• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici faaliyet belgesi için gerekli belgeler

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Geçici faaliyet belgesi için gerekli belgeler :

1- ÇED Olumlu yada Gerekli Değildir Kararı (ÇED’ e tabi tesisler için) veya ÇED’ e tabi olmayan tesisler için kapsam dışı olduğunu gösterir yazı.

2- 3194 Sayılı İmar Kanunun Kapsamında;
2.1- 12/10/2004 tarihinden sonra yapılmış yapılarla ilgili olarak;
-Yapı kullanma izin belgesi
-İşletmede yapı kullanma izinleri bulunan yapıların dışında 12/10/2004 tarihinden sonra yapılmış bir yapı olmadığına dair tesis yetkilisi tarafından imzalanmış taahhütname,
2.2- 12/10/2004 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak;
-İşletmenin bu tarihten önce yapıldığını kanıtlayan resmi bir belge (Belediyeden alınacak resmi yazı, elektrik faturası, su faturası ve benzeri)
-İşletmede 12/10/2004 tarihinden sonra yapılmış bir yapı olmadığına dair tesis yetkilisi tarafından imzalanmış taahhütname,

3- Ticaret Sicil Gazetesi*

4- Kapasite Raporu, kapasite raporu yerine geçebilecek yetkili makamlardan alınmış diğer belgeler veya kapasite raporundan muaf olduğuna dair yetkili makamlardan alınmış belge.

5- İşletme Belgesi veya İşletme Belgesinden muaf olduğuna dair belge

6- Vaziyet Planı (İşletme alanındaki tesislerin ve birimlerin yerleşim planları)

7- İş Akım Şeması ve Proses Özeti (Hammadde kabulünden başlayarak her bir ünitede uygulanacak işlemlerin ayrıntılı açıklaması, gerekli şema, formül ve şekiller, atık kodları)

8- Çevre izin/lisan konusu/konuları ile ilgili özel belge/belgeler

GFB Başvuru formu örneği ektedir.

@Gülfem Polat
 

Ekli dosyalar

  • GFB Başvuru Formu.docx
    17.5 KB · Görüntüleme: 823
Hemen ek bilgilendirme yapayım evet bu evraklar gerekli ama bunun yanında tapu kira kontratı taahhutname arkasına imza sirküleri gibi evraklar da isteniyor
 
Yapı kullanma izni firma adına ise tapuyu da eklemek gerek. Yapı kullanma başka biri adına ise yapı kullanma tapu ve kira kontratını bir arada yüklemek en doğrusu olur. Taahhütnameye gelince sistem bazen 2004 sonrası yapı olmadığına dair taahhütname isterken bazen de 2004 sonrası yapı kullanmaları olan yapılar dısında bır yapı olmadığına dair taahüt istemekte. Burada dikkat edilecek olan yapı kullanmaların tarıhlerı. o tarihlere göre taahütname yazdırmak en doğrusu. Taahhütnamelerin arkasına da taahhütnameyi imzalayan kişinin imza yetkisi olduğunu gösterir imza sirküleri eklenmeli.
 
Bir diğer önemli ve dikkat edilmesi gereken hususu daha ekliyim. Tüm evraklarda ticari isim ve adres AYNI olmak zorunda. bu en büyük sıkıntı. firmaların doğunun evraklarında farklı adres yer almakta. evrakların revize edilmesi gerekir.
 
Bu taahhütname olayı malesef çok sıkıntı en azından oteller için. Adamlar herşeyi alıyor ama daha çok müşteri için kapasite arttırımına gidiyorlar ve buda habersiz olduğu için kimse taahhüt vermeye imza atmaya yanaşmıyorlar...
 
Sayın gokcay sistem 2004 sonrası ıcın taahhut ıstıyor doğru ama bazen 2004 sonra yapı olmadığına dair ya da 2004 sonrası yapı kullanma izinleri olan yapılar dışında yapı olmadığına dair taahhütname ister.
 
O taahhütname bu taahhütname değil. Siz 2004 den sonra yapı kullanma izin belgesi olmayan bir yapı yapmadığınıza ve yapmayacağınıza dair bir taahhütname. Kapasite artımında ek yapılan yapılara YKİ aldıktan sonra bir sorun çıkmaz.
 
Gülfem Hanım 2004den sonra yapı olmadığına dair yada olmayacağına dair isteyemez. O durumda kimse kapasite artışına gidemez. İstediği 2004den sonra Yapı Kullanma İzin Belgesi olmayan yapı yapılmadığına dair taahhütname. Mesela bir örnek;

...... “Geçici Faaliyet Belgesi” başvurumuzda belirtilen ve yapı kullanma izinleri bulunan yapılar dışında, 12 Ekim 2004 tarihinden sonra yapılmış ve bitmiş bir yapı olmadığını beyan ve taahhüt ederiz.
 
1940 larda yapılan bir yapı için nasıl yapı kullanma izni alacağız... 1957 öncesi yapılar iskanlı sayılıyo bu tarihlere ait bi belge siseme yüklense gbf nin geri dönmesi gibi bi olay olabilirmi?
 
2004 diye bir termin vermişler. 12/10/2004 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak;
-İşletmenin bu tarihten önce yapıldığını kanıtlayan resmi bir belge (Belediyeden alınacak resmi yazı, elektrik faturası, su faturası ve benzeri)
 
verdiğiniz örnekle söyleminiz birbirini tutmuyor bence. örneğinizle benim dediğim şey aynı.
"yapı kullanma izin belgesi bulunan yapıların dışında 12.10.2004’ten sonra yapılmış herhangi bir yapı olmadığını taahhüt ederiz." bir diğeri de " 12.10.2004’ten sonra yapılmış herhangi bir yapı olmadığını taahhüt ederiz. şeklindedir. online sistemde zaten başvuru yapılırken istenen belgelerde hangisini istediği çıkıyor. orada yazan ifadeye göre taahhütname yazılması daha uygundur.
 
"yapı kullanma izin belgesi bulunan yapıların dışında 12.10.2004’ten sonra yapılmış herhangi bir yapı olmadığını taahhüt ederiz." demek 12.04.2004 den sonra yapı kullanma izinsiz bina yok demek. 12.04.2004 den sonra yapılmış bina olmadığını taahhüt etmek çok mantıklı değil. Böyle bir taahhüt 2004den sonra yapı yapmanın yasaklandığı ve yasağa uyacağım anlamına gelmektedir. Sistemde tek tip genel bir taahhüt istenmekte. Oda 12.04.2004 tarihinden sonra yapılmış ve bitmiş yapı kullanma izni olmayan yapı yoktur anlamına gelen taahhütnamedir. Yani burada yapı kullanma izinlerinde 12.04.2004 milat kabul edilmekte. 2004den sonra yapı yapmamak gibi bir durum olamaz.
 
Aykut bey ben karşılaştığım durumları baz alarak yazıyorum. siz bugüne kadar öyle bir taahütle karşılaşmamış olabilirsiniz ama ben 15 tane firmaya bakıyorum ve bu durumla karşılaşıyorum. 2004 sonrası yapı olmaması demek 2004ten sonra yapı yapmadık demek yapmayacağım demek değil. 2004 sonrası yapı kullanma izin belgeleri olmayan yapım yok demekse 2004ten sonra yapı yaptım ama iznim var demek.

Dediğim gibi böyle bir durumla karşılaşmamış olabilirsiniz. en uygun zamanımda size ekran görüntülerini yollarım ve böyle bir durum olduğunu siz de görürsünüz.
 
sayın aykut bey,
aşağıdaki resimlerden neyi ifade ettiğimi umarım anlarsınız. umarım söyledikleriniz yanlış olduğunu kabul edersiniz. tek ricam çok fazla bilmediğimiz konularda yanlış yönlendirme yapmayalım.

2004 sonrası yapı yok.jpg

2004 sonrası yapılı.jpg
 
Üst