• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

geri dönüşüm

MUSTAFA AYDIN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Haziran 2015
Firma
TEİAŞ
geri dönüşüm atıklarından ücret talep edilmeyeceğinin dayanağı var mı varsa nerede?
 
@mumustafaaydin

Atığına göre değişir. Atık Yağlar ile ilgili yönetmelikte "bedelsiz" ibaresi geçiyor. Ambalaj Atıkları ile ilgili eski yönetmelikte bedelsiz ibaresi vardı, yeni yılda yürürlüğe girende yok bu ibare.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Atık yağların kontrolü yönetmeliği; Ek-4/B maddesine uyan atık yağlar için geçerlidir.
 
Teşekkür ederim. Ambalaj atıkları için sormuştum. Önceki yönetmelikte dediğiniz gibi ''bedelsiz'' yazıyormuş peki bunun o zaman bir bağlayaıcılığı var mıydı?
 
@mumustafaaydin

Bağlayıcılık kavramını şöyle kısıtlayayım; eskiden belediyelere verilenler için bedelsiz ibaresi vardı. Ama il müdürlüğünden gelen arkadaşlar hiçbir ambalaj atığı için para alınmasını kabul etmiyorlardı. Denetlemeler sırasında tesis yetkililerine de soruyorlardı hatta. Ancak yönetmeliğin değişmesinin yanında yüz yüze yaptığım görüşmelerde de artık satışında bir sıkıntı olmadığını teyit ettim.
 
Üst