• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici faaliyet belgesi

myegen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Haziran 2016
Firma
BİLSAN KAUÇUK
GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ başvurusu kapsamında İZİN LİSANS PORTALINA yüklediğimiz bazı evrakları güncelleştirip tekrar yüklememiz gerekiyor.Tekrar nasıl yükleyebiliriz?
Tekrar yüklemek istediğim evrak kırmızı okla işaretlenmiştir resimde
Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • bilsan.png
    bilsan.png
    48.1 KB · Görüntüleme: 90
Merhaba,
Bir GDT için, Geçici faaliyet belgesini alınmış ve bu ocak ayının sonunda süresi dolmuş. Fakat bu süreçte çevre izin lisans başvurusu yapılmamışsa ve o tesis çalışıyorsa ne olur ? Tesis Çevre mühendisi&görevlisi işe alsa ve bu kişi izinleri yeniden alsa bir sorun çıkar mı ? Cezaları ne olur? Tekrar GFB alınmaya kalkılırsa tesisin faaliyetleri durdurulur mu yada ne kadar süreyle durdurulur?
Bu süreci tam olarak bilen biri yazabilir mi?
 
Tesis Çevre mühendisi&görevlisi işe alsa ve bu kişi izinleri yeniden alsa bir sorun çıkar mı ? demişsiniz. Neden sorun olsun doğru olan bu.

Şuan tesis izin belgesi olmadan çalıştığından, tespiti halinde Çevre Kanunu uyarınca idari yaptırımlar uygulanır. Sıfırdan izin/lisans sürecine başlamanız gerekiyor.
 
Merhaba,

İlgili yönetmelik şudur:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Tesisiniz şu an çevre izni olmadan çalıştığı için, geldiklerinde faaliyeti durdurma haklarına sahiptirler (kesin kapatırlar demiyorum, hakları var). Gelelim diğer konulara; ilgili maddeler aşağıdaki gibidir:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Ben şuan o tesiste çalışmıyorum ama orada işe girebilirim. Mühendisleri de yok galiba ve ben de tecrübesiz olduğum için izin sürecinde yada işverenle bir sorun çıkar mı diye kafamda bir soru oluştu.Yani bu süreçte orası kapatılırsa gibi bir sorun olursa daha işe başlayamadan madur olmak istemiyorum.
 
@milhan şuan zaten faaliyette bulunmamanız gerekiyor, çünkü gfb iptal edilecek. Tekrar gfb alana kadar ticari faaliyette bulunamazsınız. Süreç en baştan başlıyor yani. Riskli bir karar bence. Firma içim en sağlıklısı dışarıdan danışmanlık hizmeti alıp en azından yeni gfb’yi almak sonra da sizi işe almak :)
 
@Okan Türe evet hocam da ben olsam böyle bir süreçte o işe girmem, maaşını bile alıp alamayacağı meçhul bence. O yüzden arkadaşa da tavsiye etmiyorum bu süreçte orda bulunmasını. Yada 3-4 aylık ücreti peşin istesin :)
 
Merhaba, ambalaj geri kazanımı yapan tesisimiz için gfb 29.08.2018 de alındı, fakat bunu çevre iznine dünüştürmeden faaliyet konusu değişikliği yaşandı ve tehlikesiz atık geri kazanımına kara verildi. tesis yetkilisi karar verene kadar ilk gfb süresi (180) aşıldı. Tehlikesiz atık geri kazanımı için yeniden il müdürlüğü aşamasından başladım fakat sanırım süre aşımından dolayı gfb başvurusu yapılamıyor. bundan sonra nasıl bir izlemem gerekli..
 
Merhaba, siz çevre izin ve/veya lisans başvurusunu kaçırdığınız için süreç yeniden başlatılacaktır. (3) Geçici faaliyet belgesi başvurusu reddedilen veya geçici faaliyet belgesi iptal edilen işletmeler; bir defaya mahsus olmak üzere, reddedilen veya iptal edilen başvuruya ait her bir çevre izni veya çevre izin ve lisans konusu için 19 uncu madde uyarınca belirlenen belge bedeli kadar ödeme yaparak tekrar müracaatta bulunur. Bu işletmeler için izin süreci yeniden başlatılır. Başlatılan süreç sonunda geçici faaliyet belgesi veya çevre izni/çevre izin ve lisans belgesini alamayan işletmeler altmış takvim günü süresince faaliyette bulunamaz ve geçici faaliyet belgesi başvurusu yapamaz. Bahsedilen altmış takvim günü sonunda gerçekleştirilecek geçici faaliyet belgesi veya çevre izin/çevre izin ve lisans belgesi başvurularında belge bedeli olarak 19 uncu madde uyarınca belirlenen bedellerin iki katı uygulanır. Bu başvuru süreci sonunda da geçici faaliyet belgesi veya çevre izni/çevre izin ve lisans belgesini alamayan işletmeler doksan takvim günü süresince faaliyette bulunamaz ve geçici faaliyet belgesi başvurusu yapamaz. Geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı belgesi olmaksızın faaliyette bulunan işletmeler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanır.
 
gfb belgemde konularda eksiklik mevcut. İl çevreye ulaşıp net bilgi alamadım. Konu eklemek için dilekçe yazmam yeterli olur mu? Konu ile alakalı yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
@Yağız Özgören Sistemden değişiklik yapılacağı için konu eklemeyi İl Müdürlükleri yapamıyor, Çevre Şehircilik Bakanlığından Mehmet Gürsoy'a açıklayıcı e-mail atın başvuru numaranızı ve eklemek istediğiniz konuyu da belirtin sonrasında hallolur.
 
merhaba arkadaşlar, danışmanlığını yapmaya başladığımız bir firmanın GFB si mevcuttur. GFB başvuru aşamasında eski danışman firma birden fazla hata ile başvuru yapmış ve normalde sadece Ambalaj atığı Toplama ayırma konusunda faaliyet gösteren firmanın GFB konusu ambalaj atığı geri kazanım ve tehlikesiz atık geri kazanım konularında çıkmış(İl müdürlüğü de onaylamış :rolleyes:) il müdürlüğü ile görüştük gfb yenileme yapacağız fakat başvuruyu yaparken faaliyet konusunun değişmesi nedeniyle yenilemi mi? yoksa diğer seçeneğini seçerek mi yenileme yapmam gerekli karar veremedim. böyle bir durumla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim
 
Üst