• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Taslağı

Okan Türe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nisan 2010
Firma
.
Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Taslağı görüşe açılmıştır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu ekli (1) sayılı listede yer alan ürünler için tahsil edilecek geri kazanım katılım paylarına ilişkin idari ve teknik esasların yer aldığı Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Taslağı Mevzuat bölümümüzde Taslaklar başlığı altında görüşlere açılmıştır. Görüşlerin görüş bildirme formuna işlenerek gekap@csb.gov.tr adresine ve Resmi Yazı ile Bakanlığımıza sunulması gerekmektedir. Taslağa son görüş verilme tarihi 10 Haziran 2019'dur.
 

Ekli dosyalar

  • gekap_yonetmel-k_taslak-20190507125433.docx
    49.6 KB · Görüntüleme: 98
(5) Sürekli bir çevre görevlisi istihdam etmek veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak veya çevre yönetim birimi kurma zorunluluğu bulunan piyasaya süren işletmeler ile ödeyecekleri geri kazanım katılım payı miktarı 50.000 Türk Lirası’ndan fazla olan piyasaya süren işletmelerce bilgi sistemine girilecek veriler çevre yönetim birimleri/çevre görevlisi tarafından incelenip onaylandıktan sonra sisteme girilir.
 
İlkeler
Madde 5

(12) Kanunun ekli (1) sayılı listesinde yer alıp geri kazanım katılım payına tabi olan ürünlerden ambalajlı olarak piyasaya sürülenlerin birincil (satış) ambalajları için aynı listede ambalaj malzemelerine yönelik belirlenen geri kazanım katılım payı tahsil edilmez.

Bu maddeyi tam anlayamadım. Örneğin bir elektronik eşya, buzdolabı vs. piyasaya sürülüyorsa, zaten bu ürünün kendisine belgelendirme ücreti ödeneceği için satış ambalajına ödenmeyecektir mi diyor? :)
 
Mantık olarak oraya geliyor. PSB'de "Satış Ambalajı" olarak gösterdiklerimiz için Geri Kazanım Katılım Payı mevzusundan ayrı kalacakmış. ? Bu kanunları yazanlara ekstradan Türkçe dersi anlatılsa, böyle anlam karmaşası ve anlatım bozukluğu yaratacak ibarelerden kaçınsalar ne güzel olacak.
 
Vallahi, yapılacak işlemleri anlamak aslında çok kolay iken yönetmeliği okuyup anlamak günler sürüyor. Tabii anladığımızın doğru olup olmadığı da muamma bu anlaşılması zor cümleler ile. :)
 
Son görüş bildirme tarihi 9 Mayıs olduğundan olabilir, gelen tepkilerden olabilir. İki türlü de bekleyip göreceğiz.
 
Son görüş bildirme tarihi 10 haziran değil miydi? :rolleyes:

"Taslağa son görüş verilme tarihi 10 Haziran 2019'dur. " yazıyor yukarıda
 
Bu taslağa göre artık; piyasaya sürenler hem yetkilendirmiş kuruluşa ödeme yapacak, hemde geri kazanım katılım payımı ödeyecek?
 
TÜRKİYE SIFIR ATIK VAKFI KURULMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
İle ilgili görüş bildirme son tarih 9 mayıstı
 
@Cem Yılmaz tabi sanayiciler bu ödemeleri asla ürünlerine yansıtmayacak karlarından düşerek yapacak ?
“Bir kez daha altını çizmek gerekirse; geri kazanım katılım payı uygulamasıyla, vatandaşımızdan herhangi bir ücret alınması asla söz konusu değildir.”
Vatandaşımızdan derken? Bahsi geçen ödemeyi vatandaş yapmıyor mu?
Gerçekten trajikomik bir durum
 
ulker-cokomel-cilekli-6-li-paket-72-g-c03908.jpg

Bakın burası çokomelli
 
@Beril Çataltepe beril hanım siz görüş yazıp ilettiniz mi?
Bende görüş yazacağım tabi sanayici gözüyle görüş yazmaya çalışmakta ayrı dert ?
Taslak yönetmelik duyurulardan kaldırıldı bende bunu ilettim görüş iletmek için bekliyorum.
Size konu ile alakalı bir dönüş oldumu acaba
 
Betül Hanım, ben görüş iletmeyi düşünüyordum ancak taslak yönetmelik kaldırılınca iletmedim üstünde değişiklik yapıyor olabileceklerini düşündüğüm için
 
Üst