• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
bu duyuru ile işletmelere son tarih ile ilgili hatırlatma ve bilgilendirme ile ilgili mail paylaşmak faydalı olur diye düşünüyorum arkadaşlar. var mı başka önerisi olan?
 
arkadaşla merhaba,

bir firmam tek kullanımlık plastik tabak ve bardak yapıyor ve bunu toptancıya veriyor toptancıda piyasaya dağıtıyorr

1. gekap kapsamında tek kullanımlık ürünler için beyan yapılacak mı?
2. Gekap beyanını topntancımı yapacak yoksa bizmi?

yardımlarınız için teşekkür ederim
 
arkadaşlar daha öncede sormuştum ama bu bildirimleri bu yıl yapmamanın seneye eski yıl ile beraber yapmanın bir cezası yaptırımı var mı acaba bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
 
Ek olarak 22.109 Tl bildirim ve bilgi vermeme ve
GEKAP bedeli üzerinden %20 idari yaptırım cezası bulunuyor
ceza1.pngceza2.png
Yanlış bilmiyorsam bir kalemde Hazine ve Maliye bakanlığına göre yaptırım bulunuyor 2.500 tl diyorlardı ama bulamadım şu an
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Vergi ödemelerinde ay sonu eğer hafta sonuna ya da resmi tatile denk gelirse, bir sonraki ilk iş günü saat 23.59'a kadar süre verilir. Yukarıdaki linkte yazdığı üzere 04.08.2020 tarihi son tarih olarak belirlenmiştir.
 
GEKAP hakkında sıkça sorulan sorular yayımlanmıştır.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik kapsamında Çevre Kanunu Ek-1 sayılı listesindeki ürünlerin geri kazanım katılım paylarının beyanı ile tahsiline yönelik gerçekleştirilecek iş ve işlemler hakkında Bakanlığımıza iletilen dilekçe, başvuru ve şifai görüşmeler doğrultusunda hazırlanan Sıkça Sorular Sorular derlenerek Genel Müdürlüğümüz web sitesinde yayımlanmıştır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst