• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm metre

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Hiç vaktim yok... İş yerinde bir yüzü dolan kağıtları yerimden kalkıp kağıt dönüşüm kutusuna atamayacağım şimdi...Hiç vaktim yok... Evdeki metal kutu, plastik, kağıt ne varsa aynı çöpe gidecek doğal olarak. Bir de onlarla mı uğraşıcağım.’ derken, bu sırada çöpe attığım bu naylon poşetler en az 400 yıl en çok 1000 yıl boyunca doğada kalacak... Yani benim çöpe attığım her torba torunum torununun zamanında bile yeryüzünde olacak... Çöpe attığım her cam şişe, her kağıt çöp alanlarını doldurmaya devam edecek. Kullanmayıp çöpe attığım elektronik eşyaların içindeki kimyasallar çözünerek toprağı zehirleyecek... Oysa sadece minik bir adımla, evdeki çöp kutunuzun yanına koyacağınız minik kutularla büyük farklar yaratabilirsiniz. İşe “geri dönüşümmetre”de kendi alışkanlıklarınızı ölçerek başlayın. Geri dönüşümmetre’deki soruları yanıtladıkça yeni bilgilerle karşılacaksınız... Bu bilgiler ışığında hayatınızı değiştirip değiştirmemek ise size kalmış...

Aşağıda yer alan linkten geri dönüşüm metreye ulaşabilirsiniz..

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
merhabalar ben çorlu'da yaşamaktayım, küçük elektronik eşyalarımı geri dönüşüme nasıl sağlayabilirim ? kızartma yağını da dökmeyip, şişede saklıyorum fakat ne yapabileceğim hakkında bir fikrim yok, yağ toplayan firma olduğunu duydum fakat 2 litre için geliyorlar mı, elektronik dönüşüm yapan firmalar da aynı şekilde 2 ütü bir ısıtıcı için geliyorlar mı, gelmeseler de ben nasıl nereye ulaştırabilirim yardımcı olursanız sevinirim
 
Kübra Hanım Çorlu ve Çerkezköy civarında atık bitkisel yağları toplayan belgeli bir firma var.İsterseniz firma adını ve telefonunu verebilirim.Hatta evlere kadar gittiklerini ve bir yerden 5 lt lik atık bitkisel yağ aldıklarını bana söylemişlerdi.Elektronik atıklara gelince.Onlar için de tanıdığım bir firma ve yetkilisi var.İsterseniz onun da telefonunu verebilirim.Ama onların evlere gelip gelmediklerini bilmiyorum.Bu arada buradan firma ismi vermedim.Reklam olmasın diye.Ama sıkıntı olmaz verin denirse firma isimlerini buraya da yazabilirim.
 
Ayrıca oturduğunuz eğer bir site veya apartman ise oradaki insanları da bu güzel etkinliğinize davet edebilir, toplu bir biriktirme alanı oluşturabilirsiniz. Bu şekilde hem atık oranlarınız yüksek olur ve gönderimini daha kolay yapabilirsiniz :)
 
@M. Hayri CÜNEYDİ

ilgileriniz için çok teşekkür ederim, firmalar buralarda ise bende getirip bırakabilirim o da sorun değil yeterki kazanımı olsun, bir arkadaşım daha var o da bir elektronik eşyası için bana sormuştu, bütünlemeye geldiğinde ondan da alır öyle ararım diye düşünüyorum yani haftaya pazartesi. bence bu konu reklam niteliğinde olmaz çünkü bu sırf benim sorunum değildir, ihtiyacı olabilecek herkesin görmesi taraftarıyım
 
@CMNet Okuru

oturduğum yer konukevi sadece üniversite öğrencilerinin kaldığı bir apartman, ben seve seve arkadaşlarımı davet ediyordum ambalaj ve kağıtlar için geri dönüşüm kutularımız vardı binada, fakat ne yazık ki çevre mühendisliği bölümünde okuyan arkadaşların salça makarna gibi çöpleri geri dönüşüme attığı için binadan kutularımız kaldırıldı :mad: geri dönüşüm noktasına çöp atacakları korkusuna belediyeden bina yakınlarına geri dönüşüm noktası isteyemiyorum, kendi imkanlarımla uzaktaki noktalara taşıyorum poşetlerle...
Kısacası o kadar isterdim ki toplu biriktirme alanları oluşturabilmeyi :(
 
Bir önceki firmamda ve şu anki firmamda atık bitkisel yağlarımızı KOLZA BİODİZEL'e vermekteyiz. Tel:0 (216) 593 24 90. Elektronik Atıklar için de Evciler e- atık geri dönüşüm.Yetkili kişi Murat Altuntaş.Tel:0 532 312 22 47.Murat Bey'a Gülçek Tekstil'den Hayri'den aldım telefonunuzu diyebilirsiniz.Ama dediğim gibi evlere gidip elektronik atık topluyorlar mı onu bilemiyorum.
 
atıklarınızı belediye ile anlaşmalı firmalara vermeniz gerekmektedir.Kolza da toplama yapıyor ama sanırım çorluda yetkilendirilmiş kuruluş o değildir. söylediğim gibi bildiğim kadarı ile Ezici isimli firma ile anlaşılmıştır. Belediye ile konuşursanız sağlıklı bilgiler elde edebilirsiniz.
 
@CMNet Okuru

ben kendimi bildim bileli duyarlıyım , bunu yakalamak için fazla bir bilgiye gerek olduğunu sanmıyorum ama herşey bir kenara biz bu konuda eğitim gören, ilgili derslerden geçen insanlarınız bizler artık farkında olmayı geçip bunları zorundalık olarak görmeliyiz :( ah ah dertlendim yine kusura bakmayın :)
 
Üst