• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici Faaliyet Belgesi

Canan Erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Temmuz 2009
Arkadaş, tesisimizin ÇED görüşünü, emisyon iznini ve Deşarj iznini Şubat 2011 de aldık. Geçici Faaliyet Belgesi için başvuru bunların süresinin dolmasına 3 ay kala mı yapılmalı yoksa 2012 ye kadar başvuru yapmalımıyım?
 
dediğiniz tarihte emisyon ve deşarj izini alma gibi bi durumunuz olamaz. İzinler tek başına verilmiyor çevre izni altında beraber veriliyor. Eğer çevre izni aldıysanız GFB durumunu zaten geçmişsiniz demektir. Almadıysanız sistemin istediği evrakları yükleyip almanız gerekmekte. GFB aldıktan sonra bu izinleri alma süreci başlayacak.
 
Ek-2 7.1'de günlük 100 tonun altında tahıl öğütme işlemi yapan tesisler kapsam dışıdır demekte. sizinki üzerinde ise 7.1 e tabisiniz. ayrıca hammade kurutma silolarınız var ise 7.25'ede dahilsiniz. buhar kazanı gibi bişey var ise yakıt olarakda ayrıca
ek2 1'in uygun yakıt ve kapasiteli maddesine tabisiniz.
 
cevapladığınız için teşekkür ederim. Fakat sorum şu ki; izinler için başvuru tarihi Nisan 2010 olması nedeniyle Şubat 2011 de ÇED, Deşarj ve Emisyon izinlerimizi aldık. Çevre izni ile ilgili herhangi bir işlem yapmadım. GFB için başvuru yapmalımıyım? yoksa belgelerin süresinin bitmesine yakın mı GFB başvuru yapmalıyım?
 
un fabrikaları cevre kanununca alınacak izin ve lisanslar hakkında yönetmelik kapsamında yer almıyor fakat emisyonlarının değerlendirilmesi açısından yakma tesisi varsa ısıl gücüne göre değerlendirme yapılır ve eğer havalandırma bacaları mevcut ise buralarda toz ölçümü yapılması gereklidir.
 
@Okyanus

yinede başvuru yapacaksınız. GFB başvurusu yaparken mevcut alınmış izinler diye bi yer var oradan izinlerinizi seçeceksiniz. yani eski izinleri çevre izinine dönüştüreceksiniz.
 
Arkadaşlar 2 gündür bi tesisi için gfb başvurusu yapmaya çalışıyorum gerekli belgeleri yüklüyorum fakat ilerleyemiyorum ilerle butonu çıkmıyo dolayısıyla başvuru yapamıyorum daha önce böyle bi durumla karşılaşan var mı ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum
 
Aykut Bey,
ekim 2010 da gürültü izni, ocak 2011 de emisyon izni aldık, deşarj izni için 2010 başından beri uğraşıyoruz, bizden komplike bir rapor istendi, geçtiğimiz ay içinde o da teslim edildi, gfb için A.A.T muafiyet yazısı için bu raporun bakanlığa sunulması ve akabinde il çevre müdürlüğüne bu yazı için yeniden başvurmamız istendi. bu işlemler 01.04.2012 tarihide kadar bitmeyecek biz o tarihe kadar çevre izni alamayacağız gibi görünüyor peki bu durumda varolan izinlerimiz geçerliliğini kaybedecekmi?
teşekkürler...
 
Var olan izinlerinizin süresi biterse bitsin önemi yok. siz Çevre iznine başvuru yaptıysanız ve sonuçlanmasını bekliyorsanız üzerinize düşeni yapmışsınız demektir. Çevre iznini alana kadar da daha önce aldığınız izinlerin geçerliliği var. Çevre izni başvurunuz sırasında süresi bitmemiş önceki izinlerinizi ve raporlarını kullanabileceksiniz.
 
Nisan ayında geçici faaliyet belgesi başvurusunda bulundum. Uygunluk yazısı için dilekçede verdim fakat 2 ay oldu denetime gelinmedi. İl Çevre Müdürlüğünden uygunluk yazısı verilmesi için denetime gelinmesi uzun mu sürüyor?
 
arkadaşlar merhabalar, ilk kez gfb başvurusu yapacağım da sisteme yükleyeceğimiz belgeler orjinal halinden taranmış olarak mı olmalı yoksa fotokopisinden de oluyor mu?
 
@Okyanus

Sıralamada bir karışıklık var gibi.
GFB başvurusu için sisteme, il müdürlüğünden alınan uygunluk yazısını eklemeniz gerekmekte.
Yani önce il müdürlüğüne dilekçe ile başvurup uygunluk yazısını almanız gerekiyor.Sonra aldığınız bu yazıyı GFB başvuru için sisteme yüklüyorsunuz.
Uygunluk yazısı almadan GFB için başvuru yapamazsınız, yani yapsanız da reddedilir.

Siz uygunluk için dilekçe yazınızı nereye verdiniz, sisteme mi yüklediniz ?
 
arkadaşlar tat için gfb başvurusu yapacağım ancak sitemde yeni kurulmuş tesis ilk başvuruyu seçip ilerle dediğimde ekte bulunan hata sayfası açılıyor bu durum sistemdenmi kaynaklanıyor? bilgisi olan biri beni aydınlatabilirse sevinirim.

herkese iyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • HATA.doc
    90 KB · Görüntüleme: 67
arkadaşlar geçici faaliyet belgesi başvurusu aşamasında il müdürlüğü uygunluk yazısını da alarak birlikte mi yüklüyoruz sisteme yoksa sadece ortak belgelerle mi başvuru yapıyoruz?
 
arkadaşlar merhaba yeni kurulan tıbbi atık sterilizasyon tesisinin (ek-1 /8.1) gfbsini almam isteniyor. yeni başladığım ve mevzuatlara daha hakim olamadağım için yardımlarınızı bekliyorum. yer tutulmuş ekipman montajı için hakedişte sözleşme iş bitim tarihi olarak 31.08.2013 gözüküyor, sormak istediğim gfb başvurusu için yapılması gerekenler;
1.işletme belgesi, itfaiye müdürlüğünden yazı, kapasite raporu, yapı kullanma izni taahütnamesi, deşarj izni ve emisyon izni il müdürlüğün uygunluk almak için gerekli yerlere dilekçe gönderilip üst yazı olarak bana geri dönüş yapılarak bunları sisteme yükleyeceğim
2.Bunları ne zamana kadar hazır etmem gerek, herhangi bir tarih sınırlaması var mı varsa bunu nereden öğrenebilirim
başka yapmam gerekenleri de bildirirseniz sevinirim.
 
Üst