• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici Faaliyet Belgesi ve Çevre İzin ve/veya Lisans Belgesi Başvuruları

Olgaç Sürmelihindi

Mevzuat Grubu Lideri
Yönetim Grubu
Mevzuat Grubu
Katılım
11 Şubat 2013
Şehir
Gaziantep
Firma
-
Herkese Merhaba,

Yeni yayımlanan ve değişen yönetmelikler oldu. Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik, Sıfır Atık Yönetmeliği ve Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği birbiri ile bağlantılı olduğundan dolayı toplama ayırma tesisleri ve geri kazanım tesisleri geçici faaliyet belgesi ve çevre izin ve lisans yönetmeliğine başvuru yaparken yeni yayımlanan ve değişen yönetmeliklere istinaden bilgi ve belge talep edilmektedir.

Bu başlık altında başvuru süreçlerini, sıfır atık yönetim sistemini ve belgesini ve talep edilen bilgi ve belgeleri konuşacağız.
 
Herkese Merhaba,
8.1.1.4 Toplama Ayırma Tesisi olarak başvuru yaptım, il müdürlük onay yazım elimde fakat geçici faaliyet belge başvuru evraklarını yüklerken önüme özel belgelerde *teminat mektubu çıktı ve ilerleyemiyorum bu sekme hatalı olabilir mi atık ithalatı belgesinde isteniyor diye biliyorum...
teşekkürler.
 
MURAT ÇENGELMerhaba,

Evet teminat isteniyor Atık ön işlem yönetmeliğinde geçiyor. belirlenecek teminatın kapasite raporunda belirtilen yıllık mikatara göre istenilmesi durumu vardı ama usul ve esaslar daha çıkmadı diye biliyorum. Siz bakanlıkla ya da il müdürlüğü ile görüşün. uygunluk yazınızı veren kişiyle.Bilgi verir size.

Ön işlem ve geri kazanım tesislerinin yükümlülükleri

MADDE 8

g) Tesisin gerek işletilmesi sırasında gerekse işletme sonrasında oluşması muhtemel çevresel kirliliğin önlenmesi ve/veya oluşan kirliliğin giderilmesi ve tesiste bulunan atıkların yönetilmesi amacıyla usul ve esasları ile miktarı Bakanlıkça belirlenen teminatı çevre lisansı başvurusunda Bakanlığa vermekle,​
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
begumacay

TAAHHÜTNAME

01.03.2022

……………………………….. olarak B………………………………………………….GEBZE, KOCAELİ adresinde “Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma ve Atık Hurda Toptan Ticareti” konusunda faaliyet sürdürmekteyiz.

Tesisimiz için 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Yönetmelikleri hükümlerine göre faaliyetimizi sürdüreceğimizi, kapasite artışı, proses değişikliği vb değişiklik olması durumunda Müdürlüğümüze bilgi verilerek gerekli durumlarda Çevre İzni sürecinin yeniden başlatılacağını ayrıca "2. Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alan tesislere Yönetmeliğin 5 inci maddesinin altıncı fıkrası gereği geçici faaliyet belgesinden sonra çevre izin ve lisans aşamasında işyeri açma ve çalışma ruhsatı zorunluluğu getirilmiştir. Bununla birlikte, mezkûr Yönetmeliğin Geçici Madde 4 kapsamında bu tesislere geçici faaliyet belgesi (GFB) aşamasında teminat mektubu verme zorunluluğu getirilmiş olup, usul ve esasları Bakanlıkça belirlendikten sonra uygulamaya geçilecektir" ifadesi yer almaktadır. İlgili usul ve esaslar yayımlandıktan hemen sonra ------------------------------------------------- olarak gerekli işlemlerin yapılacağını beyan ve taahhüt ederiz







Yetkili Kişi

İmza kaşe
 
TAT Tesisi lisans yenileme sürecindeyim 21 martta 180 günlük sürece giriyoruz öncesinde uygunluk yazımız verilecek ama GFB den mi başlayacağım başvuruya yoksa direk lisans işlemleri mi
 
Önceki cevapları görüntüle…
Özgün Yağız ÖZGÖRENMerhaba; toplama ayırma tesisi olarak aralık ayında lisans yenileme işlemine başvuru yaptım. lisans sürem 2022 yılı haziran ayında sona eriyordu. aralık ayında uygunluk yazısı başvurumda eksik belge olarak sistemden il müdürlüğü geri dönüş yaptı. eksiklikleri tamamlamak için herhangi bi süre var mıdır? gfb sürecine girer miyim?
 
Merhaba, Çevre İzin belgesi Uygunluk yazısı başvurusunda ve atık beyanında bulunurken kapasite miktarı kısmına yıllık üretim miktarındaki sayı değeri ile vardiya sayısı çarpılıp da çıkan değer mi yazılıyor yoksa direk kapasite raporundaki miktar mı yazılıyor?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhabalar, Bir fabrikam normalde askı üretimi ve aynı zamanda oluşan granülden poşet de üretiyordu ancak poşet bölümü işlemini yan taraftaki binaya taşıdı, bundan dolayı yeni bir belge çıkarmamız gerekli, orası için dışarıdan çapak, granül vs alım işlemi olmadan sadece tesis bünyesinde ki granül işlenip poşet haline getirildiği için lisansa tabi değilmişiz sadece hava emisyonu konusunda izin belgesi alınması gerekiyormuş, ileride çevre izin belgesini aldıktan sonra yükümlülüklerimiz neler olacaktır ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Hazal K.Üstadım Merhaba,

Şu bilgiyi hatırlatmakta fayda var; granülleri başka bir firmadan alıyorsanız veya granülleri atıkların geri kazanımı sonucu elde edilmiyorsa Çevre Lisansına tabi olmazsınız.

Granüll hammaddesi kullanılarak poşet üretimi sırasında alıcı ortama emisyon çıkışı varsa dediğiniz gibi hava emisyon konulu çevre izni alınması gerekir. Gerekli şartları sağladıktan sonra sırası ile il müdürlüğü uygunluk yazısı, geçici faaliyet belgesi ve son olarak nihai izin olan çevre izni alınması gerekir. Aslında yükümlülükleriniz izin alma aşamasından başlamaktadır. izin aldıktan sonra 2 senede bir emisyon ölçümlerinin yapılması, atık alanlarının oluşturulması ve atık yönetim planı onay yazısı alınması, proses sonucu oluşan atıkların lisanslı firmalara çıkış takibinin yapılması, kapasite raporu, çevre izin belgesi ve benzeri belgelerin geçerlilik sürelerinin zamanında yenilenmesi gerekmektedir. Site içerisinde bütün bilgiler mevcuttur. Cem üstadın hazırlamış olduğu çalışmaya mutlaka bakmanızda fayda var.

Çevre Mühendisi/Danışmanı Bir Tesiste Adım Adım Ne Yapar?

Bilgilerimiz tazelemekte fayda var;

Çevre izin ve Lisans Yönetmeliği'nin ek-1 kapsamına giren tesisler; çevre danışmanlık hizmeti alabilir veya çevre yönetim birimi kurabilir.

Ek-2 kapsamına giren firmalar; çevre danışmanlık hizmeti alabilir, çevre yönetim birimi kurabilir veya bünyesinde Çevre Mühendisi bulundurarak çevre işlemlerini yürütebilir.
 
Üst