• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici faaliyet belgesi reddi

S

seezgn

herkese merhaba bir sorum olacaktı. başvurusunu yaptığım iki firmanın da gfb si reddedildi.nedneelri belirtilmiş onları düzeltmeye çalışlıyorum ama takıldığım nokta şu: bu eksikleir tamamlamak için gereken süre ne kadar dı? 15 iş günü diye bir şey kalmış aklımda ama yönetmelikte göremedim. teşekkür ediyorum.
 
Çevrim içi izinler sayfanızı açtığınızda ekranın sağ tarafında duyurular vardır ona tıklayıp size belirtikleri eksikliği başlık olarak göreceksinizdir. orada ilk size eksikliği bildirdikleri tarih yazar hemen yanındada bitirmeniz gereken tarihin yazması lazım. eğer orada yazmıyorsa tesis işlemleri başvurularım kısmında o işletmeyi seçtiğinizde altta ek belge isteği butonu vardır onu tıkladığınızda yeni sayfada eksiklikler belirtilmiştir orada da yazabilir. orada da yazmıyorsa il çevreyi arayıp kesin tarihi öğrenebilirsiniz:) ama bana bir hafta süre vermişlerdi diye hatırlıyorum.
 
benim bildiğim kadarıyla belli bir süre yok. red yazısının altında ivedilikle diye bir ifade var ama başvuru kısmının hiç bir yerinde şu kadar sürede tamamlanması gerek diye bir ifade yer almıyor (gördüğüm ve bildiğim kadarıyla)
 
bana gelen red yazısında da ivedilikle deniliyordu. bu durum oldukça spesifik aslında. örneğin yatırım gerektiren bir red gerekçeniz varsa kimse size 1 hafta 15 gün falan diyemez. ancak eğer basitçe giderilebilecekse onu da fazla uzatmazlar diye düşünmekteyim. örneğin benim gfb başvurum şubatta reddedildi, temmuza geldik halen bir yeni başvuru oluşamadı :)
 
eğer reddedildi ise bildiğim kadarıyla belli bir süre yok eksik belgeleri tamamlayıp yeni bir başvuru yapıyoruz diye biliyorum..ben öyle yaptım şu an değerlendiriliyor..
 
Çevre Kanununnca Alınması Gereken İzinler ve Lisanslar hakkındaki yönetmelik derki;

Geçici Faaliyet Belgesi iptal edilmesi durumunda veya çevre izni ve çevre izni ve lisans belgesi almayasan işletmelere 6 ay tekrarda müracaat etme hakkı verilmez. gerekli merciye müracat edilerek Çevre kannun ilgili hükümleri uygulanır.

Geçici Faaliyet Belgesinin tam veya eksik olması durumunları;

tam olması durumunda; yetkili merci 80 gün içinde yetkili merci tarafından incelenir, inceleme sonucunda eksik yok ise, Çevre izni, Çevreizni velisansı verilir. eksik var ise eksiklerinin tamamlaması içinde aynı şekilde 80 gün izin verilir. bunu istinaden 80 gün içerisinde eksiklerinin tamamlamak zorundadır.

Madde;8 / 1-2-3-4. maddeleri;
 
GFB başvurularımdan biri reddedildi ve nedeninde "ÇED Gerekli değildir kararının güncel tarihli olmaması" diye bir ifade yer alıyor. güncelleme işlemi adres değişikliği veya firmanın adının değişmesi aşamasında olmalı...belge tarihi 2007, tarihle ilgili herhangi bir revize işlemi yapılmalı mıdır?
 
Eğer firman İstanbuldaysa İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüşmelerimde 17 Temmuz 2008 tarih ve 26939 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ kapsamında 2008 den önce tarihli ÇED Gerekli Değildir kararlı olan firmaların tekrardan başvuru yapması gerektiğini hedef kapasite geçilmediyse ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararının tekrardan teyidini dilekçe ile istemeniz gerekmektedir.
 
firmam istanbulda değil...burdaki müdürlüktende yeterli bilgiyi alamıyorum maalesef..başka şehirlerdeki müdürlüklerden böyle bir talep gelmemişti daha önce o yüzden şaşırdım biraz açıkçası:)dilekçe ekine belgenin bir örneği dışında başka bir şey eklemem gerekir mi acaba Nil hanım?
 
Dilekçe ekinize çed gerekli değildir kararı eski ve yeni kapasite raporlarını ekleyebilirsiniz. Ayrıca dilekçede de mevcut ve hedef kapasite miktarı ile ilgilide bilgi verirseniz daha iyi olacaktır.
 
Üst