• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba,Biz hastane olarak sadece tıbbi cihaz ve ilaç ithalatı yapıyoruz. GEKAP bildirimi yapmak zorunda mıyız,
 
Merhabalar, 2020 senesi için ilk 6 ayın kümül datasına mı ihtiyaç duyuyoruz ? yoksa her ay datası ayrı mı olacak ? veya ilk üç ay bir, diğer üç ay bir mi ?
 
Arkadaşlar Merhaba, işletmemizde daha önceki dönemlerde ambalaj bildirimi sürekli olarak yapılmış, fakat 2019 yılı itibari ile depozito yöntemine geçilmiştir.İşletmemiz 01.01.2020-30.06.2020 tarihinde herhangi bir ambalaj ürünü satın alıp, piyasaya bu sürü ambalajlayıp sunmamıştır.Bu durumda GEKAP Bildirimini yapmamız gerekiyor mu?
Depozito yöntemi ile ilerleyece için bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden çok teşekkür ederim :)
 
Merhaba ,
'' 01.01.2020-30.06.2020 tarihinde herhangi bir ambalaj ürünü satın alıp, piyasaya bu sürü ambalajlayıp sunmamıştır '' cümlenize göre GEKAP ile ilgili bir durumunuz yok. Ancak sizi GEKAP kısmından ayırmak için depozitolu olan ambalajlarınız için depozito planı sunmanuz ve bunun bakanlıkça onaylanması gerekiyor. Depozitolu ambalajlar için beyan vereceksiniz ancak ödeme yapmayacaksınız.

İlgili maddeleri ve belgeyi iletiyorum.

1594024207521.png
 

Ekli dosyalar

  • yka-ds-ue-20200629160049.pdf
    3 MB · Görüntüleme: 29
Depozito planınını ambalaj bilgi sistemindeki depozito planı kısmından mı yapmamız gerekiyor ? yoksa dilekçe ile plan hazırlayıp onu mu sunacağız ?
 
@ozlemmakya Yukarıda paylaştığım dosyada belirtildiği üzere yapılacak diye düşünüyorum.
Dilerseniz siz de inceleyip yorum yapabilirsiniz.
Ayrıca GEKAP haricinde ambalaj bildirimlerini de yapacağımızı hesaba katarsak evet depozito bildirimleri de yapılacaktır.
1594026759246.png
 
@ozlemmakya Tabi ki , depozito planını sunmadığınız takdirde depozitolu ambalajlarınız için de gekap ödemek durumunda kalacaksınız.
 
Merhaba, otellerde buklet malzemesi olarak kullanılan şampuan, sabun vb. ürünlerin ambalajları logolu olarak bulunmaktadır. Bunların gekap beyanname verilme zorunluluğu var mıdır? Muhasebeciler verilmeyeceği görüşündeler. Oteller içib gekap beyannamesi veren var mıdır?
 
Üst