• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm ithal eden için tahsilat belgesi

Müşerref Özbakır Turan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2017
Şehir
Bolu
Firma
Bilgin Çevre Danışmanlık
Merhaba , az önce müdürüm çevre bakanlığından tahsisat belgesi almadan ithalat yapılamayacağına dair bir tebliğin çıkacağını söyledi. bu konuyla ilgili bilgisi olan yada bunun kapasiteyi düşürmeye yönelik olup olmadığını bilen var mı ?
 
Mahmut Bey merhaba, evet kesinleşti. 2020 yılında atık ithalatı bu belge olmadan yapılamayacak. EÇBS uygulamasında hesap kısmında yetkili olmanız gerekiyor, Çevre İthalat ve İhracat İzinleri uygulamasından başvuru yap-ön başvuru- Atık İthalatçısı Kayıt Belgesi adımlarını izleyerek başvuru yapabilirsiniz.
 
ben tekrar bir konu için fikir almam gerekiyor ben ek2 ye tabi biir tesisim fakat 150102 kodlu ambalaj atığıda ithal ediyoruz bu durumda genede bu belge şart mı?
 
Merhaba arkadaşlar
Çevre danışmanlığını yaptığım geri kazanım firması için tahsisat belgesi alacağım günlerdir bununla uğraşıyorum.
Tüm evraklar hazır;
*Kapasite raporu
*Çevre lisansı
*Gtip
*Kota hesabı
Fakat sisteme sadece firma yetkilisi girebiliyor, eçbs de tesis yeklisi olmama rağmen ÇEVRE İTHALAT/ İHRACAT İZİNLERİ UYGULAMASINA giremiyorum. firma yetkilisi ile birlikte yeni bir uygulamanın ne şekilde doldurulacağını bilmediğim için haliyle hep yarım kalıyor ay sonu firmama yurt dışından atık gelecek daha önce bu işlemi yapan bilen arkadaşların desteğini bekliyorum.
 
sistemde gtipleri istiyormuydu ben görmedimde ?
[automerge]1578389417[/automerge]
bende şuan başvuru aşamasındayım da dekont için parayı yatıracağım daha ilerisini görmedim. gtipleri hazırlamadım isteyip istemediğini görmediğim için.
[automerge]1578389510[/automerge]
bütün gtipleri nereden temin ettiniz ?
 
Gümrükçü ve daha önceki yapılan ithalat faturalarından aldım bilgiyi
aşağıya yapıştırdım inceleyebilirsiniz benim anlamadığım firmam atık plastik (pet ) vb ürünleri alıyor sistemde nasıl bi giriş yapacağız?

Başvuru yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı gtipler aşağıdaki gibidir.

3915.10.00.00.00 - Etilen polimerlerinden olanlar ( polietilen grubu – ldpe – hdpe – lineer
3915.20.00.00.00 - Stiren polimerlerinden olanlar ( polisitiren grubu - ps- gpps- hips - abs )
3915.30.00.00.00 - Vinil klorür polimerlerinden olanlar ( pvc grubu)
- - Propilen polimerlerinden olanlar:
3915.90.11.10.00 - - - Katılma polimerizasyonu ürünleri ( pp grubu )
3915.90.11.90.00 - - - Diğerleri
- - Diğerleri:
3915.90.80.00.11 - - - Polietilen tereftalattan (PET) olanlar - ( pet gurubu )
3915.90.80.00.19 - - - Diğer plastikler ( polyamid- polikarbon, pmma- poliüretan ……… ve geri kalan teknik plastikler )
 
Merhaba Cansu hanım, tesis şube bilgileri----yetkili listesinde---- tesis sorumlusu olarak gözüküyorum.uygulamaya girdiğimizde çıkan sayfada (tesis +firma +şahıs ) sekmelerinden hiçbiri kabul etmiyor. Hesap kısmında yetkiniz olması gerekiyor demişsiniz nasıl yapabilirim?
 
@cengelmurat 1578398203497.png Hesap (Firma, Kurum) kısmında şirket sahibi kim ise onun sizi yetkili olarak ataması gerekiyor. (Tesis kısmında yetkili atama işlemlerinin aynısı) Aksi takdirde işlemleri gerçekleştiremezsiniz. İmza sirkülerinde yer alan, Ticaret Sicil Gazetesinde ismi olan biridir. Şirket yetkilileriyle bir görüşmenizi tavsiye ederim.
 
merhabalar ben kayıt işlemini yaptım eğer yanlışlık yapmadıysam tabi dekont kapasite raporu ve çevre izin lisans belgesini sisteme yükledim başka bir evrak belge istemedi. yanlış yaptıysam uyarabilirmisiniz:)
 
her atık koduna bir GTİP girilebiliyor sanırım sizinde öyle mi oldu ?
[automerge]1578462690[/automerge]
Satır ekleyip GTİPleri girdiniz mi ?
 
hayır öyle birşey istemedi ki olması mı gerekiyormuş
[automerge]1578477419[/automerge]
aaaa bunu bilmiyordum eklenecek yer yok ki ama nereye ekleyeceğiz
 
Üst