• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Ancak benim bahsettiğim aynı firma sadece fatura üzerinde markada kullanılan ünvan yazıyor. Tedarikçi fason ilişkisi olmuyor bu aslında muhasebe ile alakalı bir durum anladığım kadarıyla.
 
Merhaba ,

Haziran Sonu değil Temmuz sonuna kadar ilk 6 Aylık periyodun beyanı ve ödemesi yapılacak.
Ayrıca beyanı muhasebe uzmanı ya da yetkilisi ekte ilettiğim kılavuzdaki programdan yapacak.
 

Ekli dosyalar

  • -GEKAP_KILAVUZ (geri kazanım katılım payı)-Gelir İdaresi Başkanlığı.docx
    680.9 KB · Görüntüleme: 120
çok teşekkür ediyorum Fatih bey, eçbsden gekap sekmesinden herhangi bişi yapmıyoruz yani zaten kapalı gibi sayfa ? ve şöyle bir durum var 6 aylık beyanımız 50 bin üzeri oluyor, çevre görevlisi olarak herhangi bir işlem yapacak mıyız ?
 
@Çeçilya Saktan ECBS deki sistem kapalı ne için kullanılacak nasıl kullanılacak bilgi yok maalesef. Ama ileride bizden de paralel bir beyan isterse diye gekap beyan bilgilerinin kopyasını mutlaka elinizde bulundurun.

50 binlik kısım içinse şöyle : normalde Hazine ve Maliue bakanlığınca belirlenen beyan dönemleri aylık olarak belirliydi. Ancak malum pandemi nediyle 6 aylık olarak belirlendi. Bu nedenle sizinde beyanı kontrol etmeniz gerekiyor. Bu kadar başka bi işlem yapmanıza gerek yok.
 

Ekli dosyalar

  • 1592569555302.png
    1592569555302.png
    35 KB · Görüntüleme: 24
merhaba,

bende konuyla ilgili birşey sormak istiyorum. Beyanları ay ay olarak ayrı ayrı mı beyan edeceğiz yoksa 6 ayın verileri toplam olarak mı beyan edilecek?
 
İşte öyle birşey yok. Çünkü bizde her balyada aynı miktar tel gitmiyor. Makinanın basma verimine göre bile aynı miktardaki atık için farklı miktarda tel kesiyor. İçime sinmiyor. Keşke yıllık olsa beyanlar faturalar üzerinden hallederdik temizden 🤦‍♀️
 
Üst