• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
GEKAP hakkında sıkça sorulan sorular yayımlanmıştır.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik kapsamında Çevre Kanunu Ek-1 sayılı listesindeki ürünlerin geri kazanım katılım paylarının beyanı ile tahsiline yönelik gerçekleştirilecek iş ve işlemler hakkında Bakanlığımıza iletilen dilekçe, başvuru ve şifai görüşmeler doğrultusunda hazırlanan Sıkça Sorular Sorular derlenerek Genel Müdürlüğümüz web sitesinde yayımlanmıştır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
merhaba, otomotiv sektörüne tedarikçi olarak ürün veren firmada gekap yükümlülüğü kime aittir
 
Winter is coming arkadaşlar. Konuyla ilgili önemli olabilecek bir bilgi:
"Geri kazanım katılım payına ilişkin belirlenen esaslara uymayanlara 1.500 Türk lirası, idari para cezası verilir"
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Benim GEKAP ile ilgili kafama bir soru takıldı.
Piyasaya süren beyanında, beyan yapılmamış dönemlere ilişkin bilgileri de beyan ediyoruz.
Acaba, öncesinde herhangi bir beyan göndermemiş bir işletmede GEKAP için nasıl bir uygulama yapmamız gerekiyor?
 
Sonay OnurGEKAP için diğer beyanlarınızın yapılıp yapılmadığı pek fazla ilişkili değil.
Gekaptaki miktarlarla tabi ki Pİyasaya Süren Ambalajların ilişkisi var o kısmı ayrı tutuyorum. GEKAP için 2020 yılı başlangıç olarak kabul edilir ve diğer beyanları göndermemiş olsanız bile (ki beyanlarınızı düzenli olarak yapmalısınız ) GEKAP beyanı ve ödemesini gerçekleştirmek durumundasınız.
 
Sonay OnurSormak istediğimi anlatamamışım :) piyasaya süren örneği geçmişe dönük olarak beyan yapabildiğimizi göstermek adınaydı.
Aralık ayında çalışmaya başladığımız bir firma ile 2020 2. dönem beyannamesi için çalışma yapılacak. Ama adamlar 1. dönemi vermemişler haberdar olmadıkları için. Piyasaya süren mantığındaki gibi geçmişe dönük verilebilir mi acaba? Vergi Beyannameleri mantığında cezalı ödeme gibi durumu olabilir diye düşünüyorum. Sanırım muhali müşavirleri ile bu konuyu görüşmek daha mantıklı olacak.
 

Ekli dosyalar

  • Gekap Rehberi.pdf
    1,007.5 KB · Görüntüleme: 33
Sonay OnurAçıkçası biz kendimiz bildirdiğimiz için bir pişmanlık mantığında yaklaşılıp sadece gecikme zammı olur diye düşünmüştüm, bakanlık tespit etmeden biz bildirdiğimiz için, ama kılavuzdaki bilgi kötü oldu.

"2872 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (z) bendi gereğince ilgiliye idari para cezası verilmesi için durum vergi dairesince Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirilir."

Ayrıca ceza da gelecek buna göre..
 
Üretilen otomotiv yan sanayi parçalarını metal kasalar ile müşteriye gönderip bu kasaları boş olarak geri alıyoruz. Bunları taşıma ekipmanı olarak değerlendirmiş ve Gekap kapsamında düşünmemiştik.
Benzer bir durumda olan var mıdır ? Sizlerin uygulamaları hakkında bilgi verebilir misiniz.
 
arkadaşlar selam. piyasaya süren bir firmam yaklaşık iki senedir yükümlülüğünü yerine getiremedi. geçen sene aksiyon üretmek istediğinde kotalar dolduğu için yetkili firmalarla sözleşme imzalayamadı. bu yıl için teklifleri aldım. sözleşme imzalatıp yükümlülüğü yerine getirmemiz sağlıklı olur mu? gekap ile ilgili ödemeleri geçen sene de bu sene de yaptı.
 
Üst