• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici faaliyet belgesi başvuru süresi

İsmet Arslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ekim 2009
İlgili Yönetmelik kapsamında işletmelerin en son hangi tarihte sisteme başvurularını yapması gerekmektedir? Bu konuda il müdürlüğünden bana 1 Nisan tarihinin son olduğu söylendi bu doğru mudur acaba?
 
@asmin

İşletme yeni kuruluyorsa, faaliyete başlamadığı sürece çevre izni veye GFB almasına gerek yok. Ama işletme faaliyetine başladığı anda bu GFB başvurusu yapmış olması ve Çevre iznini alması gerekiyor.
 
Faaliyete başlamadığınız sürece sorun yok. Yönetmelik tanımında da belirtilmiş;

g) (Düzeltme, 30 Mayıs 2009 tarih ve 27243 sayılı Resmi Gazete) Geçici faaliyet belgesi: İşletmecinin çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusu yaptığında, faaliyeti esnasında ilgili mevzuata uygun olarak çalıştığını belgelemesi için 7 inci maddenin üçüncü fıkrasına göre belirlenecek süreler için tesise verilen belgeyi,

ifade eder.
 
çok teşekkür ederim..soruyu sorma amacım ise faaliyette olmayan işletmeye denetim yapılmış ve bildiğiniz gibi GFB ve Çevre İzin ve Lisans başvuru yapılmayan işletmelere idari ceza gelmektedir..Bu denetimin;çalıışır durumda olmayan işletmeye yapılması ve gereken başvuruların(GFB vb. )yapılmaması durumunda gereken işlemlerin uygulanmasının yazılı olarak bildirilmesi böyle bir soruyu sormamı gerektirdi..Sanırım böyle bir durumda işletmenin faaliyette olmadığına dair bir yazıyı çevreye vermek lazım.
 
GFB başvurusunda emisyon izni, gürültü muafiyeti vb gibi belgeler istenecektir. Sonuçta çalışmayan bir işletme için bunların ölçümlerini yapamazsınız. Bu şekilde ifade edebilirsiniz . Dediğiniz gibi faaliyette olmadığını bildirmeniz uygun olacaktır, bunu il çevre ile görüşürseniz size izlemeniz gereken yol hakkında yardımcı olacaklarına eminim. iyi çalışmalar
 
@asmin
Faaliyette olmaması demek fimanın çalışmadığını gösterir. Yni herhangi bir sorumluluğu yoktur. Ancak faaliyete yeniden başlat-yack olursa gerekli izinleri alması gerekecektir.
 
@asmin

bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum, maden ocakları için alınmış ruhsatlarda üzün süreler çalışma yapılmıyor, 2011 de çalışmış ama 2012 ve 2013 te çalışmamış maden sahalarının GFB başvuru süresi nasıl olmalı, çalışmaya başladıktan sonra hemen başvuru yapalım desek te evrak hazırlama süresi olacak cezai müeyyide asıl işliyor kendi içerisinde bir karmaşa var, aydınlatacak arkadaş olursa çok sevap alır. Teşekkür ediyorum
 
Yağsız kablo geri kazanım tesisim için yapmış olduğum geçici faaliyet belgesi başvurum reddedildi ve sebeplerinden biri de aşağıdaki madde. bakanlıkta reddeden kişiye doğrudan ulaşamıyorum ve ismini de vermiyorlar. Aşağıdaki maddede bahsi geçen tarihin hangi mevzuata ait olduğunu bulamıyorum, sorumlusuna ulaşamadığım için de doğal olarak açıklamasını temin edemiyorum. Acaba EK3B de bir değişiklik oldu da ben mi göremedim, yoksa nedir anlayamadım açıkçası. Aranızda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa gerçekten memnun olurum.

Benim taahhütname metnim aşağıdaki gibi ve yaklaşık bir ay önce farklı ve yine aynı kapsamda başka bir geri kazanım yapan firmaya gfb aldım bununla.

"İşletmemizde 12.10.2004 tarihinden sonra yapılmış herhangi bir yapı bulunmadığını beyan ve taahhüt ederiz."


Red sebebi maddelerden biri:
- Taahhütnamenin yetersiz olması ( "İşletmede yapı kullanım izin belgeleri bulunan yapılar dışında
11.04.2005 tarihinden sonra herhangibir yapı yapılmadı" şeklide taahhüt verilmelidir.)
 
11.04.2005 tarihinde resmi gazetede görebildiğim tek yönetmelik İcra ve İflâs Kanunu Yönetmeliği, ama ilgisini çözemedim
 
@Nihal Ş. Aksoy
red sebebinde de yazdığı gibi aynı cümleyi içeren bir taahhütname hazırlayın
"İşletmede yapı kullanım izin belgeleri bulunan yapılar dışında
11.04.2005 tarihinden sonra herhangibir yapı yapılmadı" şeklide taahhüt verilmelidir.)
 

Ekli dosyalar

  • 2-TAAHHÜTNAME-2004 SONRASI YAPILAR İÇİN.doc
    23 KB · Görüntüleme: 38
@Şafak Yılmaz

Bana da öyle söylediler, ben de öyle yaptım firmaya da imzalattım ancak. Bu bir seferlik bir durum mu yoksa diğer firmalar için de benzer bir durum mu söz konusu olacak? Bu durumu da netleştireyim ki diğer firmalar da aynı redde maruz kalmasın.
 
@Nihal Ş. Aksoy
Gönderdiğim formatta yaparsanız sıkıntı olmayacaktır. şöyle de bir durum var. dosyanıza bakan sorumlunun o günkü durumuna göre kriterler değişiyor ) benim bir gün öce red yediğim bir dosyamı aynı şekil tekrar sisteme yükledim. ertesi gün kabul oldu. bu da insan faktörü işte :p
 
Hayırlısı olsun o zaman :) Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
 
yapı kullanma izin ile ilgili zorunluluk 12.10.2004 tarihinden sonra yapılan binalar için geçerli.Size belirtilen tarihte bir yanlışlık olmalı.Ya da sizin yüklediğiniz yapı kullanma izin belgesi vb. bir belgede o tarih geçiyordur,onu yazmışlardır,bilinmez.Taslak yönetmeliğe göre yapı kullanma izni istenmeyecek.Çıksa da bi rahat etsek :)
 
çok teşekkür ederim cevabınız için, peki bir de vekaletname var çevre yönetim biriminde çevre görevlisi olarak kendimi atadım vekaletname formatını firma olarak kendimiz mi yazıyoruz, ilk defa GFB başvurusu yapacağım detayları kaçırmak istemiyorum çok sağ olun..
 
@shalic
Vekaletnameyi kendiniz hazırlayabilirsiniz, firmanın sisteme kaydı sırasında vekaletname de yükleniyor. GFB aşamasında ihtiyacınız olmayacak.
Kolay gelsin.
 
GFB başvurusu sırasında vekaletname yüklenmiyor taahhütname yükleniyor..Arkadaşlarında dediği gibi Ek-3A formu da başvuruda ilerleyen aşamalarda dolduruyorsunuz.
 
Üst