• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

geri dönüşüm

fener2754

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ekim 2015
Firma
yok
iyi günler öncelikle herkese kolay gelsin geri dönüşüm tesisinde işe başlayacağım pek fazla bilgiye sahip değilim çevre mühendisi neler yapar ne gibi görevlerim olacak pek net bilgilerim yok sizlerden ricam bilgi almak şimdiden herkese teşekkür ederim
 
@fener2754
Geri dönüşümle ilgili olarak sitede açılmış konular var. o konulardan faydalanabilirsiniz.

Coca Cola’dan İlginç Geri Dönüşüm Projesi
open_feeldesain_005.jpg

Coca Cola’nın Vietnam’da başlattığı geri dönüşüm kampanyası boş kola şişelerinin aktif bir şekilde kullanımını sağlayıp onları farklı objelere dönüştürmektedir.
Günümüzün en büyük sorunlarından biri atık sorunu; bu elektronik, plastik vb atıklar seklinde tabiata büyük zararlar vermektedir. Günümüz modern dünyasında olan tüketim çılgınlığı bu atıkların artmasına en büyük sebep olarak gösterilebilir.
En çok tüketilen ürünlerin çoğunlukla plastik ambalaj ve şişelerde satıldığını düşünürsek tabiattaki plastik atıkların miktarını tahmin etmek hiçte zor değil. Bu sebeple Dünyada suyun ardından en çok içilen içecek olan Kolanın bir numaralı üreticisi Coca Cola’nın plastik atıkların geri dönüşümü ile ilgili projesi oldukça başarılı bir proje olarak karşımıza çıkıyor.
İlk olarak Vietnam’da başlatılan kampanya çerçevesinde müşteriler plastik şişe içerisinde aldıkları Coca Cola ile birlikte çeşitli apartlara sahip oluyorlar. Bu aparatlar sayesinde kola şişesi boşaldıktan sonrada çeşitli işlerde, hatta su tabancası olarak bile kullanılabiliyor. Coca Cola aksesuarları ile boş kola şişeleri; su tabancasına, baloncuk makinesine, boya fırçasına, davula, sprey şişesine, sabunluğa, dambıla ve çeşitli sos şişelerine dönüştürülebiliyor.
Coca-cola’nın başlattığı bu kampanya sayesinde doğayı atıklardan koruma bilinci kazandırılmakta ve bu sayede diğer birçok büyük firmaya da örnek bir davranış sergilemektedir. Kampanyanın tanıtım videosunu
adresinden izleyebilirsiniz.

Ayrıca Coca-Cola firmasının geri dönüşümü arttırmak ve insanların dikkatini çekme amacıyla yaptığı bir diğer etkinlik ise atari salonlarından aşina olunan bir makine geliştirerek 'Happiness Arcade' adı verilen bu oyun makinesi ile atari salonlarındaki makinelerden farklı olarak bu makine jeton ile değil pet şişelerle çalışmaktadır. Bangladeş'in Dakka şehrinin 6 farklı yerine konulan bu oyun makinesini oynamak isteyenler, boş plastik şişelerini makineye atıp oyun oynayabilmektedirler.
119-550x301.jpg

Coca-Cola'nın anlaşmalı olduğu reklam ajansının açıklamasında ise yakın bir süre içerisinde geri dönüşümü arttırmak amacıyla bu uygulamanın dünyanın farklı bütün bölgelerine götürüleceği açıklandı.
 
Üst