• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payı Usül ve Esaslar..

M. KAYA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağustos 2018
Şehir
Sakarya
Firma
0.0
Biz pc hammadde ithal ediyoruz. Hammadde karton koli, pe ambalaj ve paletle geliyor fabrikaya, burda karton, pe ambalaj ve paletin mi piyasaya sürülmesinden bahsediyorlar.
 
@Melike Kayaa Burda piyasaya sürülmesi sizin için belirleyici kriter değil. Eğer yurt dışından ithalatınız varsa ambalajlarının gekapını ödemeniz gerekiyor.
 
@Fatih Koçak @Melike Kayaa @Hüseyin Can Ceylan ben sizlere bir şey sormak istiyorum, örnek hammade üzerinden verilmiş ama mesela ben yurt dışından makina getirdim ve makina da ahşap kasalarda geldi, yani ahşap ambalaj ama gelen ürün hammadde değil, makina için bir ibare geçmiyor o zaman makina ithal etti isem kapsam dışı olarak algılıyor olmam normal midir. Görüş ve yarımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler (:
 
@Hüseyin Can Ceylan teşekkürler, makina olarak yazmadığı için tereddüte düşmüştüm, sadece hammadde olarak yazdığı için kapsam dışı olunur mu diye düşünmüştüm. Makina piyasaya sürülmeyecek, imzalat için kullanılacak. Yorumunuz için tekrar teşekkürler
 
@yeniçevreci nin bahsettiği makine sanırım Usul ve Esaslarda geçen "Büyük ölçekli sabit endüstriyel aletler" oluyor. Bu tür aletlerde yine Usul ve Esaslara göre "elektrikli ve elektronik eşya" olarak değerlendirilmediğinden bu tür makinelerin sevkiyatında kullanılan ambalajların da GEKAP Kapsamında bildirilmesi gereken ambalaj olarak değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hem bu tür makinelerin alımları sürekli olan bir durum değil. Firma yeni yatırım yapacağı zaman veya teknolojisini yenileyeceği zaman olan bir durum genelde. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir acaba?

Usul ve Esaslarda bu tür makinelerle ilgili örnek verilirken keşke ambaljından da bahsetselermiş :(

1581576447894.png
 
Geçmiş GEKAP yönetmeliğinde sanırım muaftık biz daha önce bildirim yapmadık. Fakat bu GEKAP'ta tüm işletmeler için ve tüm ambalaj malzemeleri için geçerli olduğunu anlıyorum. Doğru mudur emin değilim.
 
@miraydg Merhaba ,

Benim yorumum tatların muaf olduğu yönünde , Çünkü piyasaya sürülen bir ürününüz yok diye düşünüyorum. Daha önceki yıllarda piyasaya süren ambalaj beyanı yapmadıysanız zaten gekap a dahil olmuyorsunuz. İl Müdürlüğünden teyit edilmesi en mantıklısı olabilir :)
 
@Fatih Koçak Bir tesisimiz yeni birleşik denetim geçirdi. Gelen memurlar bildirim yapılması gerektiğini söylemiş ama onlarında kafası karışıkmış. Geri dönüşüme giden ambalajların balyalarına tel sarılıyor fakat bu durumda bize teli satan firma olası bildirim durumunda ucu açık duruma gelmiş oluyor bize verilen balya teli. Bizden sonrası yok gibi gözükmüş olur bildirim yapmazsak. Bildirim yapılması da saçma gibi duruyor. Bilemedim
 
@miraydg Bir birleşik denetimimde buna benzer bir durum yaşanmıştı. Bu nedenle konuyu direk sonuca bağlamak adına bakanlıktan bir dilekçe ile görüş talep ederek sorunu çözmüştüm. Tavsiye edebilirim dediğiniz gibi yorumlamaya çok açık ancak ucu da açık bir konu maalesef.
 
@miraydg tel aldığınız firma direk bir tel üretici fabrikası ise bildirim kısmı olabilir.Aracı bi firma ise sıkıntı olmaz.
ama bence de muaf sistem ürün bazlı çalıştığı için ufak bi açıklık var bu konuda :D
[automerge]1581659348[/automerge]
satınalma birimi ve muhasebe işi artık bildirim işleri satın alınan malzeme ve aylık yapılan satışlar üzerinden işlemler yürütülecek çevre görevlisi onay şartlarını sağlayan rakam ortaya çıkarsa çevre görevlisi onayından sonra işlemler tamamlanacak.
 
1. Ambalajlar dahil değil galiba. 2. ve 3. Ambalajlar beyana ve ödemeye dahil doğru mu ? Yani ürünlerimiz tekli kutular halinde paketleniyor. Ama kolileri 12 li olan var 8 olan var biz koli sayısı üzerinden hesap yapıcaz galiba
 
@sefakopan evet öyle ise 1.ambalajınız kutu ondan ödeme olarak muaf tutulacaksınız geri kalan ambalajlama işlemlerinden sorumlusunuz.
bende size birşey sormak istiyorum geçmiş yıllarda üretmiş olduğunuz aydınlatma ekipmanları için bir para ödemesi yada bunun gibi bir bildirim gerçekleştiryo muydunuz?
 
Üst