• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici faaliyet belgesi başvuru süresi

İsmet Arslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ekim 2009
İlgili Yönetmelik kapsamında işletmelerin en son hangi tarihte sisteme başvurularını yapması gerekmektedir? Bu konuda il müdürlüğünden bana 1 Nisan tarihinin son olduğu söylendi bu doğru mudur acaba?
 
@Yasemin Aslantürk
Hangi yönetmeliğe göre ama çevre izninde böyle bir tarih göremedim

@Sevtap Şanseçer
Atık yağ şubat sonuydu. ama vermediysende gene ver derim hoş karşılarlar bence
 
@İsmet Arslan

Mevcut izin ve lisansların geçerliliği
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Mevcut işletmeler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce ilgili mevzuat kapsamında ayrı ayrı almış oldukları izin veya lisanslarından, bu Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra geçerliliği ilk bitecek olanın süre bitiş tarihinden en az otuz gün önce bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur.(2) Çevre izin ve lisansları süresiz olanlar ise, bu Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur. Ancak bu işletmelerden ilk defada ücret alınmaz.
 
@İsmet Arslan

Çevre kanunnunca alınması gereken izin ve lisanslar yönetmeliği

Mevcut izin ve lisansların geçerliliği
GEÇİCİ MADDE 1 –
(1) Mevcut işletmeler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce ilgili mevzuat kapsamında ayrı ayrı almış oldukları izin veya lisanslarından, bu Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra geçerliliği ilk bitecek olanın süre bitiş tarihinden en az otuz gün önce bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur.
(2) Çevre izin ve lisansları süresiz olanlar ise, bu Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur. Ancak bu işletmelerden ilk defada ücret alınmaz.
Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi
Sayısı
29/4/2009
27214
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Mevzuatın Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi
Sayısı
24/12/2009
27442
24/2/2010
27503
25/4/2010
27562
 
ne istinaden hiç öyle bir şey duymadım yönetmelikte yer alan ifade bu
(1) Mevcut işletmeler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce ilgili mevzuat kapsamında ayrı ayrı almış oldukları izin veya lisanslarından, bu Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra geçerliliği ilk bitecek olanın süre bitiş tarihinden en az otuz gün önce bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur.
 
Benim bildiğim kadarıyla

Daha önce aldığı izin ya da lisansta süre olanlar sürenin bitimine kadar
Ancak elinde bulundurduğu izinleri süresiz olanlar 1 Nisan 2012 tarihine kadar GFB'yi alıp Çevre İzni için de başvurusunu tamamlamak zorunda.

Ama büyük ihtimal uzatılır bu süre, kimse yetişemez 1 Nisan'a.
 
peki işletmelerin atıkları olmasa dahi 30 mart tarihine kadar olmadığına dair de bi faaliyette bulunmaları gerekiyormu yoksa bu atık beyanları sadece atığı olan firmalar için mi
 
arkadaşlar merhaba,

gfb başvurusu sırasında gerekli belgelerli ekledikten sonra bir sonraki adıma geçemiyorum. ayrıca özel belgelerde arıtma tesisi proje onayını istiyor ama tesisimde atık su arıtma tesisi yok. yardımcı olabilirmisiniz
 
@burcakbulut

Atıksu arıtma tesisi projesini yüklemediğiniz için diğer adıma geçemiyorsunuz. Eğer deşarj konusu için çevre iznine başvuracaksanız proje onay sayfası şart ya da proje onay genelgesinden muah olduğuna dair yazı yüklemelisiniz.
 
Deşarj konusu yoksa deşarjı işaretlemeyin başvuru sırasında muaf yazısı alsanız daha bir sonraki adamda teknik bilgiler isteyecektir o zaman ne yükleyeceksiniz sürekli geri dönüş yapar başvurunuz bu yüzden baştan deşarjı kesinlikle seçmeyin bu konu gerçektende önemli
 
iyi çalışmalar dilerim, GFB alma süreci ile ilgili sorularım olacaktı;

öncelikle atıksu arıtma, çamur kurutma ve kojenarasyon tesisi olarak; başvurumuzu atıksu deşarjı ve emisyon izni konusunda yapacağız.
ek 3a daki formatta bazı takıldığım noktalar var.
  • ada, parsel numarası mevcut ancak PAFTA (KADASTRO PAFTASI) nedir, nerden bulabiliriz?
  • koordinat bilgileri DİLİM NUMARASI ve PAFTA (1/25.000'LİK HARİTA) nedir, nerden bulabiliriz?
  • atıksu arıtma tesisi için Nace Kodu : 37 00 01 midir?, atıksu arıtma tesisi dışında çamur kurutma tesisimizde var, onun için Nace kapsamı değişir mi?
  • üretim konumuz nedir?
  • yıllık üretim kapasitesi kısmına ne yazılmalı?
  • tesisin kapalı alan olarak tanımladığı kısmına, binalarımız hariç; arıtma havuzlarımız da dahil edilmeli midir?
cevaplarınızı bekliyorum.
 
Üst