• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

plastiği ayırıp kirip çapak haline getirmek bir geri donusum islemidir.
Strafor atiklarini eritip takoz haline getirmek geri donusum islemidir.

Siz dönüşümden ne anliyorsunuz ?
 
Videoları paylaştığınız için çok teşekkürler. Bilgilendirici olmuş.
Piyasa da genel olarak böyle çalışıldığını biliyorum ama bir iki eleştiride bulunulmazsa doğru olmayacağına inanıyorum.
Özellikle ilk videoda (strafor geridönüşümünde) hiçbir iş güvenliği esasına dikkat edilmemiş. Strafor kristalleri kişinin soluk borusuna yapışıp onu boğabilir bile ya da eli makinenin içine giriyor, elini kaptırabilir.
Bununla birlikte hiçbir "good housekeeping" prensibine dikkat edilmemiş. Yani makine korumalı tasarlanmadığı için kristallerin büyük kısmı çevreye saçılıyor, bunları yerden sürüpürp katmak hem ekstra iş gücü demek hem de kontaminasyon (kirlilik) demek. Basit bir koruma haznesi tasarımıyla hem işçinin elini makineye kaptırma sorunu çözülebilir hem de kayıp olan kristaller kazanılabilinir. Bununla birlikte Çıkan ürün yerde değilde özel bir konteynırda nizami toplansaydı daha verimli olurdu sanki.
Hareketli sistemlerde koruyucu ekipman olmadan çalışma ve temiz üretim esaslarına uyulmadan yapılan işlemler diğer videolarda da mevcut.
 
kesinlikle katılıyorum soylediklerinize. Geri dönüşüm tesislerinde İSG olayı kapanmaz bir yara. Cok büyük firmalar bile böyle çalışabiliyor
 
Peki yönetmelikte ya da çevre izin konularında geri dönüşüm ve geri kazanım ayırımı var mıdır?
Çevre şehircilik bakanlığınında lisans belgesi olan firmalarda hiç geri dönüşüm belgesine sahip firma görmedim.
 
Üst