• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm ithal eden için tahsilat belgesi

Müşerref Özbakır Turan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2017
Şehir
Bolu
Firma
Bilgin Çevre Danışmanlık
Merhaba , az önce müdürüm çevre bakanlığından tahsisat belgesi almadan ithalat yapılamayacağına dair bir tebliğin çıkacağını söyledi. bu konuyla ilgili bilgisi olan yada bunun kapasiteyi düşürmeye yönelik olup olmadığını bilen var mı ?
 
evet bende bulamıyorum sanırım tam yayınlanmadı onunla alakalı bulamıyoruz. galiba bizim iş verenlerin aceleciliği :)
 
@sevillern aynı durumdan bende de var şuanda. ortalık karıştı bir anda hangi kaynaktan çıktı bu bilgi bilmiyorum ama bana öğren çöz bu işi diye attı topu. hemen hazırla evrakları diyor bende diyorum ki daha ne istedikleri belli değil ne yapabilirim.. ama gel göl ki anlayan yok..
 
"Yeni çevre tebliğine göre geri dönüşüm ithal eden firmalar 01.01.2020 tarihinden itibaren , çevre bakanlığından tahsisat belgesi almadan ithalat yapamayacak .Yeni uygulama 01. Ocak itibari ile yürürlüğe girecek, ve çevre mühendisiniz vasıtası ile , çevre bakanlığı izin şubeye ( Ankara) müracaat etmeleri gerekecektir.
Tahsisat belgesi kapasite raporu baz alınarak bakanlık tarafından verilecektir, başvuru için çevre bakanlığına çevre mühendisinizin müracaat etmesi gerekmektedir.
Tahsisat belgesi için bakanlık 15.000- 20.000 tl arası bir harç talep edecektir ." Gümrük yetkilimiz tarafından bana iletilen mail bu şekildedir. Konuyla ilgili bakanlığı aradığımda aralık sonu ocak başı tebliğin yayınlanacağı şimdilik bilgi veremediklerini belirttiler. Başvuru online olarak yapılacakmış.
 
merhaba arkadaşlar,

daha önceden de var olan ithalat izin belgesinin adı tahsis belgesi olarak mı değişti? yoksa ithalat izin belgesine ek olarak tahsisat belgesi uygulaması da mı gelmiş oldu.?
 
teşekkürler, ben şimdi bir farkına vardım. hurda metal ithalat etmek isteyenler yaklaşık 35 000 tl gibi bir bedel ödüyorlardı, fakat atık ithal edenler ödemiyorlardı artık onlarda 15000 tl bedelinde ödemeye başlayacaklar.
[automerge]1577969282[/automerge]
bu arada arkadaşlar siz atık ithalatında hangi madde girişi ile ilgili çalışıyorsunuz, belki tecrübelerinize ihtiyacımız olabilir.
 
Üst