• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm tesisi ince maliyet

BERAT ALTAŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mayıs 2016
Firma
Xxx
Arkadaşlar Gerı dönüşüm tesisi kurmak için girisimlerim başladi yalniz cok cok eksigim bana en ince ayrintisina kadar maliyet analizi is analizi vs dokumani olan yada beni bilgilendirecek olan varmi lütfen üniteler , kagit karton plastik gibi seylerin geridonusimunu yaoicaz
 
Değişkenler aşırı fazla olmakla birlikte fiyat analizi kabaca ekteki gibidir ( fiyatlar temsilidir ), umarım amacınıza tez zamanda ulaşıp örnek olursunuz, bende bu yolda ilk olmak için son 1-2 senedir takipteyim :) kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • Fiyat Analizi.docx
    13.7 KB · Görüntüleme: 1,574
Teorik olarak geri dönüşüm ile ilgili içindekiler kısmından işine yarayabilecek bilgileri ekte bulabilirsin kendi tezim , orada işleyen tesisin maliyet analizleri de mevcut (gerçek veriler), Geri Dönüşüm konusu çok uzun ve ayrıntılı bir iş teorik bilgi yanında uygulama da gerekli bu işe girmeden önce biraz daha bu sektörde tecrübe edinmenizi tavsiye ederim.
 

Ekli dosyalar

  • TEZ.pdf
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,356
Coks agolun uzeyir bey peki geri donusum tesisi ve atik toplama ayirma tesisi ayri tesislerdir degilmi yada ayni tesis olabilirmi ?
 
@berataltas
Genelde tesisler iki belgeyide alıyor ama sen yönetmenliği okursan daha iyi olur soru sormakla bitiremezsiniz yoksa takıldığın yer olursa tekrar forumdan cevabını bulabilirsin bu konularla ilgili forumda da binlerce bilgi mevcut
 
@emin2
Sağolun, mesleğimin ilk yıllarında destekleri çok olmuştu geri dönüşüm sektöründe böyle firmalar az da olsa var

@mcelebi
15 civarı tutar sanırım lisans ücretleri çsb sitesinde yazıyor ek olarak kapasite raporu ücreti diğer ruhsatlar vs 15 e yakın yani
 
01.01.2018 yılında yürürlüğe girecek Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliğinde fiziki şartlar ve kriterler değişti. Kaç m2 yere 20.000 TL beton yazıyorsunuz? 6 sene önce 1.500 m2 yere 35.000 TL beton bedeli ödedik. en az 2.000 m2 yer olacak diyor yeni yönetmelik, yanıltmayın , ayırma bandı platformlu olacak en düşüğü 100.000 TL dir. 30.000 TL pres' le çalışamazsınız, 3 yıl önce 80.000 TL. yarı otomatik pres aldık, 2 araç 150.000 TL. bu yıl yeniledik, derme çatma makine ekipmanla Çevre İl Müdürlükleri çevre izni bile vermez bundan sonra. biz geçtik bu yollardan onun için basitmiş gibi hesaplar çıkarmayın, bu işi yapmayı düşünen arkadaşım çık gez tesisleri dolaş fikir edin öyle başla bu işe derim ben.
 
@Seçkin Ertuğrul
Söylediklerim tamamen doğru ve asgari miktarlardır ve yönetmelik açığından kaynaklanan sorunlardır sen lisans almak için yeterli asgari şartları sağla yeter yoksa senin pres makinanın kamyonunun ayrıştırma bandının betonunun Özellikleri önemli değil , o zaman pres makinasına 500 bin tl veren adamda seni eleştirir 80 bine pres mi olur diye o yüzden ufak tefek maliyetlerle de bu işin izin kısmı halledilir ve halledildi de yanlış doğru kısmı tartışmaya açık.
 
En az 150.000 TL - PRESS
En az 50.000 TL - Band + Ayrıştırma bölümleri
En az 25.000 TL - Lisans sürecinde
En az 100.000 TL- iki adet araç (muhtemelen 2-3 sene sonra satıp daha iyisini almak zorunda kalırsınız.)

Not: Tesis beton vs. masraflarına girmeyeceğim konu beni değil inşaatçıları ilgilendirir. Daha çok m2 fiyatı bellidir betonun o şekilde fiyat alabilirsiniz.
 
pek bilgim yok ama bildiğim kadarıyla konuşayım . 2.el malzemelerle işe başlarsınız uygun fiyata kurmaya çalışırsınız gene baya fazla olur yatırımı .en az 400-500 arası sadece ekıpmanlar tutar .yani @surmene1967 @Seçkin Ertuğrul dediği gibi miktarlar yüksek .bide yapacagınız işi çok ıyı bılmeden yatırım yapmaya çalışırsanız eğer çok pahalıya maal olur size.@üzeyir meralfiyatlar yuksek malesef biz ikinci el yenı bır otomatık pres makına aldık 150.000 tl .diğerleride pek kucuk hesaplar gerektırmıyor . baya kabarık bır hesap cıkar .iyi dusunun bence .genede bilen abilerimiz ablalarımız daha cok yardımcı olur sıze .hayırlı nasıpler inşallah.:)
 
@mahsunGS

Kaldı ki tam otomatik olmayan pressi kullanan eleman bulmakta zor , zaman kaybı çok tam otomatikte dürt kağıdı naylonu gitsin kendi kendine herşeyi yapıyor :D
 
@surmene1967
Aynen öyle herkes doğruyu söylüyor ama lisans almak için benim belirttiğim asgari fiyatlardır yoksa disan marka eko 150 model bir press olsun doyur doyurabilirsen :) fiyatı da 500 bin civarı birçok sağlam firmada da mevcut :)
 
Üst