mantıklı?
bu evrakın sistemden kaldırılması gerekmekte.

bu konuda önerileriniz?
 
Bende farklı bir konuyu dile getirmek istiyorum. Çevre izni yenileme süreçleri neden uygunluk başvurusuyla birlikte başlamıyor ? Ben uygunluğu zaten Çevre İznini yenilemek için almıyor muyum ? 180 gün öncesinde Çevre İzni yenileme sürecini başlatmak gerekiyor buna uygunluğu da ekleyince oldu sana 200 küsür gün. Bu kadar zaman fazla bence. Altı üstü mevcut bir izin yenilenecek !
 
Hocam 200 gün olsa cidden iyi. En az 2 ay önce başlatın diyorlar uygunluğu. Oldu sana toplamda 8 ay süre. Hadi garanti olsun diye 9 ay diyelim, işveren sanki arkasından iş çeviriyormuşuz gibi hissediyor. "Daha 9 ay var niye şimdiden giriştiler acaba?" diyorlar. İşin diğer bir acı yanı, bu Uygunluk Yazısı'nı erken almamız gerektiğini, sistem açıldıktan aylar sonra söylediler. 200 gün kala başlattığımız Uygunluk Yazısı 180 güne yetişmediğinden sıfırdan GFB sürecinden başladıklarımız oldu. Tek bir başlık altında ilerletseler hiç sorun kalmayacak aslında.
 
ben de başka bir detayı dile getireyim. mevzuat gereği 6 ay öncesinden çevre izni yenileme başvurusu yapıyoruz. her şey yolunda giderse 2-3 ay içinde izin çıkmış oluyor. lakin çıkan izin başlangıç tarihi mevcut izin bitiş tarihinden 2-3 ay öncesi oluyor. işletmenin 2-3 ayı yanmış oluyor. işin ilginci bu sürede 2 geçerli çevre izni olmuş oluyor:cool:. bence izin başlangıç tarihi izin erken de alınsa mevcut iznin bitiş tarihi olmalı.
 
Uygunluk başvurusu sürecinde eksiklik geldiği zaman 90 gün daha kazanıyoruz ama bu 180 günü geçiyorsa eksiklik süreci başvuruda sıkıntı yaşanır mı ?
 
Yaşanıyor maalesef. 180 gün kala izin süreci için "başlat" tuşuna basılmış olması gerekiyor. Uygunluk sürecini izin sürecinden saymıyorlar.
 
Uygunluk başvurusu yaptım denetime geldiler eksiklik yazacaklar memurlarda 90 gününüz var demiş bende firmaya izin başvuru süresni söyledim o yüzden emin olmak istedim.
 
evet son 14 ay neredeyse yenileme ile geçiyor. hatta izin bitiyor ancak yenileme evrağı yayınlanmıyor

aslında izin yenilerken sadece uygunluk vermeleri yeterli olmalı. kapasite raporu çed durumu, emisyon ölçümü diye süreç uzadıkça uzadıyor...
 
konunun üst sıralarda çıkması adına;

sanayi sicil belgesi adımı hakkında görüşleriniz nelerdir?
bence burada bir ironi mevcut;

- sanayi sicil belgesi 'nin dayandığı ilgili sanayi kanununda atık geri kazanım kapsamında parçalama-ayırma yapan ve yeni bir ürün üretmeyen tesisler sicil belgesine tabi değil;
Ancak, çily geri kazanım tesislerinde işleme-geri kazanım teknik tarif ayrımı yapmaksızın sorguluyor.
- üretim yapan firmalar (gk olmayan) sanayi sicil belgesine beyan etmek zorunda değil çily 'ne göre.

görüşlerinizi belirtebilir misiniz?
 
Merhabalar,
bende bi tesisin için uygunluk aşamasını gectim gfb için iş akım da ek belge istediler yükleyeceğim fakat memurlar çevre izin kapsamına bir madde daha eklememi istediler nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
 
Merhaba ,

Biraz daha düzenli olacak şekilde anlatır mısınız durumunuzu ?

Memurların ek belge isteğini ekran görüntüsü olarak ta atabilirsiniz.
Tam olarak ne istedikleri anlaşılmadı maalesef.
 
Üst