• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
@mert053 Mert Bey Merhaba ,

Berna Hanım ifade etmiş ek olarak ben size 31.12.2019 tarihindeki GEKAP yönetmeliğinde belirtilen ithalat tanımını ileteyim. Orada serbest bölgeler başka ülkeler grubuna dahil edilmiştir. Serbest bölgedeki firmalar gekap ödemesine tabi değildir. (Yurt içine satıyor olsa bile ) Ancak yurt içinde serbest bölgeden alım yapan firmalar ithalat yapmış gibi düşünülmektedir.

1584628654365.png
 
@Murat Çelebi bence şu şekilde muafiyet olur şayet olursa
Endüstriyel boyuttaki masuralar için olabilir(örn endüstriyel boyutta olan havalandırma aletleri)
Ama küçük iplik masuraları şuan için zannetmiyorum
 
Şöyle bir durum var bu çeltik (Pirinç Hammeddesi Kabuklu) Kabuğundan ayrıldıktan sonra , kabuk ,kavuz tabiri ile tavuk çiftliklerine altlık olarka gönderiliyor .

Daha önce bu şekil kullanılmıyormuş ve devlet bunun için özel yok etme prosedürü v.s istiyormuş (devlet = çevre ve şehircilik şimdi anladım :D ) nedeni doğada yok olması çok uzun zaman alıyor ve zarar verebilir v.s diye anımsıyorum ...

Şimdi tavuk çiftliklerinealtlık olarka gönderilip orda tavuk atığıyla harman oldugu için , tarla gübre veya bio enerji tesis yakıt olarak kullanılıyor bu şekilde bu aşılmış ,

Asıl sorum : Bu kavuz fabrikalardan çiftliklere gönderilirken dökme ve hafif oldugu için çuvallanarak gönderiliyor, hem haci olarka hemde birim aalana daha çok sıgdırmak için..

Bu ürünü çiftliklere gönderirken kullanılan markasız çuvallar Gekap Dahil mi ve çoğu çiftliklerden tekrar geri toplanıyor %50 olsa çoğu firma bunu geri kazanabiliyor.,bu durum nasıl yapmak gerekli gekap iade v.s yeri var mı ? Şimdide teşekkürler :D
 
Merhaba Arkadaşlar,
GEKAP beyannamesi genel tebliğinde yapılan değişikliğe istinaden 2020 yılı beyan dönemlerinde ve diğer bir kaç maddede değişikliğe gidilmiştir. İlgili resmi gazete linki aşağıdadır.
Bilgilerinize...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Son düzenleme:
@Murat Çelebi sarılmaz haklısınız ama gekap da endüstriyel boyuttaki elektrikli aletlerden gekap payı nasıl almıyolarsa ürün bazında belki endüstriyel boyutta olan masuralar varsa onlar içinde gekap muafiyeti düşünülebilir
 
Hayır Beyanlar Toplu olarak yapıcalacak ? 6. ay sonunda ilk 6 ay 12. ay sonunda son 6 ay ! Toplu şekilde ay ay girilip , ödemesi toplam olarka yapılıcak .
Benim anladıgım bu 6 süreçte firmalar hem sistem öğrenicek hem hazırlık ypaıcak ortada belirsiz bir çok konu var bu sürede gerekli yerlere danışıp bilgi alınması ve hatasız bir şekilde halledilmesi için ek süre tanındı , sebebi yeterli alt yapı ve bilgisizlik ....

Günümüzde bırkaın gekap atık ambalaj bildiriminden bir haber firmalar var :D neyi nasıl ypaıcagı konusunda tereddütde kararsız firmalar var :D
 
Güzel oldu karantina da Gekap'ı özlemişim :D

Akü üreticisi (kendi adı veya ticari markası ile ) GEKAP ödemelidir.
GEKAP ödenmiş olan ürüne tekrardan gekap ödemesi yapılmıyor.
Dolayısıyla üretici sorumlu olacaktır.


1588938554948.png
 
Bunu okudum ben ama bayiye siz sorumlusunuz demişler. Sözleşmeyle falan olabiliyor mu böyle birşey acaba? Yoksa tamamen üretici mi ödemek zorunda?
 
@Pnr Evet üretici ödemek zorunda , Aslında üretici kendi adına üretiyorsa ödemek zorunda.

Bayiye siz sorumlusunuz diyemez dayanağı bulunmuyor.

Örnekle açıklayayım.

Ben a firmasının akülerini satan bir bayiyim. Dolayısıyla A firmasının akülerinin Gekapabını a firması öder.
Bir başka firma A firmasının akülerini üretiyorsa yine A öder.
Dolayısıyla bayi gekaptan sorumlu değil.
 
Merhaba,
Elektronik eşya üretimi yapan bir firmayız. Ancak üretimimizi X firması üzerinde yapıp, ürünlerin satışı marka adımız olan Y firması üzerinden yapılmaktadır. Bu kapsamda gekap beyannameleri hangi firma ünvanı üzerinden yapılmalı?
 
Üst