• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Dönüşüm Tesisleri

Esra Alıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2009
Merhaba arkadaşlar,

Geri dönüşüm tesisleri, örneğin pet geri dönüşümünü sağlayan bir tesis gelen malzemeyi sadece lisanslı tat lardan mı alabilir? bununla ilgili yönetmeliklerde bir madde geçiyor mu? yardımcı olursanız sevinirim
 
Ben bu konuda bir madde hatırlamıyorum. Benim görüşüm sadece tat lisanslı firmalardan almanız şart değildir, sizin çalıştığınız firmanın mevzuata uygun olup olmadığının sizi bağlamayacağını düşünüyorum...


İyi Çalışmalar
 
bununla ilgili bir madde ben de göremedim yönetmeliklerde ama bilgisi olan arkadaşlar varsa bi danışmak istedim.tat firmalarının lisanslı gdt lere verme zorunluluğu var ama gdt lerin alımıyla ilgili herhangi bir açıklama yok. o zaman gdt ler malzeme teminini istediği gibi sağlayabilir diyebilir miyiz?
 
Danış ya iyi yapmışsın. Bende kendi fikrimi söyledim, kesin doğru düşünüyorum demiyorum, yanılabilirim. Bence diyebiliriz, sizden bir önceki aşamada mevzuata uygun hareket edilip edilmediğini siz kontrol edemezsiniz.
 
beni yanlış anladınız galiba sizin fikrinizle ilgili bir yargı yapmadım konuyu burda paylaşıp yardım almak istediğimi söyledim sadece
 
Siz beni yanlış anlamışsınız. Ben sizin benim fikrimi yargıladığınızı düşünmedim. Sadece ben her hangibir dayanağım olmadan, sadece kendi fikrim olduğunu belirtmek istedim. Sizi yanlış yönlendirmek ve sorun yaşamanıza sebep olmak istemem.
 
TAT lisanslı firmalar GDT ile çalışmak zorundadır.Siz GDT olarak tabiki Lisansınızı kullanarak alabilirsiniz, fakat şöyle bir durum var; alım yapmayı planladığınız fabrikanın bulunduğu il ya da ilçe belediyesinin herhangi bir TAT firması ile anlaşmış olması durumunda, onaylı yönetim planı kapsamı içerisinde bulunuyorsa eğer, yönetmelik gereği, belediye ile anlaşan firma ya da firmalar dışında herhangi başka firmanın, Lisanslı dahi olsa alım yapması yasaktır. bu durumu göz önüne alarak alım yapabilirsiniz.
 
Merhaba arkadaşlar, geri dönüşüm tesislerinde tesis bölümlerini gösterir levhalar için boyut ve şekli şu şekilde olmalıdır şeklinde bi madde var mı birde böyle bi madde yoksa eğer levhaların boyutları ve şekilleri nasıl olmalıdır?
 
Arkadaşlar plastik poşet geri dönüşümü yapan bi firmamız var bunların kullandıkları poşetler ambalaj atığı olarak mı geçiyor? atık kodunu bilen var mı?
 
Ambalaj atığı diye geçer diye biliyorum. Sonuç olarak bunlar kendi iç üretiminiz olmadığı için bunları atık olarak alıyorsunuz.
Kod olarak ta 15 01 02 olabilir diye düşünüyorum. İlgili arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaklardır eminim.
 
Pet geri dönüşümü diye ayrı bir lisans yoktur. Pet ambalajlar plastikler içinde geçer. Evet siz lisanslı geri dönüşüm tesisi iseniz sadece lisanslı firmalardan alabilirsiniz.

''TAT lisanslı firmalar GDT ile çalışmak zorundadır.Siz GDT olarak tabiki Lisansınızı kullanarak alabilirsiniz, fakat şöyle bir durum var; alım yapmayı planladığınız fabrikanın bulunduğu il ya da ilçe belediyesinin herhangi bir TAT firması ile anlaşmış olması durumunda, onaylı yönetim planı kapsamı içerisinde bulunuyorsa eğer, yönetmelik gereği, belediye ile anlaşan firma ya da firmalar dışında herhangi başka firmanın, Lisanslı dahi olsa alım yapması yasaktır. bu durumu göz önüne alarak alım yapabilirsiniz.''

Tuba hanım bu durum 2011 ambalaj atıklarının yönetmeliği ile kaldırılmıştır. Fabrikalar atıklarını istedikleri lisanslı firmalara verebilirler.
 
@Şule Pekbak
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
burdan bakabılırsınız geçiçi depolama alanı vb levhalar sarı zemin üzerinde siyah yazı olacak şekilde.

@Tuğçe Özcan
eğer alışveriş poşeti ise ambalaj sınıfına girmez. diğerleri150102
 
Üst