• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
GEKAP Kapsamında toplama ayırma tesisleri balya tellerini beyan edecek anladığım kadarıyla. Fakat yönetmelikte 1 ocak 2020 itibari ile yürürlüğe girecek olup 1 ocak 2020 itibariyle piyasaya arz edilen malzemeleri kapsar ibaresi yer alıyor. Bu durumda TAT'lar balya teli bildirimi için 2020'nin ilk ayı itibari ile mi bildirim yapmakla yükümlü oluyor? 2019 yılı ile ilgili ne düşünüyorsunuz TAT ların bildirimi ile ilgili?
 
Arkadaşlar merhaba,
Anladığım kadarıyla muhasebe birimi ile beraber çalışma yapılacak. ve muhasebe ait internet adresi üzerinden bildirim yapılacak. Neticede şifre ve kullanıcıyı muhasebe alacak.
 
Merhaba, Tat'lar için bu durum kesin mi? Balya telleri beyan edilecek mi? Gekap konusunda TAT lar muaf diye biliyordum açıkçası.
 
Tekrar merhabalar.
Paylaşımda bulunan her arkadaşın emeğine sağlık.


Son yayınlanan yönerge soru işaretlerini büyük ölçüde gideriyor. Ama yine de pratikte bunun uygulanmasında sıkıntılar mevcut. Aylık yurtiçi ve ihracat satış miktarlarını bir şekilde temin edebiliriz. Ama her sevkiyatta ürün paketleme şekli değişebildiği için ürün ve ambalaj arasında sabit bir ilişki yok. Acaba aylık cironun yurt içi ve yurt dışı oranını aylık satın alınan birincil ambalaj dışındaki ambalaj miktarıyla çarparak bildirmek ve ödemeyi buna göre yapmak doğru olur mu?
Özetle, aylık cironun %60'ı yurtiçi satışlarından geliyor diyelim.
0,6 x (satın alınan ikincil ve üçüncül ambalaj miktarı)
bu doğru bir matematik midir? :D

yoksa hangi ambalaj nereye gitti, bunun takibi immmmmkansız.
 
Endüstriyel Aydınlatma Armatürleri bu ek 1 kapsamına giriyor mu acaba emin değilim. Giriyorsa aylık olarak piyasaya sürülen ürün miktarı x 10 kuruş mu yapıcaz (Listede yazan fiyat). Gekab hesabı yaparken ? Birde yurtdışından ithal ettiğimiz parçaların 2. ve 3. Ambalajlarını da bu hesaba dahil mi edicez doğru mu hesaplıyorum ? Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim
 
2019 bildirimleri için evet doğru ama gekap da ihracat kelimesi bile geçmediği için muaf olarak düşünebilir.
beyan sayfalarına girip de kontrol etmekte fayda var.
 
@Hüseyin Can Ceylan Dün iso da konferans vardı aeee ile ilgili çsb den ve agidden yetkili de vardı konuşmacı olarak ama agid sadece aeee konusunda yardımcı olabiliriz dediler. Herkes aeee için değilde gekap ile ilgili soru sordu yeni bir yönetmelik ile ilgili çok muallakla bırakan noktalar var
 
Üst