• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm ithal eden için tahsilat belgesi

Müşerref Özbakır Turan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2017
Şehir
Bolu
Firma
Bilgin Çevre Danışmanlık
Merhaba , az önce müdürüm çevre bakanlığından tahsisat belgesi almadan ithalat yapılamayacağına dair bir tebliğin çıkacağını söyledi. bu konuyla ilgili bilgisi olan yada bunun kapasiteyi düşürmeye yönelik olup olmadığını bilen var mı ?
 
kayıt belgesi için 15000 tl ücreti halk bankasına yatırmamız gerekiyormuş ancak referans numarasını nerden almam gerekiyor
 
selam arkadaşlar ,
düşüm bilgisini evet -hayır-tekk şeklinde seçmemiz istiyor siz neyi seçtiniz? Son olarak gümrük ve rejim sekmesinde ne yapacağız ? Cevaplayan meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba arkadaşlar;
550510100019 GTip nolu atıklar için ithalat ve ihracat yapmak istiyoruz. Fakat bu atıklar Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği ekinde ne yasaklı atıklar listesinde ne de ithalat yapılması için izin alınması gereken listesinde yer alıyor. Şimdi ben bu atıklarla ithalat ihracat işlemleri gerçekleştirebilir miyim. Muaf mı oluyor acaba?
 
Kontrol ettim dediğiniz gibi her iki listede yok bakanlıktan halime sezer çok ilgili bir personel ona danışmanızı tavsiye ederim.
 
Sizlere taptaze bir haber ? Atık İthalatçısı Kayıt Belgesi alan tesisler üç ayda bir bağlı bulunduğu İl Müdürlüğünce denetlenecek. Fotoğraf çekimi ithal edilen atıkların ne yapıldığı hepsi raporlanacak.
 
Arkadaşlar merhaba, dün bahsettiğim gibi bugün denetime geldiler. Ekte yer alan dosyanın doldurulmasını talep ediyorlar. Denetime gelen memur sahayı gezerek fotoğraf çekimi yapıyor. Denetimin amacı ithal edilen atık miktarı ve iç piyasadan temin edilen atıklara ilişkin bir kıyas yapmak ve ithalat belgesinin kullanımına ilişkin sürekli olarak gözlem yapmak. Üç ayda bir denetim gerçekleştirileceği bilgisi tekrar teyit edildi. Bilgilerinize.
 

Ekli dosyalar

  • ATIK İTHALAT.docx
    14.4 KB · Görüntüleme: 45
İthal edilen ve iç piyasadan toplanan atıklara ilişkin faaliyet raporu zaten Bakanlığın belirlerdiği formatta hazırlanarak 3er aylık dönemleri kapsayacak şekilde resmi yazıyla Bakanlığa sunulacak. Bahsettiğiniz uygulama aslında bu olabilir mi yoksa dediğiniz gibi buna ek olarak İl Müdürlüğü tarafından da denetim yapılacak mı?
 
merhaba bize dün denetime geldiler bile :) birkaç evrak istiyorlar daha çok gelen atıklarla çıkan ürünler hakkında soruları soruyorlar başka firmasına gelen var mı acaba:rolleyes:
 
Geçen hafta denetim geçirdik bizde.
[automerge]1582006289[/automerge]
Ceren Hanım konunun devamında ayrıntılı olarak bilgi verdim. İl Müdürlüğü yetkilileri denetime gelecek üç ayda bir. Bakanlık yazısı henüz tarafımıza ulaşmadığı halde gelmişlerdi geçen hafta.
 
Üst