• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
sn meslektaşlarım; mermer ocağı fabrikasında işlemden geçen taşların sandık palet içinde dağılmaması için kullanılan ve birbirine bağlanması için kullanılan şeritler ve taşın çizilmemesi için kullanılan streçler birincil ambalaj mıdır? 2. midir
 
Merhaba,

Bence birincil olarak yorumlanabilir. Ana ürün ile temas halindeler değil mi? Eğer streç üzerine şerit takıyorsanız şerit ikincil olabilir. Ama böyle değilse, ikisi de birincil olarak gösterilmeli.
 
bende muallaktayım cem bey cok ucu acık durumlar olusacak sahada,
streç cizilme olmasın dıye fakat dagılmasını engellemek ıcınde serıt olması gerek strec tası tutmaz
 
Yurt dışına ambalajlı ürün satışı yapan firmalar gekap kapsamında beyan yapmayacak, en son sorduğumda bu şekilde belirtilmişti.
 
Arkadaşlar, çamaşırhanemiz var. işletmelerden aldığımız çarşaf yastık vs gibi kirli tekstilleri işletmemizde yıkıyor sonrasında aldığımız işletmelere sevk ediyoruz. bu sevk sırasında yıkanan çamaşırlar nakliye sırasında kirlenmesin diye Hışır Torba denilen şeffaf plastik malzemeye sarılıyor. (Hışır, bir nevi pe poşet gibi birşey. alım faturalarında hışıl yazıyor.) biz bunları bir üreticiden fatura ile tedarik ediyoruz. şimdiye kadar piyasaya süren olarak beyan yapıyorduk bu beyanlarda da hışırı nakliye ambalajı olarak beyan ediyorduk. bu yeni yayınlanan klavuz ile aklım karıştı. çamaşırları nakliye sırasında kirlenmesin diye sardığımız bu haşır torba ne oluyor? birincil ambalaj mı, ikincil ambalaj mı yoksa üçüncül ambalaj mı? bir yol gösterin lütfen.
 
Kurumlar vergisi mükellefleri aylık, diğer yerler 3 aylık yapılacak beyanlar açıldı e-beyannameden takip edebilirsiniz.
 
Yıllık piyasaya sürenlerin iptali ile ilgili bir bildirim ya da yönetmelik ibaresi mevcut değil , dolayısıyla bildirime devam edilecek gibi.
2019 yılı kesinlikle yapılacak ama ona eminim.
 
Ben bulunduğum il deki çevre şehircilik il müdürlüğü ile görüştüm. Yıllık ambalaj beyanların yapılacağı, gekap ile ikisinin ayrı bir durum olduğunu söylediler. Benim genel olarak firmalarım piyasaya süren, ve nakliye ambalajı mevcut. Bu kapsamda ambalaj bilgi sistemi üzerinden beyan yapıyordum.

Aklıma takılan gekap kapsamında geri kazanım katılım payı ödeyip ödeyemeceği? Nakliye ambalajında gekap ek-1 listesindeki ambalajları kullanan firmalar, vergi dairesi üzerinden beyan yapıp geri kazanım katılım payını da ödeyecek mi? Firmaların ürünü ek-1 listesinde yer alan ürünler değil. Sadece ambalajlama için plastik, karton vb. kullanılıyor. Aşağıdaki madde biraz kafamı karıştırdı. Konu ile ilgili bilgisi olan var mıdır?

Gekap Yönetmeliği Madde 5;
(12) Bu Yönetmelik kapsamında yer alıp geri kazanım katılım payına tabi olan ürünlerden ambalajlı olarak piyasaya sürülenlerin birincil (satış) ambalajları için beyan yapılır ancak bu ambalajlar için geri kazanım katılım payı tahsil edilmez. Bu ürünlerin birincil ambalajları haricindeki diğer ambalajları için geri kazanım katılım payı tahsil edilir.
 
Merhabalar,
Serbest bölgede bulunan bir firmam ambalajlı olarak lastik alıp hiç bir işlem yapmadan yine yurt dışana gönderiyor. Yani yurt dışından alıp yine yurt dışına satıyor. Bu durumda GEKAP kapsamında beyan ve ödeme yapılması gerekli olur mu?
 
Üst