• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba arkadaşlar Madeni yağ üretimi yapan bir tesisim var sanırım bunlarda her yıl piyasaya sürdükleri yağların beyanın yapıyormuş. Geçen sene Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’nin 12’inci maddesine göre yağ üreticisi olarak bir önceki yıl piyasaya sürülen yağ miktarlarını Yönetmeliğin Ek-3’ünde yer alan ‘Yağ Beyan Formu’ doldurularak tarafınıza iletilmiştir dilekçesi ile bakanlıığa bildirmişler fakat yönetmeliği incelediğinde ek3 de motor yağı değişim noktası izin belgesi yazmakta bu konu hakkında bilginiz var mı dır ?
 
Herkese merhaba gekap ile kafamda oturmayan sorular var ama.
Bunlardan birincisi; ambalaj üreticisi (plastik , karton vb.) üretmiş olduğu ürünlerin adedi veya kilogramı başına ücret ödeyecek mi? Ambalaj beyanında Ek-4 ambalaj üreticisi olarak herhangi bir ücret ödenmiyordu.
ikincisi ; Ek-1 listesinde yer almayan ürünü yurt içinde piyasaya sürüyorsak tüm ambalajlar için (birincil dahil) mi gekap ödenecek. Yukarıda ki yorumlarda bu şekilde okudum, ama bu hangi madde de yazıyor. Ben yönetmelik maddesinde bu şekilde yorumlamadım.
 
ambalaj üreticisi para ödemiyor ürettiği ambalaj malzemeleri için ama onları nakliye yaparken ki kullandığı malzemeleri bildirmek zorunda.
ek1 listesinde yer alan ürünlerden üretim yapıyorsanız 1. cil ambalaj muaf,ek1 listesinde yer alan ürünlerden dışında bir üretim yapıyor iseniz muaf değil bildirim ve ödeme yapacaktır.
gekap yönetmeliği, madde 5 deki tüm içerikler sorunuzun ve sorularınızın cevabı olur bence
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı GEKAP Beyannamesinin Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek esaslara göre ve yine HMB'nın kullanıma açacağı bir uygulama üzerinden yapılacağını duyurdu. Ayrıca beyanların nasıl yapılacağına ilişkin bir e-kılavuz yayınlanacağı belirtildi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığının web sitesinde ne böyle bir uygulama ne de konuya ilişkin güncel bir duyuru, e-kılavuz vs. yer almıyor. Telefon ile bilgi almak için yetkili birine ulaşmak ise imkansız gibi.

Beyanların aylık yapılacağı düşünülürse, bir an önce meşhur e-kılavuzun yayınlanması ve 2020 yılı Ocak ayı için beyanların yapılmaya başlanması lazım.

Konu hakkında güncel bir bilgiye sahip olan var mıdır? Bilhassa aramızda Ankara'da ikamet edenler varsa HMB'na giderek sağlıklı bilgi alabilir diye düşünüyorum...
 
Merhaba ,

Konu hakkında ki bilgilerimizin üzerine seninkiler eklendi sadece.

Maalesef çok ortada kalan bir konu hala.
Umarım bir an önce aydınlanır.

Duyuru ekranını veya görüntüsünü paylaşırsan çok iyi olur..
 
Son düzenleme:
@Hüseyin Can Ceylan
Hüseyin bey merhaba, yazışmalarınızı okudum aslında ama yine de tam olarak kafamda oluşturamadım sormak istedim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Biz damacana üretimi yapan bir firmayız. Satış yaparken hijyenik olması açısından PE poşete sarılıp sevkiyatı yapılıyor. Şimdiye kadar ambalaj bilgi sisteminde damacana satışı için ek-4 ambalaj üreticisi bildirimi, PE poşet için ise ek-5 piyasaya süren bildirimi yapıp yk ile anlaşma yapıyorduk.
Geri kazanım katılım payı yönetmeliğine göre bildirim ve ödeme durumumuz nasıl olacak yardımcı olur musunuz?
 
@Melike Kayaa 2019 yılı bildirimlerinizi yaptıktan sonra ek-5 b1 bildirimi tutarlarınız için YK lar ile sözleşme yapacaksınız.
2020 bildirimleriniz için de gekap sistemi ile çalışacaksınız.
ayrıca depozito sistemi içinde bildiriminiz gerekiyor.(depozito uygulamanız var ise)
 
Üst