• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm tesisi ince maliyet

BERAT ALTAŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mayıs 2016
Firma
Xxx
Arkadaşlar Gerı dönüşüm tesisi kurmak için girisimlerim başladi yalniz cok cok eksigim bana en ince ayrintisina kadar maliyet analizi is analizi vs dokumani olan yada beni bilgilendirecek olan varmi lütfen üniteler , kagit karton plastik gibi seylerin geridonusimunu yaoicaz
 
Bir sürü basit ön muhasebe programları var onları araştırabilirsin. Benim önceden çalıştığım yerde kendilerinin yaptırdığı bir ön muhasebe programı vardı. Girdi çıktı cari hesaplar gibi basit 2 günde adapte olmuştum. Her muhasebe programı ayrı ayrı o yüzden kendin bakıp bulmalısın.
 
Nerede düşünüyorsunuz, hangi atık türlerini planlıyorsunuz, ne kadar kapasiteli bir iş olacak? toplama ayırma ve geri dönüşüm birlikte mi düşünüyorsunuz?
 
Sanayinin buyuk oldugu sehirler dusunuyorum. Bursa Kocaeli Sakarya Izmir Konya vs gibi. Fizibilite calismasi da isimizin bir parcasi olacak. Bunun yaninda ilk planda atik ayristirma tesisi, yeteri kadar para birakirsa geri donusume yatirim seklinde iki asama dusunuyorum. Tabi bu da is planimizin icinde olacak.
 
Merhabalar, ambalaj atıklarını toplama ayırma yapıp satmak istiyorum. İşin henüz araştırma aşamasındayım. Yardımcı olursanız sevinirim :)
 
Slm kagit geri donusum tesisi kurma maliyeti ne kadar liras ücreti vb fiat bilgisi olan var mi bende kurmak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
 
Kubilay bey merhaba,

Anlaşmayı planladığımız 2 büyük firmanın karton ambalajlarını alıp, ayrıştırdıktan sonra (mümkün ve yasal ise) 2. el olarak, geri kalan kısmını da hurda olarak daha büyük geri dönüşüm firmalarına satmak istiyoruz. Bu durumda 6. maddeyi sormuş oluyorum sanırım.

Ben de mühendisim ama çevre mühendisi değilim. O yüzden sektörünüze tam hakim olmamakla birlikte, mevzuatta talep edilen 1500 m2 alan, pres makinesi, otomatik bant gibi ekstrem maliyetli teçhizatın alınması hala zorunlu mu?

Zira yapmak istediğimiz şey toplamak ve satmak.

Bir de günde 2000 karton koli işlemeyi planlayan bir firmanın maliyeti ne olur?

Destek olursanız çok sevinirim. Eğer süreç istediğimiz noktaya gelirse danışmanlık desteğinizi almayı da isteriz.

Saygılar.
 
Selamlar 2000 m2 prefabrik ruhsatlı depom var geri dönüşüm işine girmeyi istiyorum, fizibilite çalışçası yapan veya hazırda olan minimum başlama kg ? Makimne parkurü vs yardımcı olabilecek bir arkaşımız varmı?
 
Üst