• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm tesisi ince maliyet

BERAT ALTAŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mayıs 2016
Firma
Xxx
Arkadaşlar Gerı dönüşüm tesisi kurmak için girisimlerim başladi yalniz cok cok eksigim bana en ince ayrintisina kadar maliyet analizi is analizi vs dokumani olan yada beni bilgilendirecek olan varmi lütfen üniteler , kagit karton plastik gibi seylerin geridonusimunu yaoicaz
 
Hayırlı uğurlu olsun. Bizde bölgemizde kurulum düşünüyoruz. Sadece personel çalıştırarak bu iş karlı olur mu? Devletin bu işi kurmak için bildiğiniz destekleri var mı
 
arkadaşlar herkes ince maliyet analizi istiyor fakat geri kazanım tesisinin hangi kısmını yapmak istiyorsunuz ?
1 - Plastikleri Kırıp Çapak Haline Mi getirmek istiyorsunuz ?
2 - Çapak alıp granül mü yapmak istiyorsunuz?
3- Tehlikesiz üretim artıklarını toplama ayırma yapıp büyük geri dönüşüm firmalarına satmak mı istiyorsunuz ?
4- Kırık ahşapları geri dönüşüm işlemlerinden geçirip ürün olarak satmak mı istiyorsunuz ?
5- Kağıtları kırpıntı haline getirip satmak mı istiyorsunuz ?
6- Ambalaj atıklarını toplama ayırma yapıp satmak mı istiyorsunuz ?

ne istiyorsunuz ? Rakamlardan birini seçin yardımcı olmaya çalışayım.

Not: 7 hepsi diye espri yapmayın :D
 
Benim istediğim katı atığı alıp ayrıştırma işleminden geçirip ambalajları ayırmak evseli kompost yapmak. Bunun dışında çıkan ambalajları ilk etapta küçük parçalara ayırmadan doğrudan geri dönüşüm firmalarına satmak zamanla 1-2-3-4-5 gerçekleşebilir.
 
Ambalaj atıklarını sınıflandırma yapmak istemiyorsunuz o zaman . Sadece ambalaj evsel olarak 2 gruba ayırıp evsel atıkları kompost, karışık ambalaj atıklarını ise doğrudan ayırmadan satışını mı yapmak istiyorsunuz ?
Sizin dediğiniz tesis geri dönüşüm tesislerinden ziyade "katı atık entegre" tesisi statüsünde oluyor. Nedir bu tesisler ? Sakarya'da BİOSUN firması var. Bu firma belediye ile anlaşarak bir kaç firmanın katı atıklarını topluyor. Ve bunu tesisinde sınıflandırıyor evselleri kompost ambalajları satış geri kalanları ise yakmaya gönderiyor. Aynı şekilde SAKAY firması var. Sakarya'nın çöplerinin işletmesini 29 yıllığına kiralamış bir firma. Gelen belediye atıklarını ayrıştırıyor. BİOSUN'daki işlemin aynısını yapıyor. Ek olarak çöp sahasına döktükleri katı atıklardan metan gazı elde ediyorlar. Sizin istediğiniz bu şekilde bir firma kurmak mı ?

Yani senin tesisine gelen ürün direkt maddi değeri olan kağıt-plastik vb. malzeme olmayacak tesise gelen belediye atıkları gibi- ( hatta doğrudan belediye atıkları ) katı atık olacak sen ayrıştırmasını yapacaksın. Çünkü burada bir ayrım var eğer katı atık alacaksan lisans olarak ambalaj atıkları toplama ayırma yetmeyecek.
 
SAKAY değil SEKAY(Sakarya Enregre Katı Atık Yönetimi) Kısmen açılmış diye biliyorum. Mart'ta gidecektim, nasip olmadı. ERA denilen bir şirket yönetecekti.

Katı atık kavramı çok fazla temel olmadı mı acaba?
 
özel mesaj olarak bırakın yardımcı olmaya çalışalım
 
Merhaba @berataltas bende geri dönüşüm tesisi kurmak istiyorum.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Siz neler yaptınız bu süreçte ilk toplam maliyeti bana ne kadara mal olur?
 
@KubilayDuman Benim istediğim belediye çöpünü ilk etapta toplayıp geri dönüştürülebilen atıkları ayrı ayrı ayırıp kağıdını plastiğini metalini camını satmak organik atıklarıda kompost yapmak. Bu sistemi oturttuğum vakit sonraki aşamada plastiği kırıp, kağıdı parçalayıp satarım. ilk önce 25.000 nüfuslu bir belediyenin atıklarını toplayacağım ve tesiste ayırıp satacağım, organikleri kompost yapacağım yüzeysel olarak hesap edilirse ne kadarlık bir yatırıma ihtiyacım var?
 
25bin nüfuslu bir şehrin atığını dediğiniz gibi yapamazsınız. Çünkü belediyelerde katı atık birlikleri kurulduğu için atıklar tek veya birliğin yatırım programına göre iki-üç katı atık düzenli depolama tesisine gönderiliyor. Bunu yapabilmeniz için önce katı atık düzenli depolama sahası işletmesini almanız gerekiyor. Eğer oradaki belediyede durumlar müsait ise alt iş olarak ayrıştırmayı alıyorsunuz. Lakin bu sahalar biyogaz üretimi için kullanılmaya başlandığından sizin belediyeden bunu alabilmek adına yapacağınız iş enerji yatırım maliyeti ile ortaya çıkar. Sahanın tam olduğunu düşünürsek siz sadece motor koyacağım derseniz bu işin kapısı en az 1,5milyon eurodan başlar.
 
İlçemiz belediyeler birliğinden ayrılmış. Katı atıkları aynı yere veriyor fakat ambalaj atıkları için farklı firma ile anlaşılmış. Belediyeler Birliğine bağlı değil yani. Yer kısmında sıkıntım yok istedikleri kadar alan mevcut. Benim istediğim bir nevi kompost tesisi. Ancak maliyeti kestiremiyorum.
 
Sadece kompost tesisi dediğiniz zaman işin maliyetini bilmiyorum ya da sadece kompost tesisi kuracağım dediğiniz zaman işin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum. Sadece evsel atıktan işlem yapılmadan kompost nasıl yapılır tam bilmiyorum. O yüzden de maliyetini bende kestiremiyorum. Ama maliyetin de milyon rakamlı dolar ya da euro bazlıda çıkmaması lazım.
[automerge]1566479476[/automerge]
ayrıca komposttan siz nereye doğru gideceksiniz? organaminerallere doğru mu yani toprak düzenleyicilere doğru mu yöneleceksiniz yoksa ürünü kompost yapıp o aşamada bırakacak mısınız?
 
Arkadaşlar bende Bi konuda yardım isteyeceğim. Bi geri dönüşüm tesisinde çalışıyorum. Bilirsiniz muhasebeye de tesisin çevre mühendisleri bakıyor genelde bu konuda çok yetersizim. Bana önereceğiniz Bi program varmı acaba yada başka Bi öneri. (aylık net karı giriş çıkışları hesaplama vs )
 
Üst