• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

“genç” Çevre Mühendisleri

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Merhaba;

Bu bir çağrı metnidir. Birlik olmaya, kazanma ve kaybetmede yan yana durmaya, “çevre” ve “emek” katline karşı en önde saf tutmaya, meslek onurunu savunmaya ve en çokta BİZ olmaya çağrıdır. İdealimiz olan “ortak bir söylem” edinmeye çağrıdır. Gönülleri kırmayan ve kırdıklarımızdan özür dileyen bir dost çağrısıdır. Düzenbazlar köşeleri tutmuş, kuytuda pazarlık saltanatı konuşulur olmuşken; yüreklere adaleti, insana ve çevreye saygıyı haykırmak isteyen BİZlerin çağrısıdır. İnsanlık tarihi “burası benim” diyenlerle, “bizim” diyenlerin kavgasından ibarettir bir anlamda. Benim diyenler geçmişlerinden, başarılarından, evveliyatlarından, servetlerinden, destanlarından ve nüfuslarından bahsetmektedir. Bizim tek dilimiz ve dileğimiz var: “BİZ olmak”.

BİZ olmak için yorulmaktan korkmuyoruz çünkü GENÇiz.
BİZ olmak için ufukta doğacak güneşi görüyoruz çünkü UMUTLUYUZ.
BİZ olmak için toyluğumuzla övünüyoruz,
BİZ olmak için daha çok ellerimiz ve daha çok yüreğimiz olmalı.

BİZ biz olurken
“üzümü, inciri, narı
tüyleri baldan sarı
sütleri baldan koyu” bir dünya istiyoruz.
Olmasın diyoruz “ihtiyaçtan” fazlası.
Olmasın diyoruz açgözlülük, sömürü ve saltanat.

Biz, BİZ olurken
“Birden bire
kayalardan dökülür
gökten yağar
yerden biter gibi
bu toprağın verdiği en son eser gibi”

Mesleğimizin bilincinde olarak ve onu savunarak,
“mübalâğa cenk olsun”.

Bu mücadelede;
Biz BİZ olurken ONUR, İNSANLIK, EŞİTLİK, ADALET, VİCDAN ve en çokta UMUT her daim BİZİMLE OLSUN.
“genç” Çevre Mühendisleri
 
15 Ocak'taki seçimlerde herkesi oy vermeye çağırıyorum. Yoksa burada yazdıklarımız burada yazıldığı ile kalacak.
 
Herkesin ortak amacının "Çevre Mühendisliğini" ileri götürmek olması gerekmektedir. Bizde üzerimize düşeni yaparak oda seçimlerine katılımı arttırmaya seçime girecek grupları tanıtmaya çalışıyoruz. Tüm gruplar ile "Çevre Mühendisliği" ortak paydasında buluşuyoruz.
 
Toplumcu Çevre Mühendisleri adayı bir kişi olarak arkadaşlara da başarılar diliyorum...Fatih Beyinde belirttiği gibi hepimizin ortak amacı; çevre mühendisliğinin hakettiği yere gelebilmesi , daha yaşanabilir bir ülke ve doğa olmalıdır.
 
alternatif çevre mühendisleri diye bir grup ankara subesi için yarın adaylığını açıklıyormuş..

alternatif çevre mühendisleri Aktif Çevre Mühendisleri adıyla Ankara Şubesi Seçimine Girmeye karar vermiştir...
 
Üst